10 gedachten over “Het moet niet gekker worden”

 1. Ach die gekken moeten dat beest met rust laten. Gisteren een reportage gezien hierover. De octopus heeft geen voorspellende gaven,er is nog altijd de menselijke factor. De verzorgers doen twee soorten voedsel in die doosjes en geheel volgens zijn natuur gaat het beesje naar het doosje met zijn favoriete voedsel. De proef is ook herhaald met andere dieren. O.a met een lemur en een kameel die moesten kiezen tussen een paprika en een wortel. Die kozen beiden voor de wortel.

 2. @jvdh

  Het klopt dat ie voor Spanje heeft gekozen. Maar ik heb ook gelezen wat hij voorgechoteld kreeg. In het doosje met de Nederlandse vlag zat een Zeeuwse mossel en in het doosje met de Spaanse vlag zat een mediteraanse zeevruchten mix van garnalen en inktvis. Correct me if I’m wrong, maar volgens mij komt de octopus niet voor in Zeeuwse wateren, maar wel in de Middellandse Zee. Het beestje heeft dus gedaan wat het in de natuur ook zou doen, namelijk garnalen en inktvis eten. Ik durf er mn hand voor in het vuur te steken dat hij ook voor de garnalen en inktvis zou gaan als er een Nederlandse vlag op die doos was.

 3. Overigens, als ik zou mogen kiezen tussen een Zeeuwse mossel en zeevruchten uit de Middellandse zee zou ik het wel weten. Paella is top, dus Paultje heeft een goede smaak.

 4. meeste van die schelpen uit het middenlandse zeegebied komen van het wad

 5. @ Zwemblaas
  De wadden en de Zeeuwse kust zijn inmiddels vervuild door die supertankers die langs komen. Niet dat dat ook niet gebeurt in de Middellandse zee, maar die zijn minder aangetast dan de Noordzee.
  Als je zwemt in de Noordzee,zwem je in bruin water. Niet gek dat die beesies beter water opzoeken en niet meer in onze wateren voorkomen.

 6. De zeeen worden vervuild en daarom kunnen we niet fatsoenlijk vissen in eigen wateren. Daarvoor moeten we mosselen uit Ierland halen,die in de winkels liggen als Zeeuwse mosselen garnalen uit Noorwegen, en china importeren en Gambas van de Westkust van Afrika.

 7. De punten die ik net opnoemde zitten volgens mij in de portefeuille van R. de Mos. Maar die zal het eerder opnemen voor de consumerende Henk en Ingrid, de natuur zal hem aan zijn bruine ster roesten

 8. Dan nog is het vreemd dat hij(zijn verzorgers) voorspellen dat servie van duitsland zou winnen. 🙄

Reacties zijn gesloten.