#Notweg en het racisme van gifmengster Makbouli

Het is u mogelijk ontgaan dat ik onlangs berichtte over de Ware Onrechtbestrijder ™, en over hoe de Ware Onrechtbestrijder ™ pontificaal bovenop een onrecht kan zitten en inferieure amateur-onrechtbestrijders het recht ontzegt deel te nemen aan de bestrijding van onrecht.

Het is een verschijnsel dat ik regelmatig constateer en in het bijzonder viel het mij weer eens op in diverse berichten in de (sociale) media met betrekking tot de situatie bij kamp Notweg te Osdorp, u weet wel, de (uitgeprocedeerde) asielzoekers die te zichtbaar aanwezig waren in Osdorp en die dus op respectvolle wijze Osdorp zijn uitgeveegd door de “Vredeseenheid” van burgemeester Van der Laan, om vervolgens die nacht door te brengen in een gekraakte bunker in het Vondelpark. En waar ze nou rondhangen: I don’t know.

In deze discussie mengt zich al een tijdje een zekere Jacqueline Makbouli. Makbouli is een aantal jaar werkzaam geweest bij de politie en momenteel werkt Makbouli bij het stadsdeel Oost als strategisch adviseur Openbare Orde & Veiligheid waar zij het bestuur adviseert op dit beleidsterrein, dat staat althans op haar site.

De bijdrage van Makbouli aan “het debat” is kort samengevat als volgt:

 • De Notweg-asielzoekers zijn zielig en het is een vreselijk probleem wat helaas zichtbaar is in de gemeente Amsterdam maar waar de gemeente Amsterdam niets aan kan doen.
 • De Notweg-asielzoekers nemen verkeerde beslissingen en dit komt door zogenaamde “demogekkies” (lees: ongewassen indymedia-types).

De term “demogekkies” is inmiddels dankbaar aanvaard door diverse Ware Onrechtbestrijders ™ die zich met de Notweg-asielzoekers bezighouden.

Maar goed, openbare orde, veiligheid v.s. asielzoekers: u voelt hem misschien aankomen.

Nu word ik ten onrechte niet wereldwijd geroemd om mijn empathisch vermogen, maar stel dat ik een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Somalië was, dan zou iemand die jarenlang bij de politie heeft gewerkt en nu “strategisch adviseur Openbare Orde & Veiligheid” is in de gemeente Amsterdam voor mij niets meer, en niets minder zijn dan: De Vijand.

Het is dan ook op zijn zachtst gezegd curieus hoe dit schepsel wordt omarmd door Ware Onrechtbestrijders ™ in deze materie, mensen die vanwege hun innige betrokkenheid met de bewuste asielzoekers inmiddels toch een klein beetje geacht worden op de hoogte te zijn van wat een asielzoeker doorgaans vindt van politie en strategische adviseurs openbare orde.

Zo’n politie-/openbare ordetype heeft er dan ook alle belang bij om zoveel mogelijk verdeeldheid te zaaien bij de diverse onrechtbestrijders, een doelstelling waar ze uitstekend in schijnt te slagen. Zou ze iets anders doen dan verdeeldheid zaaien dan zou ze (beroepshalve) geen knip voor de neus waard zijn, dus ik bedoel het nog als compliment ook.

Waar ik me echter aan stoor is een stukje argumentatie dat op mij ronduit racistisch overkomt. En het is niet één woordje of zo, want ze hangt daar haar hele betoog van de afgelopen tijd aan op.

Citaat:

Ze vond mijn blog nogal kort door de bocht en wilde duidelijk maken dat de beslissing van de asielzoekers om niet in te gaan op de aangeboden opvang door burgemeester Van der Laan vooral een beslissing van de asielzoekers was, en niet van de demogekkies. Echter, door de asielzoekers niet te motiveren om wel gebruik te maken van het aanbod stonden zij gisteravond op straat. Een ezel had dat kunnen weten en had daarom andere keuzes gemaakt. (vet gemaakt door jvdh)
……
Ik ken inmiddels enkele mensen die zich op en rond het kamp aan de Notweg hebben ingezet en die toch echt de meeste demogekkies niet kennen (makbouli)

De demogekkies zijn dus oliedom, dommer dan ezels. En dat zijn die asielzoekers dus ook. Want ja, die lieten zich op het laatste moment even overtuigen door een paar plotseling aanwezige ongewassen oliedomme demogekkies.

