Wilders oogst wat hij heeft gezaaid en we stonden erbij en we keken ernaar. Maar we zagen niks.

smurfEen column waar Chris Paulussen het nog maar eens uitlegt:

Waar andere partijen moeite mee hebben is de morele barrière die Wilders de afgelopen jaren met zijn optreden binnen en buiten de Tweede Kamer heeft opgeworpen met zijn anti-islam standpunt – dat een hele groep uitsluit – en voorstellen voor onder meer een ‘kopvoddentaks’, een verbod op de koran en etnische registratie. Die ideeën botsen met de rechtsstaat en bij de verkondiging ervan zijn de normale fatsoensregels met voeten getreden. Een minister is ‘knettergek’, criminele Marokkaantjes kunnen een knieschot krijgen, de Nederlandse Antillen zijn een ‘corrupt boevennest’, de Turkse premier is een ‘totale freak’ en alles wat niet in het PVV-straatje past is een linkse hobby. (ED)

Hij eindigt weer met die conclusie die je zo vaak hoort;

De oplossing van de PVV mag veel partijen niet aanstaan, maar het signaal miskennen zou een diskwalificatie zijn van anderhalf miljoen kiezers.

Kijk en dat ben ik met hem eens. De PVV kiezer heeft op een pakketje afschuwelijke standpunten gestemd en het is de hoogste tijd dat we dat signaal serieus gaan nemen.

Hoe lang kunnen de politici en journalisten doorgaan met doen alsof er niks bijzonders aan de hand is? Tot de PVV 2x zo groot is?

Ik wijs ook op deze column van Willem van der Does, hoogleraar psychologie:

Door ‘linkse’ media te mijden, heeft Wilders bewerkstelligd dat zijn fractiegenoten in dezelfde programma’s met alle egards werden onthaald. ‘Hopelijk komt hij dan zelf eens’, moet de gedachte zijn geweest. Wilders zou wel gek zijn, de beloning voor zijn absentie was groot. In interviews die hij wel gaf, werden nauwelijks kritische vragen gesteld. Ook niet in de campagne – naar de doeleinden van etnische registratie, bijvoorbeeld. (Volkskrant)

Ondertussen huldigen journalisten elkaar tegenwoordig als er eentje tussen zit die het programma van de PVV heeft gelezen.

Zullen we de journalistiek anders maar afschaffen?

10 gedachten over “Wilders oogst wat hij heeft gezaaid en we stonden erbij en we keken ernaar. Maar we zagen niks.”

 1. Met “We” refereer je waarschijnlijk aan de reguliere journalistiek en aan journalisten die een beroepsschool school voor journalistiek hebben gedaan en afgerond en … wellicht enigermate zijn gebrainsized.

  De ‘ware’journalisten op de vele goede blogs wijzen al langer op de neofascistische PVV die op z’n zachts gezegd praktijken wil gaan invoeren (o.a. knieschoten afvuren zonder enige vorm van proces, etnisch registreren – hoe denkt het joodse deel van de bevolking hierover? -) die volgens mij niet on overeenstemming zijn met een aantal regels binnen de grondwet.

 2. Ja ik heb het niet over “blogs” maar ik heb het over journalisten van de papieren pers en op TV.

 3. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt en schrijft. Zoiets?

  Het zou goed zijn als we allemaal een basisinkomen hebben los van wat we doen! Gewoon … dat krijg je dan op het moment dat je volwassen bent voor de wet!

  Zou wel interessant zijn om dit eens werkelijk tot op de bodem te doorgronden. Ik bedoel, als je niet hoeft te vrezen voor ontslag en voor armoede en honger, zou je dan wat kritischer durven zijn en je hersens daadwerkelijk gebruiken?

  Maar het blijft evengoed k l o t e wat er gebeurd in het politieke landschap.

 4. Ik geloof niet dat Knievil en vd Brink ontslag hadden gekregen als zijn Brinkman 1 kritische vraag hadden gesteld. Idem voor (Pauw en) Witteman t.a.v. andere PVV’ers en zelfs Wilders.

  Denk niet dat een basisinkomen daar veel aan had veranderd.

  Mijn verwijt treft overigens niet alleen journalisten maar natuurlijk met name politici.

 5. Evil Knevel is natuurlijk bestuurder van een Zionistische mantel-organisatie , in hoeverre een EO bestuurder kan handelen op een manier die uiteindelijk tot kritiek op de inmenging van Israël in Nederlandse zaken zou kunnen leiden is ter zeerste de vraag ..

 6. Het gaat natuurljk ook niet om 1 kritische vraag … het gaat om het algemene onkritische journalistieke niveau op dit moment. En ik denk wel degelijk dat er een samenhang is tussen je baan houden of daadwerkelijke kritische vragen duven stellen, keer op keer zodat niemand je meer wil aannemen omdat niemand je meer te woord wil staan en daarmee dreigt.

  Of ga ik nu echt te ver!

 7. Net als fastfood moet alles in Nederland tegenwoordig zonder kauwen door te slikken zijn …

 8. De kiezer heeft gesproken. Die heeft altijd gelijk… of niet? Wilders speelt in op achterstelling van de “eigen” groep/bevolking. Het “mooie” eraan vind ik dat eindelijk zichtbaar is hoe rascistisch NL is. Nederland Apartheidsland. Er wordt gemikt op Segregatie ipv Saamhorigheid. Wat bindt ons als mensen, ondanks onze verschillende achtergrond? Wilders schildert bij voorkeur anderen af als ON-mensen. Een nazi-gedachte. Vergeten zijn we wat er gebeurt als we anderen uitsluiten en verketteren. Het VOLK is het met hem eens en geeft hem gelijk, en het VOLK heeft het laatste woord. Je houdt je hart vast wat er gebeurt als hij en de VVD (EEN POT NAT, hij komt daar toch vandaan!) het voor het zeggen krijgen. Maar… hoera voor de democratie, want… ieder land krijgt de regering die ze verdient. VOLK VAN NEDERLAND: VAN HARTE GEFELICITEERD!!!

 9. “Democratie = Mob Rule” en dat is nu duidelijk te zien aan de linker vleugel + de CDA verliezers. Maar ondertussen word de PVV wel steeds groter. 😀

Reacties zijn gesloten.