Stop de boekverbranding 2.0

Wij
gamers en burgers van Nederland
constateren
dat Minister Hirsch Ballin in zijn brief aan de Tweede Kamer d.d. 28 juni 2010 (onderwerp: Strafrechtelijk verbod op extreem geweldadig beeldmateriaal) geen feiten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek presenteert. Tevens constateren wij dat hij slechts pleit voor beperking van het verbodsvoorstel tot extreem geweldadige games, omdat een dergelijk voorstel minder weerstand op zou roepen dan een verbod waarin ook extreem geweldadige films zijn opgenomen.
en verzoeken
de Tweede Kamer met klem om het voorstel van de minister niet op te volgen, omdat wij van mening zijn dat a) volwassenen het grondrecht hebben om zelf te bepalen welke vorm van cultuur zij tot zich nemen en b) wetenschappelijk onderzoek in het verleden niet heeft vastgesteld dat deze games daadwerkelijk schadelijk zijn. Er is zelfs onderzoek dat het tegendeel heeft aangetoond.

Teken hier

2 gedachten over “Stop de boekverbranding 2.0”

  1. Dat paars plus moet er z.s.m komen voordat Hirsch Ballin nog meer dingen gaat verbieden.

  2. die gaat wel uit zn dakje …. ik dacht trouwens dat demissionaire kabinetten geen besluiten mochten nemen maar alleen maar op de toko moesten passen ….hoe zit dat?

Reacties zijn gesloten.