Het komt niet in zo’n Makbouli (en helaas ook niet bij menig Ware Onrechtbestrijder ™) op dat hun kudde zielige schaapjes aan de Notweg misschien helemaal niet dommer is dan ezels.

En dát noem ik dus: racisme.

En dan nu wat Van der Laan, Elatik, Makbouli, die vetklep Van der Ree , en noem al die non-valeurs maar op, hadden moeten doen aan hun probleem in Amsterdam: oplossen. Niets meer en niets minder.

Jullie krijgen er stuk voor stuk vorstelijk voor betaald, dus niet naar Den Haag wijzen, niet stompzinnig zitten gif-bloggen en achterbaks twitteren, en niet je zielige poezelige handjes in onschuld wassen. Gewoon aan de slag en los dit maatschappelijke probleem op.

10 gedachten over “#Notweg en het racisme van gifmengster Makbouli”

 1. Mevrouw Makbouli heeft een dubbele agenda. Al jaren probeert zij krakers op snode wijzen te onderdrukken in A’dam oost. Heeft zij een hekel aan Wob verzoeken en iedereen die vragen stelt over haar beleid.

  Het is meer dan vies dat zij dat zo doet. Fijn om te lezen dat zij verbaal wordt gefileerd.

 2. Ik vind dit stukje erg kort door de bocht. In de kritiek die zij geeft op demo gekkies valt wat te zeggen. Ik denk niet dat zij een dubbele agenda heeft. Ik ken Jacqueline een beetje en heb haar zien opgroeien vanuit de verte. Het is er niet eentje die met je mee zal praten, maar een mevrouw met erg veel pit. Het is leuk om te zien dat ze zo ver is gekomen.

 3. Je kan lezen wat zij bewerkstelligt in Amsterdam Oost aan ‘veiligheid en repressie’ op http://wob.artikel-140.nl

  Tevens screenshots over haar hekel aan wob-verzoeken. Dan mist er nog veel over de persoonlijke gesprekken die zij had tegen over actievoerders in A’dam Oost waar de honden geen brood van lusten. Ze denkt als een politie agente en ze hakt er oplos als een Me’er. Nu alleen verbaal

 4. @2 ja het is indrukwekkend hoe ver ze is gekomen. Ik wou het daar ook nog over hebben maar stukje werd te lang. Dus volgende keer.

 5. Het is altijd makkelijk van de zijlijn te praten als je de mensen niet persoonlijk kent. Jacqueline is niet iemand die een blad voor de mond neemt. Ik persoonlijk als ik haar blogs lees, vind er geen racisme in. Wel iemand die ook meeleeft en haar kritiek niet spaart. Ze is prima in staat om verbaal terug te fileren, daar ben ik niet bang voor.

 6. Het is altijd makkelijk van de zijlijn te praten? En wat doet zij dan? En wat doe jij dan. Fuck off.

 7. @6: Bettina:

  Iemand die het woord demogekkies verzint deugt niet. Simpel ben ik hè?

  En is “zo ver” komen in een stadsdeel een prestatie ? Hoezo?

  Ze heeft heel veel agenda’s, bevalt me niks. Ze wil macht uitoefenen middels het aan de touwtjes trekken door te bepalen wat goed en fout is. Smerige tactieken.

 8. Ik ken haar dus wel persoonlijk, waarmee alle argumenten van Bettina van de tafel vallen. Mevrouw Makbouli spreekt in dit soort kwesties met dubbele tong en verbogen agenda’s

Reacties zijn gesloten.