Huilen staat de VVD’ers nader dan het lachen

Tis toch wat, Markio Ruttio blijkt zo machtsgeil en zo leugenachtig dat een enorme lading van de privileges van “De Hard Werkende Nederlander” plotseling minder waardevast blijken dan de vingerlikkers hadden gewild.

Wie had dit verwacht? VVD-stemmers vast niet. Anders hadden ze vast niet zo massaal VVD gestemd.

De Telegraf schreeuwt ook moord en brand. Niet dat de Telegraaf ook maar een greintje geloofwaardigheid had, maar stel dat ze het zouden hebben gehad dan waren ze die wel voorgoed kwijt geweest naar aanleiding van de anti-SP lastercampagne in hun pro-VVD propaganda-oorlog. En maar verongelijkt krijsen. Heerlijk vind ik dit. Het is alleen jammer dat je een soort tovenaartje moet zijn om je reactie onder hun berichtjes geplaatst te krijgen. Mij is het althans nog nooit gelukt.

Nou en nu worden dus de bestaande gevallen Hard Werkende Nederlanders aangepakt die tot voor kort onverstoorbaar konden genieten van een comfortabel subsidietje op kosten van hun medeburgers, de hypotheekrente-aftrek.

En de zorgpremie voor rijke graaiers gaat omhoog.

Hier hebben de rioolrechtsen ook nog een bruggetje nodig
En nu moeten ze huilen. Vind ik dat zielig? Welnee. Ik lach me rot.

Dit regeer-akkoord is alleen al vanwege het gejank ter rechterzijde het beste dat we in tenminste 15 jaar hebben gehad.

Tuurlijk er zitten wat minpuntjes in zoals een fascistische vreemdelingenparagraaf en wat VVD-dwingelandij en -slavernij standpunten maar al met al ben ik best tevree.

Wat ook humor is, is die polder die ze laten vol lopen. Het lijkt pas gisteren dat de ganse rechts-rabiate penose hierover nog liep te ransen en te wheelen en te dealen. Over lijken zouden ze gaan. Als die polder maar droog bleef. En nu heffen ze niet alleen die polder op, maar gewoon even de hele provincie waar die polder ooit was.

De tijden zijn dus veranderd.

Het allermooiste is dat ze nu weten wat de standpunten van hun flutpartijtjes waard zijn: geen reet.

Wilders liet een rioolbruin droomkabinetje vallen puur en alleen om een collegaatje te pesten en Ruttio weet niet hoe snel hij het volledige bestaansrecht van de Firma List & Bedrog door de plee moet spoelen, louter in ruil voor een piepklein super-onzeker nieuw plaatsje op het pluche. Zodat er dadelijk ook van Ruttio een miniscuul olieverf-schilderijtje komt te hangen.

En dat was het dan.

Sure, de beroeps-politici van de Firma List & Bedrog doen net alsof ze het allemaal prachtig vinden. Zoals ze altijd alles top, super en wow vinden.

Ben benieuwd of ze dit volhouden als er weer een lading miljarden richting één of ander bananenland gaat om de banken aldaar te spekken. Want er hangt natuurlijk wel nog een stiekem prijskaartje aan dit mooie “bruggen bouwen” kabinetje. Ben benieuwd wat hun achterban dáárvan gaat vinden. Of Gordon dan nog steeds in een VVD-pakkie wil hupsen en kwelen.

“Bruggen bouwen” ook al zoiets verrukkelijks trouwens. Als er iets is waar je rechts tuig mee op de kast kan jagen is het taalgebruik als “bruggen bouwen”.

Tenminste het gedeelte dat niet zo achterlijk is dat ze denken dat ze dadelijk met 150 over die bruggen kunnen razen in hun gouden Mercedes.

27 gedachten over “Huilen staat de VVD’ers nader dan het lachen”

 1. In de VVD slaapkamer.
  Vrouw: ” Jan, gaat-ie weer omhoog?”
  Man: “Ja, maar deze keer alleen de k*t zorgpremie, liefje!”

