Het CIDI als de grootste bondgenoot van moslims in Nederland

israelTot tranen geroerd was ik toen ik het artikel las van Elise Friedmann, researcher antisemitisme bij CIDI, over Den Haag, dat volgens haar “oorverdovend stil” is over anti-semitisme. Weliswaar gaat het helemaal over Joden, zo kennen we natuurlijk het CIDI, maar het CIDI zou wat mij betreft een uitstekende bondgenoot kunnen zijn van de moslims in Nederland, vooral als je het anti-antisemitisme verhaal veralgemeniseert, zoals de schrijfster hier zelf doet;

Een samenleving die toelaat dat een hele groep burgers wordt gedwongen zich te verbergen, op straffe van uitschelden of erger, ondergraaft zichzelf. Dat schaadt niet alleen die ene belaagde groep. Een ‘beschaving’ die niet in staat of bereid is belaagde groepen tegen hun medeburgers te beschermen, verspeelt elk recht zich zo te noemen. Een land dat het belagen en demoniseren van de eigen burgers goedpraat door dit een ‘begrijpelijke reactie’ te noemen op wat een ander land doet, verliest elk recht om andere landen op de vingers te tikken. (Volkskrant)

Dat deed me ineens aan moslims denken. Want die partij die trouwens net als het CIDI zo verschrikkelijk focust op Israël, de PVV, wat wil die ook al weer van moslims? Juist: assimilatie.

Wat is assimilatie?

Culturele assimilatie (ook wel kortweg assimilatie) is een begrip uit de sociologie waarmee bedoeld wordt een proces van consistente integratie, waardoor leden van een ethno-culturele groep (zoals immigranten of minderheidsgroepen) opgaan in, oftewel geabsorbeerd worden in een gevestigde, doorgaans grotere gemeenschap of cultuur. Dit veronderstelt bij de geabsorbeerde groep het verlies van bepaalde onderscheidende kenmerken, zoals kleding, spraak of manieren, ten gevolge van het contact met die andere cultuur of gemeenschap.(Wikipedia)

Als ik nu de bovenstaande quote van Elise Friedman, researcher anti-semitisme bij CIDI, eens loslaat op de moslims, wat krijg ik dan?

De PVV wil dat moslims zich verbergen. (assimilatie)
De PVV scheldt moslims (om juridische redenen) niet uit, maar alles wat de moslims heilig is schelden ze wel uit. De Koran is een fascistisch boek. De islam is een kwaadaardige fascistische ideologie etc. Wat zijn moslims dan?
De moslims zijn een belaagde groep. Dat kan je niet ontkennen.
Het belagen van moslims wordt (mede) goedgepraat vanwege misstanden in andere landen. Het stenigen in Afghanistan, het handen afhakken in Saoedi Arabië, ze “blazen zichzelf op in Irak” en ga zo maar door.

Precies zoals bij de Joden dus.

Grappig hè?

Dit plaatst trouwens dat gedweep met Joden en Israël door de PVV ook in een heel ander daglicht: als de PVV een beetje consequent was dan zouden ze zichzelf bestrijden.

9 gedachten over “Het CIDI als de grootste bondgenoot van moslims in Nederland”

 1. Ik weet het nog dat Joerg Haider en zijn FPÖ dreigde lid te worden van de regering in Oostenrijk. En het CIDI stond voorop, op naar Wenen om te demonstreren. Maar nu hebben we onze eigen Joerg Haider (ook met vrijheid in de partijnaam, dus) en het is oorverdovend stil daar bij het CIDI. Maar het CIDI is al stil sinds Avigdor Lieberman lid is van de Israelische regering. Je hebt extreem-rechts en extreem-rechts blijkt maar weer.

 2. goed stuk

  [Error: Your comment is too short. Please try to say something useful.]

 3. Sonja Schreef:

  @Al Bakrastani Wat mot dat met dat keukengerei?

  Geweldadig Islamitiseren !!!! 😎

 4. Dat tweepuntig geval moet het Dhu’l-Fakar zijn. Het Zwaard van David dat evenals de Stok van Mozes op het moment in Turks bezit is. Elke islamiet bewaart een replica onder zijn bed of in een keukenkastje.

 5. het zwaard van David ?? Sorry foutje ,Dhu’l-Fakar is het zwaard van Ali …

Reacties zijn gesloten.