We kunnen ons allemaal wel Elma Drayer-stijl op de borst gaan kloppen

Maar dat doen we niet. Niet “krapuul” heeft Perdiep Ramesar binnen 3 seconden doorzien, maar Arnold van der Kluft. Ons zeer gewaardeerde redactielid van het bijna eerste uur. En hoe bijzonder deze prestatie is geweest: vraag het hem zelf. 2 + 2 = 4 was het. Dus het is niet dat we hem nu een veer in zijn reet moeten steken omdat ie zo geniaal was. Het is wel stuitend ACHTERLIJK hoe de rest van Nederland spuitend klaarkwam over de kletspraatjes van deze “journalist”.

De Ibrahim Wijbenga’s. De Bart Schuts. De Sadet Karabuluts (wat dank ik trouwens God op mijn knieën dat ik deze gruwelijke club al jaren geleden heb verlaten). De Geert Wildersen. De Asschers. De Esther Voets. De Carel Brendels. De Hafid Bouazzas. De Miko Flohrs. De Max van Weezels. De geenstijls. De Syp Wynia’s.

Over die laatste gesproken: ik moest gisteren echt hysterisch lachen toen ik Syp, what’s in a name trouwens, zag op tv. Siepje. Een betere illustratie van hoe het vuil redeneert bestaat er niet. Allemaal leugens maar toch misschien toch waar. Je weet het niet. And move on.

Die laatste stupide stompzinnigheid brengt mij op het kankergezwel Elma Drayer. Bijna dagelijks kun je haar horen bij de EO. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ik werk, iedere dag, tot juli meen ik, voor de staat. Zodat de staat daar mooie dingen van kan doen. Zoals deze leugenachtige heks op mijn kosten middels radio uitzenden. Deze ziekte over de ether verspreiden, dat betaal ik. Ziek hè?

Elma Drayer is bij Trouw zogenaamd opgestapt omdat ze zogenaamd Perdiep Ramesar al jarenlang zogenaamd doorzag. Was geen goeie journalist. Verzon verhaaltjes. Konnie, aldus Drayer. Je weet wel.

IEDEREEN weet dat ook dit weer leugens zijn. Drayer is eruitgegooid. Of ze heeft een lucratieve aanbieding gehad van die gnoom met een stropdas, hoe heet ie, Livestro.

Ik ga geen feuilleton schrijven over Drayer. Ik ga even een emmer volkotsen over Drayer. En over Trouw, die krant waarvoor tientallen VERZETSSTRIJDERS zijn afgeknald in de duinen.

Die hebben dit allemaal mogelijk gemaakt. Al die leugens, al die laster en al die sprookjesverhalen. En hun dood is niet voor niets geweest. Want het gaat maar door en door en door en door.

Vrolijk kerstfeest!