Joods tuig

Onlangs zag ik een aflevering van Pauw en Witteman waar Gidi Markuszower te gast was, die de door Israël geliquideerde leider van Hamas “een stuk vuil” noemde dat “naar de andere wereld moest worden geholpen”.

Gidi Markuszower is een tamelijk mislukt figuur die een paar jaar geleden nog door iedereen, zichzelf incluis, volstrekt ongeschikt werd bevonden om kamerlid te worden voor de PVV. Hij wou andersdenkende (“laffe”) Joden uit de groep bannen en achterlaten in een bos om te kreperen. Hij had met een wapen lopen zwaaien. Kortom, echt geschikt om het woord te voeren “namens de Joden”. Pardon, Israël.

Waarom Pauw en Witteman zo’n kut-Jood uitnodigen is mij een raadsel. Er bestaan ook normale Joden, geloof me, maar op de één of andere manier kan een Jood/Israël-apologeet (het telt alleen als je een echte Jood bent) niet stupide genoeg zijn of hij wordt wel door de volledige Joodse gemeenschap in de armen gesloten.

Er bestaan rabiate, hondsdolle, schuimbekkende, gekke niet-Joden genoeg die menen Israël te “verdedigen” door te staan juichen wanneer er weer eens dood en verderf wordt gezaaid bij de Palestijnen. Maar die worden niet uitgenodigd door Pauw en Witteman.

SGP’ers bijvoorbeeld. Die willen graag de wederopstanding van de Messias in Israël, maar voordat dat begint moet iedereen daar uitgeroeid worden of zoiets. Ik heb me niet echt in hun ideologie verdiept. Maar die staan bij ieder bombardement op een willekeurige Palestijnse plaggenhut dus weer te kwijlen.

Of zo’n Wim Kortenoeven, ex-PVV-kamerlid: “If a man comes to kill you, rise early and kill him first (Talmud, Berakoth 58b)”, schreef deze idioot op 18 november op Twitter. Bloed en dood.
Daar geniet zo’n man van.

Leuk bruggetje naar Ronny Naftaniel, een ex-collegaatje van Kortenoeven bij het CIDI. Ronny Naftaniel, een wat minder opvallende kut-Jood, heeft niet op Markuszower gereageerd voorzover ik weet. Zo rolt Ronny, als het te ingewikkeld wordt houdt-ie zijn smoel. Wel voelde Ronny zich onlangs geroepen om een goeie “grap” te verdedigen van Leon de Winter. Leon de Winter is zo’n andere rot-Jood die Pauw en Witteman bij uitstek geschikt vinden om “de Israëlische zaak” te komen vertegenwoordigen. Hoe krankzinniger gewelddadig iets is, hoe groter de kans dat Leon de Winter er wel wat in ziet om het te verdedigen.

Op TV weet hij dan nog een redelijk coherente (eerste) indruk te maken, maar wanneer hij “onder ons” is (ik zal maar niet benoemen wat dat “ons” is, anders krijg ik weer gezeik) dan brengt hij “ons” aan het lachen over hoe je Palestijnen kan laten uitsterven door een anticonceptiemiddel door het drinkwater te doen.

SP’er Harry van Bommel liep ooit in een demonstratie waar andere mensen “Hamas, Joden aan ’t gas” riepen. Dit wordt hem sindsdien voor eeuwig nagedragen. Het maakt hem “terrorist”. Dries van Agt suggereerde onlangs dat het eerlijker was geweest als de Joden in plaats van in Israël in Duitsland een staat hadden mogen stichten. Dit maakt hem een “antisemiet”.

Vraag je eens af wat er zou gebeuren wanneer je het zou hebben over Joden in Israël die stukken vuil zijn die naar de andere wereld moeten worden geholpen. Of dat je de Palestijnen succes zou wensen met hun offensief tegen de Joden. Of dat je het Midden-Oostenconflict zou kunnen oplossen door een anticonceptiemiddel in Israëlitisch drinkwater te doen. Of wanneer je bij iedere geslaagde zelfmoordaanslag in Israël een juichtweetje zou versturen.

Vraag je dat eens af.

16 gedachten over “Joods tuig”

 1. Op zich wel een goed artikel. Alleen zou ik uitkijken met termen als “kut-Jood”, aangezien dat een antisemitische bijsmaak heeft, ook al is het duidelijk wat je ermee bedoelt.

 2. Ach Leon,alles op z’n tijd,eerst maar eens zorgen voor drinkwater…..(niet van mezelf,wél leuk)!

 3. Men kan dus nagaan waar de SGP voor staad ,zij moesten lachen bij de opmerking van de winter dat men het drinkwater van de palestijnen maar met een antieconcepcie middel moest mengen waardoor er minder kinderen geboren zouden worden in palestijnse gebieden .Dat is toch die zelfde SGP die tegen abortus is

 4. Leon de Winter was vanavond te gast bij Claudia de Brey te gast, hij had al tegen zijn vrouw gezegd, “en nu maar afwachten wie de opmerking geheel uit z’n context zou gaan halen”, op de vraag waarom hij het dan gedaan had als hij toch al van te voren wist hoe de media het op zou pakken antwoordde hij “maar het is een parabool en als parabolen al niet meer kunnen!!”.

  Je zou willen dat degene die LuckyTV wil laten vervolgen vanwege de omstreden uitzending afgelopen week net zo veel “humor” had als Leon de Winter

 5. De toon, de woordkeuzes,…het leid zo af van de inhoud, het zegt zoveel over de schrijver zelf……

 6. Lees de complete spreekbeurt en geef dan je commentaar
  ipv nu selectief op een zinsnede te reageren en pas
  daarby op je woorden over joden

 7. @14 “Pas daarbij op je woorden over Joden” betekent meestal “schelden doe je maar op Moslims”

Reacties zijn gesloten.