Oppassen voor dit scenario!

Wiegel-Vanagt 1977“In november 1977 legden Hans Wiegel (VVD) (r) en Dries Van Agt (CDA) (l) tijdens een overleg in restaurant le Bistroquet in één avond de basis voor een kabinet CDA/VVD, nadat Van Agt zeven maanden lang tevergeefs met de PvdA had onderhandeld.”

Dat zegt de NRC als bijschrift bij deze iconische foto van het tweetal politici, die, tevergeefs, een terugkeer naar het Nederland van voor 1968 op poten zetten, nadat links zich had verslikt in zijn unieke overwinning bij de verkiezingen van april 1977.

Van Agt wilde van begin af aan niet samengaan met de PvdA van Joop den Uyl. Hij rekte de onderhandelingen, geholpen door stomme initiatieven binnen de zegedronken PvdA. De populist Wiegel, die jarenlang niets beters te zeggen had, dan dat de socialisten “potverteerders” waren, bleek uiteindelijk binnen het rechtse kabinet Van Agt-Wiegel, nog niet eens de slechtste bestuurder.

In een column bij “De Pers” verheugt dezelfde Wiegel zich op de mogelijkheid, dat Verhagen’s CDA zich na zeven maanden zal bekeren tot een VVD-PVV-CDA kabinet (Krapuul: Hans Wiegel ziet Bruin I nog wel zitten).

Daarom is het belangrijk dat de Tweede Kamer morgen debatteert over de formatie en -hopelijk- aan Verhagen en Rutte het vuur na aan de schenen legt.

De twaalf Krapuul-vragen aan CDA en VVD blijven dus actueel.

“Zeggen jullie werkelijk geen “nee” tegen

 • de aanvalsoorlogen,
 • de knieschoten,
 • de discriminatie-voorstellen,
 • de grondwetswijziging,
 • het ministerie van “veiligheid”
 • het gelijkstellen van socialisme met nationaal-socialisme,
 • het belasten van hoofddoeken?”

De antwoorden op deze en dergelijke vragen kunnen en mogen niet opengelaten worden.

Anders dreigt een bistroquet!

3 gedachten over “Oppassen voor dit scenario!”

 1. Maar twitterde Femke eergisteren niet dat ze in de tuin had gezeten bij ‘een collega’?
  Was dat wellicht de tuin van de ambtswoning, waar Cohen en zijn vrouw nog even mogen wonen tot ze een nieuw huis hebben gevonden……? Een bistroquetje aan huis?

 2. Staat in “About”: “Krapuul is onafhankelijk en niet verbonden aan een politieke partij, een overtuiging of een religie.”

  Nou, als je het mij vraagt is Krapuul een verzameling notoire moslimknuffelaars en dus fervent aanhanger van de Islam, of keurt de in het Grote Sprookjesboek omschreven wandaden gewoon goed. Zoek de betekenis van het volgende woord op in het NL woordenboek: “hypocriet”.

 3. @kijkbuis:

  Nou, als je het mij vraagt ben jij een gevaarlijke psychopaat die het uitschelden, uitsluiten en vervolgen van andersdenkenden gewoon goedkeurt. Zoek in het NL woordenboek de betekenis van de volgende afkorting: “TBS”.

  MVG,

  John

Reacties zijn gesloten.