Had zonder Wilders de grensrechter nog geleefd?

HAHAHA bedankt voor deze leuke dode grensrechter die ik leuk kan misbruiken
Het heeft even geduurd totdat ik me ertoe kon zetten om me te mengen met het onwelriekende koor van de over het lijk van de grensrechter-pissers maar dat moment is nu dan toch daar.

Dat voetbal een bezigheid is voor zwakzinnigen doet geen afbreuk aan het feit dat het in principe een tamelijk onschuldig spelletje is en niemand zou deelname aan deze activiteit met het leven moeten bekopen.

Mensen die iemand doodschoppen vanwege een verkeerd vlag-signaal hebben het dan ook niet goed begrepen.

Divers rechtsrabiaat onderbuikrioolschuim wijst op de racistische motieven van de daders. De daders schijnen namelijk 15-jarige kutmarokkanen te zijn en dan weet je het wel. En van de Publieke Omroep mogen wij dit niet weten. En als er toevallig ooit eens een keertje een blanke Nederlander per ongeluk een foutje maakt, zoals het vermoorden van Marianne Vaatstra, dan wordt de Nederlandse TV-kijker maandenlang, 24/7 en eight days a week ingepeperd dat het hier een BLANKE dader betreft.

Gelukkig duiken er nu overal enorme helden op, zoals ik. Wij schrijven hoe het werkelijk zit. “Maar hoe zit het dan?” roept u ongetwijfeld vertwijfeld uit, de handen ten hemel heffende.
Geen idee. Ik heb geen idee hoe het zit. Zoals de meeste mensen waarschijnlijk. Ik maak gewoon een frame: zonder Wilders had de grensrechter misschien nog geleefd. Kan ik het bewijzen? Nee. Ik kan er wel naartoe redeneren maar ik zal u en mijzelf die moeite besparen.

Het moet voor u wel verdomd teleurstellend zijn dat u zo ver kwam met lezen.

Geen nood ik zal het even voor u duiden.

Nee, Wilders is niet de schuld. Net zo min als “de islam” de schuld is, of “mannen”. Of “de marokkaanse cultuur”, de KNVB of kickboxen. Of Call of Duty. Anders gezegd: Wilders kan net zo goed de schuld zijn van die dode grensrechter als Call of Duty.

Niemoller is zeker niet schuldig: te weinig lezers en 87,5% van zijn lezers weet dat ze met een krankzinnige idioot te maken hebben. Als Niemoller al schuldig is is Livestro zeker de hoofdschuldige. Ik durf te wedden dat-ie dat graag zou willen. Maar kan ik het bewijzen: nee.

De Media. Zijn die schuldig? Denk het niet. Frits Barend is die schuldig? Minstens zo schuldig als Wilders denk ik. Niet schuldig dus. Evenmin als Bert Brussen schuldig is. De Volkskrant is zeker niet schuldig gezien het feit dat 15-jarige kutmarokkanen geen Volkskrant lezen. Ik ook niet trouwens.

Peter R. de Vries. Weliswaar een gore smeerlap maar onschuldig. Heeft zelfs wel een goed punt. Onlangs is gebleken dat burgers die fatsoenlijk behandeld worden ook niet agressief worden. Misschien doelde De Vries daar op.

Dit stuk lijkt nergens op en gaat nergens over. Een mederedacteur vond het “wel leuk zo’n nihilistisch stuk”. Dit is zeker niet mijn beste stuk ooit maar het steekt nog steeds met kop en schouders uit boven iedere andere letter die over deze gebeurtenis is geschreven.

Nu jullie weer.

19 gedachten over “Had zonder Wilders de grensrechter nog geleefd?”

 1. Niet doen! Bewaren! Er is geen speld tussen te krijgen en dit ‘maar het steekt nog steeds met kop en schouders uit boven iedere andere letter die over deze gebeurtenis is geschreven.’ is een waarheid als een koe. Dus geen vergeefse moeite, echt niet. Ik sluit me aan bij Jakob.

 2. Netjes dat Krapuul er nu pas, integer, over schrijft.

  Het niet weten waar te kijken of wat te denken of wat te doen is , voor mij althans, veel uitgebreider dan wat je in je artikel beschrijft.

  De gekte is alom. Zorgen dat we niet aan onszelf gaan twijfelen , ik schreef dat al eerder, lijkt me donders belangrijk.

 3. Ik weet niet of onder Wilders überhaupt grensrechters zouden zijn. Alles begint met hem, toch?

 4. @8 Wilders is toch er toch voor om de grenzen te sluiten? Dit houdt in dat er onder Wilders juiste meer grensrechters zullen komen.

 5. Zoals zo vaak in het politiek correcte medialandschap worden oorzaak en gevolg weer eens door elkaar gehaald. Wilders is nooit een oorzaak, hij is namelijk een gevolg. In een land zonder k*tmarokkanenprobleem had Wilders nooit een factor van betekenis kunnen worden, nooit een kamerzetel kunnen behalen. Als 1,5 miljoen mensen stemmen op een politicus die hoofdzakelijk de pers haalt met over de top-tweets dan is er blijkbaar toch wat aan de hand.

 6. @10 in landen zonder Klotejoden hadden Hitler en Mussert nooit een factor van betekenis kunnen worden ????
  ( Klotejoden mag natuurlijk vervangen worden door : Teringzigeuners , pokkejehovas , Typhushomos , Kankercommunisten of willekeurig elke andere groep die door Wilders filosofische voorgangers als schuldigen werden aangewezen )

 7. @9, Jaap ik leg me bij neer want met meer grensrechters zouden natuurlijk ook minder problemen zijn. Eigenlijk zou je moeten regelen dat er meer grensrechters zijn dan spelers.

 8. @10 Witwas, – Kijk hier mensen – deze reactie legt bloot het fenomeen van de cognitieve dissonantie die erg veel onder Wilders aanhang aanwezig is en tevens illustreert bijzonder goed het bekende verschijnsel van het probleem verschuiven vanuit de zieke kop naar een zondebok.

  Dit is de extreem-rechtse c.q. Wilders kieser ten voeten uit.

  Zal ik 25 euro wedden dat @10 nog steeds niet gelooft dat een nette boer de moordenaar van Marianne Vaatstra is, maar die kl*te Marokanen, buitenlanders, Roma enz..enz..

 9. “wear my ring around your neck ” ??? Klinkt nogal BDSM …. Hoewel collar dan toepasselijker zou zijn … BDSM 50.000.000 Elvis fans say it ain’t nuffin wrong with it 😀

 10. Wie zei lang geleden ook al weer……die schop was een daalder waard? Kan me nog herinneren dat dat Ronald-Koeman de heudige trainer van Feyenoord was.

 11. En wat moeten we zeggen wat de karate-stijl schoppen die de Jong en meespelen van de Nationale ploeg aan de Spanjaarden in de kwartfinale van de vorige kampioenschap uitdeelden?

  De jonge voetballers zien het voorbeeld van de profs en iedereen vond het toen prima. Heb geen opmerking in de Nederlandse pers toen gelezen. Het zou me niet verbazen dat B. Van Maarwijk in de bewuste kaartte-voetbal een vinger nat in de pap had.

 12. 18- nexus,
  Hoorde Van Bommel gisteren ook nog zeggen…..ja wij als profs moeten het goede voorbeeld geven.

  Van-Bommel, mede 1 van de gemeenste voetballer op de Nederlandse- voetbal-velden.

Reacties zijn gesloten.