#notweg en het recht om het hart op de juiste plaats te hebben

Houdt u zich wel eens bezig met onrecht? Nou dat is me wat hoor. Dat is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Alleen toegestaan voor mensen Met Het Hart Op De Juiste Plaats. Dus mocht je het in je hoofd halen om je eens wat met onrecht te bemoeien: wees gewaarschuwd. Zorg er ten eerste voor dat je EXACT weet wat de bedoeling is.

Onrecht kan echt vreselijk zijn, tot zover is iedereen het wel eens. Maar dan. Wie is de ware bestrijder van het onrecht? Heeft u daar wel eens over nagedacht?

Stel u ziet onrecht en u denkt: daar moet ik wat aan doen. Dan wacht u een onaangename verrassing. Bovenop dit onrecht zit al een onrechtbestrijder en die laat zich niet makkelijk de kaas van het brood vreten. Hij is de Ware Onrechtbestrijder ™, en jij, jij bent maar een boer. Jij hebt het niet in je. Je bent een salon-onrechtbestrijder, thuis wacht je warme bedje en je lekkere maaltje.

Sterker nog: jij brengt de correcte bestrijding van onderhavig onrecht in gevaar. Dit onrecht werd reeds keurig bestreden conform strakke onrechtbestrijdingsnormen door de correcte mensen. U past niet in het profiel.

Donder op. Nep-onrechtbestrijder. Oplichter!

Wij, de Ware Onrechtbestrijders ™, doen dit al jaren. Jij komt net kijken. Wij zeggen al jaren hoe het zit.

Wat doe jij hier eigenlijk bij dit onrecht? Wat zijn je motieven? Je denkt aan jezelf he? Denk je dat deze mensen die lijden onder dit vreselijke onrecht op jou zitten te wachten? Waar was je gisteren? Waar was je vorige week? Waar was je vorig jaar?

Alleen zorgvuldig geselecteerde “ons soort mensen” Met Het Hart Op De Juiste Plaats mogen meedoen.

Als je wil meedoen, leuk, maar dan is het wel de bedoeling dat de missie van de Ware Onrechtbestrijders ™ onderschrijft. Anders wordt het een chaos en kunnen wij Ware Onrechtbestrijders ™ het onrecht niet op gepaste wijze bestrijden.

Dit onrecht is van ons, begrepen? Van ons!

3 gedachten over “#notweg en het recht om het hart op de juiste plaats te hebben”

 1. onrecht dient bestreden te worden door profesionele organisaties gesubsidieerd door het ryk en bemand door goed gesalieerde academisch opgeleide beroepskrachten.

  zie bv. greenpeace en max havelaar

  dan heeft het grootkapitaal tzt er nog iets aan

 2. @ jvdheuvel

  Ik geef het niet graag toe, maar ik ben het eens met de opmerking van;

  ….@1 – Le Roi danse
  “Bah, eng ego-gedoe.”….

Reacties zijn gesloten.