Hebben VVD’ers rechten?

Het kan haast geen toeval zijn dat partijen in Nederland vaak tegengesteld zijn aan wat ze beweren te zijn.

Het meest valt dat op bij de partijen met het woordje “vrijheid” in de naam. De PVV heeft zich laten kennen door constant te hameren op een verbodje hier en een verbodje daar, persoontje zus direct het land uit, persoontje zo direct op staande voet ontslaan, dit boycotten, dat kapot schieten, een en ander PER DIRECT afschaffen, lijstjes opbouwen van islamitische klaverjasclubs (je weet nooit of het nog eens van pas komt) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Afgezien van verbieden, toch wel zo’n beetje de core-business van de PVV, hebben de PVV’ers ook altijd een ruim aanbod van, meestal volstrekt nutteloze, verplichtingen. Vaak heeft dit te maken met kerstbomen, liederen, en natuurlijk vlaggen.

Met vrijheid heeft dit allemaal niets te maken, zoals wij allen imiddels weten, dus het zij zo. Maar de appel valt niet ver van de boom want u kunt zich misschien herinneren dat de PVV afkomstig is uit de VVD. Boze tongen beweren zelfs dat de PVV een geniale strategische move is van de VVD. En weet je wat, ik wil dat best geloven.

Maar goed, de VVD dus, die andere partij met het woordje “vrijheid” in de naam. Wat houdt die vrijheid zoal in?

Nou ten eerste natuurlijk de vrijheid om je inbreker dood te martelen. Dit is een grondrecht voor veel VVD’ers.

De vrijheid om je telefoon af te tappen. Niet een klein beetje, maar gewoon meer aftapperij dan in willekeurig welk ander land. Ik denk dat ze in Noord-Korea jaloers zijn op de “vrijheid” van de VVD.

De vrijheid om je persoonsgegevens, inclusief vingerafdrukken, te verkopen aan de hoogste bieder waar dan ook op deze planeet.

De vrijheid om in te breken in je computer.

De vrijheid om je AOW af te pakken als je twee keer per week een vorkje meeprikt bij iemand anders.

De vrijheid om je te dwingen uit Amsterdam te verhuizen als er buiten Amsterdam een baantje voor je is.

De vrijheid om zoveel respect voor “het slachtoffer” te hebben, en zo weinig respect voor “de dader” dat verdachten tegenwoordig bijna rechteloze wezens zijn.

De vrijheid voor iemand uit een van die ontwikkelingslanden die tegenwoordig bij de EU horen om hier in Nederland jouw baantje te gaan doen voor een fractie van het bedrag dat jij kost.

De vrijheid voor je baas om je op straat te zetten wanneer je te oud en te duur bent.

De vrijheid voor de politie om je in elkaar te beuken, te mishandelen en te martelen als je per ongeluk de verkeerde kant op fietst.

De vrijheid om je bek te houden als je per ongeluk iets over, of tegen de politie probeert te zeggen.

De vrijheid om je bijstand te korten wanneer je bezweet op een sollicitatiegesprek aan komt.

De vrijheid om middels dwangarbeid een slaaf te zijn.

Maar goed, dit soort rechten zijn dus voor ons, paupers.

Vrijheid, een groot goed.

De VVD’ers hebben hele andere rechten, vinden ze. Zoals de vrijheid van VVD-bobo’s om jarenlang in luxe-zeilbootjes rond te dobberen met lobbyisten en hoge defensie-ambtenaren om ons een straaljager door de strot te duwen die echt niemand wil, behalve de VVD. De vrijheid om in een gouden Mercedes rond te scheuren, zo hard mogelijk, bij voorkeur als je een publieke functie hebt. De vrijheid om je vriendjes geheime informatie te geven waarmee ze een mooi baantje kunnen krijgen. De vrijheid om je zeilvriendjes lucratieve contractjes op kosten van de belastingbetaler te gunnen. De vrijheid om juist niet afgeluisterd te worden door justitie. De vrijheid om geen huiszoekingen toe te staan als je verdacht wordt van corruptie. De vrijheid om niet verhoord te worden wanneer je ergens van verdacht wordt. De vrijheid om geen straf te krijgen wanneer je vele duizenden euro’s rooft. De vrijheid om gouden kranen en marmeren vloeren in de plee op je kantoor te laten aanleggen wanneer je bij het UWV werkt. De vrijheid om volstrekt ridicuul politiegeweld onder de pet te houden. De vrijheid om een dode vis te douwen in de brievenbus van een kritische journalist.

Wat vinden wij eigenlijk van deze VVD-rechten? Ik ben er nog niet uit.

3 gedachten over “Hebben VVD’ers rechten?”

  1. En wat te denken van de vrijheid om ons, door hoge premies verzekerde, recht op zorg om te zetten in een wollige, nietszeggende compensatieplicht.

  2. De vrijheid om je te dwingen uit Amsterdam te verhuizen als er buiten Amsterdam een baantje voor je is.

    Potverdorrie, net nu Amsterdam op de tweede plaats bij Lonely Planet staat om in 2013 te bezoeken kan ik eventueel naar Limburg moeten verkassen omdat daar twee burgemeestersplaatsen te koop zijn, euhhh vrij komen. Dat heb ik weer!

Reacties zijn gesloten.