CBG maakte fout, belooft beterschap, dus geen onderzoek

Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is haar boekje te buiten gegaan toen ze informatie over miljoenen burgers aan de mormonenkerk gaf. (Trouw)

Wat is dat toch met Nederland? Aan de ene kant is het een volk van argwaan en sancties (fraude bij uitkeringen moet zo hard worden aangepakt dat het woord ‘goelag’ ongemerkt in me op komt) en aan de andere kant zijn we laconiek en lankmoedig als het om hele essentiële dingen gaat (fraude door hoge bestuurders; graaiers;  ‘foutjes’ als lekken bij organisaties die veel gegevens beheren). Hoe komt dat nou?

Is dat omdat we iemand die ongeluk heeft er gelijk van verdenken een profiteur te zijn? Omdat hij/zij geld krijgt ‘voor niks’? En zo’n graaier dwingt toch wat respect af, ‘want hij heeft het hem toch wel geflikt’?

Of is het gewoon de jaloezie en de kwade koopmansgeest, is men zich er wel van bewust dat uitkeringen door ons allemaal worden opgebracht, maar beseft men niet dat graaiers ook door ons worden betaald. Als een graaier zich vergrijpt aan geld, dan moeten we daar ook allemaal voor bloeden. Maar blijkbaar heeft de pers en de TV dat nog niet helemaal duidelijk bij die zappers op de bank er in kunnen rammen.

Dat er zoveel gegevens aan een organisatie zijn verstrekt die ‘o zo betrouwbaar’ is, doet mij de haren ten berge rijzen. Wat is er nog meer gebeurd, en wat gebeurt er nog meer dat wij niet weten? De VS weet al zoveel van ons. Het ene verdrag na het andere wordt gesloten, alles onder het mom van terrorismebestrijding. Als je naar de VS gaat, is je hele doopceel gelicht. Alles wordt opgeslagen. En kom nu niet aan met ‘als je niets te verbergen hebt dan heb je ook niets te vrezen’. Vertel dat maar aan al die onschuldige mensen die zijn opgepakt en ergens op de aardbol gevangen zitten, omdat ‘men’ dacht dat ze een gevaar vormen. Sommigen terecht maar ook mensen die helaas op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats waren.

En zoiets kan ook jou en mij overkomen. Gegevens over mij, zijn van mij en als de overheid of welke organisatie daar iets mee wil doen, dan hebben ze daar toestemming voor te vragen.

Helaas heb ik mijn vingerafdrukken af moeten geven, want ik hád echt een paspoort nodig. Nee, niet omdat ik met vakantie ging, ik ben al jaren niet met vakantie geweest in het buitenland, geen geld en geen zin om vingerafdrukken te geven. Maar nu moest het echt en ik heb er nog steeds de ziekte over in. Liggen ze daar in een database, bij de overheid, die ik voor geen meter vertrouw. Lekken, pc’s, discs en files kwijt raken onderweg, het gebeurt mij veel te veel. De mensen die er mee werken zijn mij te slordig.

Voor mij is er maar een oplossing voor die CBG-gegevens, terughalen en dat gelul van dan hebben we nog ‘lekker een back-up’, wat dacht je ervan om die back-up zelf te regelen op een legitieme manier? Als die gegevens zo belangrijk zijn, zorg daar dan ook voor, maar dan wel zo dat niemand anders er gebruik van kan maken.

7 gedachten over “CBG maakte fout, belooft beterschap, dus geen onderzoek”

 1. “Liggen ze daar in een database, bij de overheid, die ik voor geen meter vertrouw.”

  Welnee, ze liggen veilig bij Sagem in Frankrijk. En dat is weer onderdeel van SAFRAN, een grote franse wapenproducent:
  http://www.safran-group.com

  Veiliger kunnen die afdrukken toch niet opgeslagen liggen? 😉

 2. Verder zou ik ook wel eens willen weten wie die gegevens uit handen heeft gegeven.
  Dat moet het OM voor me uitzoeken, en de schuldigen moeten direct uit al hun ambtelijke functies worden gedonderd.

  Snap ook niet waarom die navelstaarders in de politiek zo’n ernstige zaak niet oppikken.

  Lijkt wel de afdeling burgerlijke stand van Amsterdam en andere plaatsen die braaf alle gegevens van Joden en andere Untermenschen overhandigden aan de nationaal-socialisten.

 3. lister ff gehaktballen;
  sinds 5000 jaar hebben we slaven,
  middenmooters,
  elite.

  vul maar in wat je bent,

  uiteraard vertelt de elite linkse en rechtse regenten je wat anders..

  droom lekker verder en vergeet niet je soosbriefje in de brievenbus te stoppen

 4. @5:

  Nou, dat alles de schuld is van de gehaktballen.
  Die hadden we hier nog niet vaak, zó straalbezopen dat ze niet eens meer konden typen 😉

Reacties zijn gesloten.