Debat regeringsverklaring begonnen

Nivelleren sukkels ! 😀
Tijd voor het grote superdebat. Sterkste schouders zwaarste lasten aldus VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra en VVD-premier (?) Markio Ruttio.

Het is op zich natuurlijk al bijzonder dat we al een kabinet hadden met bordes-foto en al, maar zonder regeer-akkoord. Dankzij de VVD. Maar nu hebben we dus een volledige super-regering (Rutte 2/Bruin 2/Kabinetscrisis 1/Cuba 2) mét bordes-foto en regeer-akkoord. Klaar om te regeren. Nog 1 klein probleempje: de helft van de partijen doet niet mee. Dit wordt dus een heel interessante test voor Rutte: gaat hij zijn achterban klaarstomen voor dit nieuwe superkabinet zonder dat de VVD’ers zich massaal onder de trein gooien?

Dat is toch hilarisch, vrienden? Terwijl Ruttio het kabinet Pechtold 1 staat te verdedigen tegen de oppositie van o.a. D66 worden de messen geslepen bij de “liberalen”. Weliswaar heeft opa Wiegel nu zijn fiatje gegeven en staan alle rechterhand-opstekende kamerleden der Firma List & Bedrog bereit in het gelid: daar krijg je nog niet een meute krijsende kleuters mee stil.

Het wordt dus een waanzinnig aandoenlijk toneelstukje voor Markio Ruttio, Lijder van de partij der Hardliegende Nederlanders, de Firma List & Bedrog. Ondertussen lachen wij ons helemaal verrot over de rabiaat-rechtse media, die nu massaal ons in juni gestarte frame hebben overgenomen.

Er is één groot verschil: deze malloten hebben op Markio Ruttio gestemd, en wij niet. LOL.

Anyway, wat staat er vandaag allemaal op de agenda. Ja vooral het N-woord natuurlijk nog steeds. Nivelleren, nivelleren, nivelleren. Slikken of stikken sukkels. Die VVD-onderhandelaars waren echt achterlijk, zoveel is duidelijk. Het is dan ook geen wonder dat onze halve Einsteins van de PvdA overal mee weg komen.

Er is één reden waarom we ze dit gunnen: die VVD-aanhang stikt in haar eigen kots. Bis bis bis!

Maar goed, lang verhaal wat nergens over gaat natuurlijk, behalve over één ding:

We krijgen een 12 uur durend toneelstuk in de Tweede Kamer terwijl Het Echte Werk juist plaats vindt in de achterkamertjes bij de VVD. Dat gaan we straks zien wanneer de VVD-bobo’s “het land in gaan om het vertrouwen te herwinnen”.

Wat zullen ze zweten! Eindelijk!

Gaat er eigenlijk iemand die schertsvertoning van Markio in de Tweede Kamer bekijken? Ik sla denk ik een keertje over.

U vind het in ieder geval hier, mocht u belangstelling hebben.

25 gedachten over “Debat regeringsverklaring begonnen”

 1. Het staat aan en Markio is al een tijdje aan het woord om voornamelijk zichzelf te overtuigen dat het een goed akkoord is!
  Lijkt wel een spreker op een dispuutwedstrijd of zo.

 2. Vooral blijven liegen ,geld naar scholing investeren en zorgen dat de laagste en midden inkomenser niet te veel op achteruitgaan enz enz .Het zelfde als altijd

 3. Ik ga voor die lui streaken. Volgens mij blijven ze dan net zo kijken, emotieloze koudbloedige griezelreptielen.
  Ze zouden niet eens schrikken ; )

 4. Hij snapt dat er veel te doen is geweest over de koopkrachteffecten. “Aan elke keukentafel zijn de rekensommen gemaakt.”

  Maar weglopen komt ons duur te staan, stelt hij. “En dus maken we keuzes en hakken we knopen door.”

  Zou hij doorhebben dat er mensen zijn die niet eens kunnen weglopen van een keukentafel?

 5. Mijn hemel:

  De premier rond af. Hij zegt met dit kabinet aan de slag te gaan ‘met een groot gevoel van urgentie’. ‘De toekomst vraagt om een stabiel kabinet dat doorbraken realiseert waar het kan en beschermt waar het nodig is. Dat lukt als we komende jaren op alle niveaus bruggen slaan, naar elkaar en naar de toekomst.’

 6. Nee hij heeft totaal geen weet van wat de mensen in nederland wel of niet kunnen ,deze man heeft niet eens weet van geschiedenis .Maar ja kan ook niet anders als je door de partij geparacuteerd bent .Alleen de golden boy heeft zijn glans verloren .

 7. Goh, Henk en Ingrid zijn ineens vervangen door de middengroepen.

  Die man is echt gestoord.

 8. Wilders noemt een hele lijst aan maatregelen op
  vanaf Kunduz-akkoord tot en met wat Flans2 wil die nog onder de aandacht zijn gebracht bij het grote publiek

 9. Het is jammer dat hij allerlei verbanden probeert te maken die onzinnig zijn, maar wat hij tussen het geklets van hem zegt is wel duidelijk: verkeerde keuzes

 10. Dit hele debat gaat volgens mij nergens over. Het is veel interessanter wat de VVD-huilbrigade wil.

 11. Zijlstra op de vingers getikt door de Kamervoorzitter omdat geen antwoord geeft op vragen. Terecht!

 12. Nou, gevoel voor ironie kun je Wilders niet ontzeggen als uitgerekend hij , Mister Rancune himself, het gaat hebben over een rancunekabinet.

 13. Zijlstra heeft het al aardig onder de knie ,het zelfde blijven herhalen , En indien het lastig word geen of een ontwijkend antwoord te geven .Het mooiste is het gedoe omtrent de banen ,er is werk blijft hij maar door drammen .Alleen niet voor iedereen .Hij gaat met het grootste gemak voorbij aan het steeds oplopen van de werkeloosheid het sluiten van bedrijven .en als de vraag gesteld word over het korten op de ww en bijstand valt hij weer terug op werk .ja over 40 jaar zoals beschreven in het accoord maar niet nu .op naar de armoede .

 14. Halbe Zijlstra de nieuwe VVD-leider van de VVD?
  Niet zo goed gebekt als de huidige maar wel inwisselbaar wat betreft leuteren en herhalen wat al gezegd is.

 15. Terwijl men aan het leuteren is in de Tweede Kamer doet het OM deze keer zijn werk:

  Badr Hari moet drie maanden de cel in vanwege niet nakomen afspraak

Reacties zijn gesloten.