 2. “het beste dat we in tenminste 15 jaar hebben gehad”
  Gewaagde uitspraak en ik waag hem dan ook in twijfel te trekken… Het blijft volgens mij toch wel heel erg een (gevaarlijk) VVD-regeerakkoord, ondanks de bescheiden en in grote lijnen veel oppervlakkiger dan we denken) PvdA opsmuk. Eerst de precieze cijfers afwachten, er lijkt bijvoorbeeld ook nog wel het een en ander te worden gecompenseerd voor die arme rijke slachtoffers van de inkomensafhankelijkheid.
  😀

 3. @3 welk regeerakkoord van de afgelopen 15 jaar vond jij dan een beter effect hebben qua gejank ter rechterzijde?

 4. Het zal wel een vertekend beeld zijn, maar ik had de indruk, dat ter rechterzijde altijd wel gejankt werd (ter linkerzijde ook, voor de volledigheid).
  😉

 5. Nee hoor ik heb ze eigenlijk op rechts nog nooit zo hard horen janken na een regeerakkoord als nu.

 6. Het motto van dit kabinet is “Bruggen Slaan”. toch wel anders dan “Bruggen Bouwen”.
  Als je wilt gaan bouwen moet je eerst nadenken, plannen maken, berekeningen maken enlaten herrekenen.
  Bij bruggen slaan hoeft dat allemaal niet.
  Over de figuurlijke betekenis van een brug slaan vermeldt het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006): “twee groepen met elkaar in contact brengen, zodat er wederzijds begrip ontstaat.”

  Bij het opstellen van het regeeraccoord zijn ze er blijkbaar van uit gegaan dat er een tweedeling in de maatschappij bestaat, erfenisje van Balkenende 1 t/m4 en Bruin 1.

 7. PS. saillant detail. De foto van de brug die op de cover van het regeer accoord staat (en ook gebruikt is als achtergond bij de presentatie op tv) is een brug zonder wegdek. Lekker symbolisch, wel een brug slaan maar deze niet kunnen gebruiken.
  En ook niet “… dadelijk met 150 over die bruggen kunnen razen in hun gouden Mercedes”

 8. @6:

  Terwijl die zorgpremiestijging gaat tot twee keer modaal. Daarboven- een beetje VVD-er heeft toch wel drie of vier keer modaal-, geen extra centjes pijn.

  Zeikerds zijn het.

 9. @10:

  Uit die Elsevierlink:

  [ Volgens RTL-verslaggever Frits Wester is er vanwege de toenemende kritiek grote paniek ontstaan in de VVD-Kamerfractie.]

  Gillen schreeuwen krijsen, ze zijn helemaal de kluts kwijt ; )

 10. Oh god dat vreselijke wijf. Heb je gelezen van die punten die je nu van haar moet verdienen. Dat hebben we hier nog niet eens gehad.

 11. Wordt er bij Tros opgelicht en dat andere programma al vermeld van welke partij de oplichters zijn. Want dat zou ik graag willen weten. Ik weet het wel. Of ze zijn geestelijk gestoord en behoeven professionele hulp. Of het zijn gewoon VVD / PVV types (stemmers) die moedwillig mensen willen benadelen. Ik vind dit relevant dan kan de jeugd tenminste zien welke soort handelen bij welke partij hoort.

  Er zal gerust wel the occasional PVDAer tussen zitten maar het gros is zekerste weten VVD, CDA en PVV omdat het in hun genen zit. Ze zouden in mindere tijden gewoon NSB hebben gestemd. Dat weten wij dat weten zij maar weet de volgende generatie dit ook want men blijft VVD stemmen.

  @ Le Roi danse
  Schippers, Schultz en die andere rare muts met dat donkere haar zijn niet om hun kunde gekozen. Dacht dat Rutte dat wel zei dat het om hun kunde ging en of het dan een man is of vrouw maakt niet uit. Maar DOE DAT DAN OOK RUTTE! kies dan iemand die kundig is in dat vakgebied! M.a.w. leugen #1234566 van meneertje Rutten.

 12. Vraag aan de lezers:
  Is onderstaande voldoende om Rutte2 4 jaar in stand te houden?

  Rutte liet weten een ‘open dialoog’ aan te willen gaan met de Tweede Kamer. Hij noemt het nieuwe kabinet een ‘bijzonder stabiel meerderheidskabinet’.

