Opstelten (VVD) breekt rechtsstaat verder af

Bizarre shit in de Telegraf weer. Opstelten is bezig met een wetsvoorstel dat “pedo’s en terroristen” gaat “dwingen” om hun versleutelde databastanden voor meneer Opstelten te ontsleutelen. Als jij dit weigert dan zul je verschrikkelijk gestraft worden.

Pedo’s aanpakken kan altijd op de warme belangstelling van Het Volk rekenen. Er is niemand die zo weinig aanspraak mag maken op burgerrechten als een pedo. Wil jij pedo’s soms helpen? Sta jij achter de pedo’s? Wil jij soms dat je kinderen gruwelijk worden verkracht en vermoord door pedo’s? Oh, je hebt geen kinderen? Dan moet je helemaal je muil houden over pedo’s.

Dan die terroristen. De neerstortende WTC-towers liggen ons nog vers in het geheugen. Duizenden Hardwerkende Amerikanen gingen op in stof. Dit nooit weer, denk je dan. Dus fuck die rechten van terroristen.

Euh euh euh……

Tot zover De Gezonde Volksreactie op dit baanbrekende idee van Opstelten. Je hoeft niet eens te zeggen dat hij dit van de nazi’s heeft afgekeken; al sinds het woord terrorist bestaat wordt dit gebruikt om met mensenrechten te neuken. Dat is in het geheel niets nieuws. Opstelten kan wel denken dat hij het licht heeft gezien maar zo briljant is hij helemaal niet.

Het leuke is dat je nog moet gaan uitleggen waarom dit niet klopt ook. Ik ben maar een amateur, net als blijkbaar Opstelten, maar ik kan zo een aantal dingetjes opnoemen die er voor gaan zorgen dat dit super-idee van deze “liberaal” een fiasco wordt.

1 – Ten eerste is dit natuurlijk een oplossing voor een niet of nauwelijks bestaand probleem. Zeker, iedere pedo, en iedere terrorist, is er één te veel maar je kan nou niet echt zeggen dat dit land gebukt gaat onder een gruwelijk juk bestaande uit pedo-activiteiten en terreur van terroristen. En dat de enige manier waarop je dit kan bestrijden het verplicht ontsleutelen van PC’s is. Meneer Opstelten is kennelijk een beetje in de war en ziet overal terroristen. Beetje teveel naar Gekke Geert geluisterd zeker. Nou ik heb nieuws voor Opstelten: we hebben hier geen terroristen.

2 – Dit is eigenlijk het ergste natuurlijk: Opstelten wil verdachten dwingen om mee te werken aan de eigen veroordeling. Dit staat natuurlijk op gespannen voet met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Hij zal het wel onderzocht hebben en denken dat hij misschien een punt heeft maar je ziet zo dat zijn voorstel qua mensenrechten slaat als een tang op een VVD-varken.

3 – Stel je bent een terrorist en op je PC staat een gedetailleerd compleet uitgewerkt plan om de provincie Utrecht op te blazen met een waterstofbom. Ga jij dan je wachtwoord aan meneer Dickerdack geven omdat-ie anders boos wordt? Denk het niet he.

4 – Stel je bent een volstrekt onschuldige brave Nederlander maar je wordt verdacht van pedo/terreurshit en je hebt een versleuteld bestand op je PC. Dan is de kans niet ondenkbeeldig dat je die toegang tot dat bestand spontaan vergeet. Echt letterlijk vergeet. Ik bedoel, ik ken Opstelten niet goed, maar ik durf te wedden dat hij wel eens een wachtwoord is vergeten ergens. En we hebben het hier dan niet over Bingo123xyz maar over een wachtwoord van misschien wel honderden tekens, verstopt in een ander encrypted bestand op een ander medium, met ook honderden tekens. En dat staat op een USB-stick die je vergat in de trein, of die viel uit je borstzakje toen je de plee doortrok. Hoe gaan ze je dwingen om je iets te herinneren wat je vergeten bent, of om iets te hebben dat je kwijt bent?

Kortom, dit voorstel van Opstelten slaat (weer eens) helemaal nergens op. Weliswaar hebben jullie in september voldoende idioten in de Kamer gekozen zodat het misschien nog aangenomen wordt ook, maar onpartijdige rechters zullen er gehakt van maken.

9 gedachten over “Opstelten (VVD) breekt rechtsstaat verder af”

 1. Volgende stap is waterboarden om je wachtwoord te geven door krijmfijter Teeven himself.

 2. Ik dacht het ook – het betreft een voorstel die ergens in het polder ontstaan is in het hoofd van mensen die geen respect voor de wetten hebben en helemaal niets met de Internationale verdragen te maken heeft die Nederland reeds ondergetekend heeft.

 3. iemand die geil wordt van kleuters is niet goed in de bol en moet in een inrichting.
  iemand van 60 die een 19 jarige bezwangert is een aristocraat en dus dat mag.

  dat we in neerland last hebben van fascistoide tuinbroek feministas mag natuurlijk niet gezegd worden

 4. Word wat lastig met bewijslast ‘maar in die versleutelde files staat mijn zwarte boekhouding ” dus valt die niet onder de wet ,…..

 5. Opa van opstelten ,heeft het idee dat zoals hij verkondicht dat het alleen om zware criminaliteit en pedofilie gaat ,maar hij gaat voor het gemak even voorbij dat juist deze groepen allang verder zijn op het gebied vanversleutelen .. Dat bleek al met de zaak rond het kindermisbruik van robert m .HET word tijd dat deze opa zich met zijn kleinkinderen gaat bemoeien inplaats steeds maar weer dingen te roepen die of achterhaald zijn of niets inbrengen omtrend veiligheid .Tezamen met teeven helpen ze de gehele rechtsstaat naar de knoppen ,maar dat doet deze coalitie met alles .

 6. Om van Opstelten en Co bezig te houden heb ik nu alles versleuteld op mijn pc, echt alles. Mijn email krijgt automatisch elke 3 seconden een ander wachtwoord en mijn blogs geven alleen schijnschrijfsels aan het publiek. De rest is ook versleuteld. De pc’s van pedo’s en terroristen moet ie maar gewoon laten hacken, zoals dat ook met de EPD’s gaat gebeuren, dat mag van miss Schippers. Misschien kunnen ze samen nog iets organiseren waardoor we helemaal geen enkel recht meer hebben. Zou me niets verbazen. Ze bakken ‘m wel bruin…

 7. Opstelten wil de hele rechtsstaat veranderen in een poging die paar potentiële terroristen tegen te houden. Net zoals de DNA-databank bedoeld is om die paar misdaden op te kunnen lossen.

  Ten eerste werkt het niet eens. Ten tweede is dat het natuurlijk niet waard. Maar ja, een aantal van die rechtse figuren willen alles zo streng mogelijk hebben. Die rukken op het idee van een politiestaat.

Reacties zijn gesloten.