Amarantis: hiep hiep hoera een baantje voor Femke Halsema

Femke Halsema – Hat tip @GJ_ voor plaatje

Eerst denk je what the fuck. Hebben we een heusche “Commissie onderzoek finaciële problematiek Amarantis” opgetakeld om het fiasco bij Amarantis te onderzoeken, met een vlijmscherp “keihard rapport” (PDF hier), blijkt er plotseling een “vervolgonderzoek” nodig onder leiding van ToenLinkser Femke Halsema.

Halsema kennen we voornamelijk als de om-zeephelper van ToenLinks en de milde beschaafde liberale variant van Wilders voor de Final Solution van het Hoofddoekjesprobleem, en tegenwoordig is Halsema de invloedrijkste ex-politicus op Twitter, waar ze zich omringt met schuim en schurken, hetgeen iets zegt over Halsema’s judge of character.

Waarom is Halsema’s judge of character belangrijk? Welnu, zij doet dus “het vervolgonderzoek” naar het fiasco bij Amarantis.

Maar waarom is er eigenlijk een vervolgonderzoek nodig? Er is immers een rapport van 100 pagina’s beschikbaar.

Nou dat zit dus als volgt: de Volkskrant kreeg een paar dagen voor verschijnen van het rapport een concept in handen, citaat:

Maandag presenteert de ‘Commissie onderzoek financiële problematiek Amarantis’ haar rapport over de ondergang van een van de grootste scholenkoepels van Nederland. De conceptversie, in bezit van de Volkskrant, leest als een afrekening met twintig jaar onderwijsbeleid en als een aanklacht tegen het nepotisme van de onderwijsbestuurders (VK).

Dit ging dan over twee lease-auto’s plus OV-pas per directielid inclusief taxivergoedingen, interessante vastgoedconstructies, superbeloningen voor nul prestaties, het leveren van kunstvoorwerpen onder gunstige voorwaarden en meer van dit soort maffiapraktijken.

Je zou dus zeggen “hup aangifte en laat justitie het even uitzoeken”, zoals diverse politici ook direct aangaven, maar wat schetst onze verbazing: alle verwijzingen naar fraude en zelfverrijking ontbreken plotseling in het uiteindelijke rapport en de minister wil er nu ook plotseling niets meer over zeggen. Wel heeft ze dus Halsema verzocht om een opengevallen plek in de commissie in te nemen en de dingen waar ze niets meer over wil zeggen nader te onderzoeken.

En dat kwam mooi uit, want Femke Halsema heeft zoals bekend al lange tijd geen reet te doen. Je wordt niet voor niets de aller- aller- aller- allerbelangrijkste twitteraar ter wereld.

Toch lijkt Halsema wel een geschikte keus. In het concept-rapport stond ook iets over dit:

er zouden opvallend nauwe banden bestaan tussen de top van Amarantis, een Amsterdams adviesbureau en woningcorporatie De Key (vk).

En ook over dit onderwerpje is in het gisteren gepubliceerde rapport ineens helemaal niets meer te vinden.

De “top” van woningcorporatie De Key is een soort Paars Plus kongsi van VVD en ToenLinks: Frank de Grave, de absolute super-kampioen banen verzamelen, en natuurlijk prominent ToenLinkser Leo Platvoet.

Dit moet natuurlijk met de nodige discretie aangepakt worden. En zo werd het dus Halsema.

Ik zou zeggen stuur er Hero Brinkman op af. Oók een ex-politicus die niks te doen heeft maar met veel meer opsporingservaring en een grote voorliefde voor krachtige wetshandhaving waarbij maatregelen niet geschuwd worden.

12 gedachten over “Amarantis: hiep hiep hoera een baantje voor Femke Halsema”

 1. Het masker van Halsema weggevallen.

  Goed voorstel: Hero Brinkman er op af!
  Hebben we voldoende doofpotten gehad.

 2. Dat ik dat nog mag meemaken! Allebei. Halsema in commissie en vragen om Hero om het op te lossen. Het wordt me teveel zo! 🙂

 3. Wat een onzin. Femke Halsema is een erg scherpzinnig tiep dat zich niet snel onder tafel laat lullen door zo’n ‘topmanager’. Ze heeft meer hersens dan die hele Amarantis-top bijelkaar.

  Nee, Drinkman, die nemen ze mee naar de kroeg en hij gelooft alles.

 4. Nou, JvdH, die laatste zin van Walter is geen onzin. Iedere idioot die in de aantoonbare leugenachtige retoriek van het fascistisch duo Wilders/ Bosma trapt, is simpelweg goedgelovig te noemen. Voorbeelden te over, wat dat aangaat. En daarbij, in het verlengde, hoef je alleen maar te kijken naar de (online) PVV-slaaf..euh, schaapjes.

  “hup aangifte en laat justitie het even uitzoeken”

  Helemaal mee eens. Het riekt nu al naar een doofpot & handen-boven-het-hoofd-houden. En wat dat aangaat, heb ik geen enkel vertrouwen in Femke Halsema.

 5. Iedereen die niet ziet dat laatste alinea van bovenstaand stuk een grapje is heeft er sowieso geen snars van begrepen. Daar ga ik verder dus ook maar niet meer op in.

 6. Grootgraaier molenkamp ,ziet zich niet in de gestelde klachten omtrend het zelf verreiken ,,en spant een rechtszaak aan .Ja de aanval is de beste verdedeging .Hij gooit het al op het neersabellen van zijn imago en eerlijkheid ,hij bestrijd het dat hij zich zou hebben verrijkt .Maarindien dat wel zo zou zijn dan veegt halsema dat welonder tafel ,want ons kent ons in die kringen

 7. Zelfde verhaal als de commissie Cohen die (naar nu geschat voor 4 ton) de facebook rel gaat onderzoeken (en daar een half jaar tijd voor nodig denkt te hebben) terwijl een kind van 6 kan vertellen je bij wijze van spreken zo kan vertellen wat er is gebeurd en hoe het zo is gekomen.

 8. dat rechtse liieden de kunst van zakkenvyllen verstaan is ons allen bekend maar ook die salon socialisten????

  snap nou waarom Roemer weinig kans maakt tussen al dat tuig vd richel

 9. Halsema heeft reeds het vertrouwen van de vvd-bestuurders gewonnen door middel van de voorafgaande geheime, achterkamertjes afspraken over Kunduz, je wet wel – deze die door Sap uiteindelijk uitgevoerd moesten worden en nu krijgt ze een andere baantje waar ze de volgende dienst aan vvd moet bewijzen.

Reacties zijn gesloten.