  “We zullen ook bruggen slaan naar andere partijen. Vanzelfsprekend staan wij open voor suggesties en verbeteringen.”

 13. Ik voorzie gouden tijden voor de belastingontwijkingsadviseurs, cursus creatief met uw inkomen.
  Maar leuk stuk, hilarische koppen in de telegraaf 8)

 14. @!8
  Ik zie die lui er nu al hele paleisjes op leuke Plaatsjes in het Land er op nahouden, van hun “adviezen”. Nou, niet aan mij, dat weet ik wel…

 15. Ik denk dat beide partijen er goed aan doen om het kabinet niet om het minste of geringste te laten vallen. Daar gaan ze nl, een hoge prijs voor betalen. Ik moest ook wel lachen toen ik de tranen bij “rechts-conservatief” zag rollen. Alleen is dit niet een geweldig akkoord, maar ja met de VVD erbij wss het hoogst haalbare. Kinderpardon is geregeld gelukkig. Als we nou ook nog van Kamp en Teeven af konden komen…

 16. @20 Ben ook blij met het kinderpardon,moeten helaas nog een tijdje naar die verkrampte koppen kijken,volgens mij is de rechtse kiezer wel even uitgelikt. 🙂

 17. Ja dat was wel hilarisch, vooral die van dat we een ‘socialistisch / communistisch zorgstelsel’ krijgen vond ik een dijenkletser. Tegelijkertijd is dat weer zo’n vies frame-pje natuurlijk. Je hoort ze ook weeklagen dat de ‘solidariteit zo wordt uitgehold’, maar ik krijg eerder de indruk dat het begrip solidariteit zèlf flink uitgehold is geraakt.

 18. @20 / @21: Dat kinderpardon klinkt mooier dan het is, maar het is weer precies zo opgesteld dat het alleen geldt voor een bepaald quotum van een paar honderd gelukkigen. Zoals het oorspronkelijke voorstel van Spekman luidde, was het al zo strikt dat zelfs Mauro er niet onder zou vallen – en inmiddels is Rutte er nog eens met z’n botte kaasschaaf overheen geweest.

 19. @22:

  Ja, solidariteit is voor heel veel mensen een “raar” iets geworden. Wat een gekwèèk als goedverdieners gevraagd wordt méér in te leveren, zelfs al krijgen ze een deel terug via lagere belastingen.

  Dat van het socialisme en communisme kreeg ik vorige week al te horen zoals ik eerder ergens postte. Van een jonger iemand, eerst hoopte ik nog dat de jeugd het anders zou gaan doen, maar deze jongen was pas 21, en zei links te zijn.

  onder 7:

  http://www.krapuul.nl/nieuws/90627/pechtold-inkomensafhankelijk-zorgpremie-meerderheid-eerste-kamer/#comment-126191

 20. OPLOSSING is heel simpel. kijk:

  De differentiatie van de premies geldt maar tot twee keer modaal. Pak gewoon alle mensen erbij die nog ( veel) méer verdienen, en laat die extra dokken.
  Drien en vier en vijf keer modaal, en mensen met veel poen kunnen best een duizendje of wat missen.

  Mooi eeejj? “probleem” opgelost. iedereen weer gelukkig -P

 21. Als ik de Telegraaf moet geloven komt er momenteel een massale emigratiegolf op gang van vertwijfelde VVDers die plotseling tot de conclusie komen dat die rechtsrabiate vingeraflikkende corpsbal een links-marxistische mol blijkt te zijn in het rechtse kamp!!
  Ik moet zeggen dat Marx Rutte ook mij verrast heeft met dit regeerakkoord. Je kunt er van alles van vinden maar saai en voorspelbaar kun je de Nederlandse politiek nou niet meer noemen!!

 22. Het NRC meldt dat Rutte geen (democratisch) congres wil, maar een ‘permanente dialoog’ . Ligt dat nou aan mij dat ik het vindt klinken als een nieuwe infectieziekte ontdekt door een wetenschapper die het niet zo nauw neemt met wetenschappelijke integriteit?

  ‘ Permanente dialoog’ als voorloper van een ‘permanente gehoorbeschadiging’?

Reacties zijn gesloten.