Wetenschappelijk bureau van de VVD is een farce

Zal er ooit een wetenschappelijk bureau worden vernoemd naar Mark Rutte? Denk het niet. Mark Rutte is een “goed debater” maar waar hij met name goed in is, is het onder het tapijt vegen van allerhande krapuliteiten en het negeren van feiten.

Zo ook Patrick van Schie, directeur van “Rutte’s” wetenschappelijk bureau, de Teldersstichting, welke “nauwelijks verschillen ziet” tussen de PVV en de VVD op de terreinen immigratie, integratie en criminaliteit.

De man heeft erop gestudeerd dus het kan zomaar zijn dat er nauwelijks verschillen zijn tussen de PVV en de VVD op deze gebieden.

Zonder al te veel moeite zouden de PVV en de VVD het dus eens kunnen worden over Knieschoten, Koranverbod, Kopvoddentax (KKK), het zonder vorm van proces vastzetten van mensen “waar volgens iedereen wat mee is” (“administratieve detentie”), de strijd tegen de islam als kernpunt van het buitenlands beleid, de duizendkoppige straatterreureenheid van Wilders die kan worden ingezet “ook als linkse burgemeesters het niet willen”, de etnische registratie van iedereen. Enzovoorts enzovoorts.

Het kan zomaar zijn. De directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD zal wel gelijk hebben, en ik ongelijk.

Dan kom ik nu op Benjamin Telders, waarnaar het wetenschappelijk bureau van de VVD, de Teldersstichting, is vernoemd.

Benjamin Telders was hoogleraar volkenrecht en pleitte in 1938 voor een royaler vluchtelingenbeleid. Voor Joodse vluchtelingen (= asielzoekers) uit Nazi-Duitsland dus.

Benjamin Telders was gedurende WOII de partijvoorzitter van de LSP (de voorloper van de VVD).

Na de Duitse inval schreef hij onder zijn eigen naam artikelen in de Nederlandse pers waarin hij uitlegde hoe de Duitse bezetter zich diende te gedragen.

Zijn protesten tegen de eerste anti-Joodse maatregelen van de Duitsers zorgden ervoor dat hij eerst in Scheveningen gevangen werd gezet, om vervolgens via o.a. Vucht, Sachsenhausen en Buchenwald, uiteindelijk in concentratiekamp Bergen Belsen terecht te komen om daar vlak voor de bevrijding te sterven aan vlektyfus.

Net als Anne Frank dus, maar dat terzijde.

VVD'ers Rutte en Van Schie
VVD'ers Rutte en Van Schie
Er bestaat ook een boek over deze Telders, geschreven door bovengenoemde van Schie. Je mag toch aannemen dat van Schie het nodige over Telders weet. Dat hoop ik althans voor hem.

Nu moet Van Schie alleen nog uitleggen waarom er nauwelijks verschillen zijn tussen PVV en VVD op de terreinen immigratie, integratie en criminaliteit. En wat de naamgever van zijn “wetenschappelijk bureau” daarvan zou vinden.

En Rutte zou wel eens wat duidelijkheid kunnen geven over wat de VVD vindt van bovengenoemde krapulenpunten.

Dat zou Telders namelijk al lang gedaan hebben. Of niet soms?

3 gedachten over “Wetenschappelijk bureau van de VVD is een farce”

 1. koot en bie hadden het piet vroon instituut
  heel subtiel want vroon was een geweldige man
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Piet_Vroon
  http://i.ytimg.com/vi/2dLVGo_nz3U/2.jpg

  een wetenschappelijk instituut voor de PVV zou zich niet binden aan een geller of een jansen

  nee die gaan in de hoek van mandela en jezus christus zitten

  daarbij moet het een limburger zijn

  dus

  welke legenda zou dat zijn?

  iemand waar we allemaal van houden links of rechts

  die arme http://nl.wikipedia.org/wiki/Chriet_Titulaer
  zullen ze gebruiken voor de naam van hun instituut

  “een lambaargse liefdesbaearrd”
  zullen ze hem noemen

  tsja

  het blijft een achterlijke cultuur dat limburg

 2. Het Chriet Titulaer Instituut? Dat klinkt wel erg zwaar…
  Ik zat zelf te denken aan het Hans van der Togt Instituut. 😀 Genoemd naar de bekende, in Maastricht geboren, televisiepresentator. Waar Henk en Ingrid vroeger altijd met plezier naar gekeken
  hebben.

  En dan nog wat: gisteren werd op BNR in het Kamerledenpanel het bekende VVD-type Fred Teeven geïnterviewd, gesecondeerd door Jasper van Dijk van de SP. Van Dijk kreeg echter amper het woord, want Teeven mocht een eindeloze monoloog houden over de voorkeur van hem zelf, en van andere VVD’ers, voor een ‘kabinet over rechts’. De interviewer stelde zoals gebruikelijk geen enkele kritische vraag over hoe Teeven dat in de praktijk dan voor zich zag: het invoeren van knieschoten en administratieve detentie en meer van dergelijke vrolijke beleidskwesties waar de VVD en de PVV verschillend over denken – althans op papier.

Reacties zijn gesloten.