Oproepen tot geweld gewoon toestaan

Regelmatig hoor je zogenaamde voorstanders van Het Vrije Woord. Zij beweren dan dat werkelijk alles gezegd moet kunnen worden, “op oproepen tot geweld na”.

Hier is het nodige op af te dingen. Ten eerste valt op dat deze grote voorstanders van Het Vrije Woord vaak juist helemaal geen grote voorstanders zijn van Het Vrije Woord. Je ziet dat bijvoorbeeld in PVV-kringen: ALLES moet gezegd kunnen worden maar de Koran moet verboden worden. ALLES moet gezegd kunnen worden maar die en die journalist moet op staande voet ontslagen kunnen worden.

Geen grote voorstanders van Het Vrije Woord dus.

En dan het tweede: “op oproepen tot geweld na”. Wat is dat voor een bizarre constructie. Als je wil dat ALLES gezegd moet kunnen worden dan moet je daar niet zulk raar ge-mits en ge-maar aan verbinden.

Daarnaast worden oproepen tot geweld al sinds jaar en dag gewoon toegestaan. Wij hebben een premier die vindt dat je een inbreker wel op zijn bek mag slaan, justitie-personeel dat vindt dat je inbrekers mag doodmartelen. We hebben een politieke partij (toevallig weer een met het gratuite woordje “vrijheid” in de naam) die mensen monddood maken wanneer die kritiek durven te hebben op buitenproportioneel politiegeweld.

Oproepen tot geweld zijn ook helemaal niet nieuw. Sinds jaar en dag hebben wij politici die oproepen tot geweld, bijvoorbeeld recentelijk weer de PVV die de “strijd tegen de islam met Israël als front” propageert, of raddraaiers in de knieën wil schieten. Of politici die het leger willen inzetten, wat je regelmatig hoort. Dat is natuurlijk gewoon een verkapte oproep tot geweld.

Nog traditioneler zijn de oproepen tot geweld in de diverse heilige boeken van de diverse religies. Niet alleen de Mohammedaanse barbaarse horden hebben dergelijke oproepen tot geweld in hun diverse documenten staan, ook onze Joods-christelijke beschaafde boeken lusten er pap van.

Een van de plaatsen waar de oproepen tot geweld in dusdanig hoge mate aanwezig zijn dat mensen het niet eens meer zien is het internet. Er zijn weliswaar oases, zoals onze site, die vrij zijn van oproepen tot geweld, maar over het algemeen staan met name de succesvollere websites vol met oproepen tot geweld.

En zo is onze hele samenleving tot op de draad doordrongen van de oproepen tot geweld.

Ik mag hopen dat dit geen nieuws voor u is maar ik vrees het ergste.

De oproepen tot geweld komen zo verschrikkelijk vaak voor dat men ze niet eens meer ziet. Zo heb ik op deze website vele tientallen oproepen tot geweld verzameld, afkomstig van divers rabiaatrechts internet-reaguurdersvolk. Variërend van ondergetekende opruimen, via Femke Halsema met een roestig broodmes de hals doorzagen, via Rabbae met benzine in de fik steken, tot en met met een bazooka op het kantoor van de PvdA in Den Haag schieten. Wat je ook enorm vaak ziet zijn creatieve moorden die je kan plegen op uitgeprocedeerde asielzoekers. En het is bepaald niet zo dat ik naar dat soort dingen op zoek ben. Ik kom ze gewoon toevallig tegen.

Justitie heeft deze voorbeelden ook gezien, is het niet op de sites waar ze oorspronkelijk geschreven zijn, dan is het wel op deze site. Sinds dat ik deze site begon komt justitie hier minstens 4 keer per dag langs. Voor wat ons betreft vergeefs natuurlijk, immers onze REGELS spreken voor zich en wij zijn roomser dan de Paus. Iemand een verkoudheid toewensen is bij ons nog tegen de regels. Maar goed, wat justitie hier dus doet is blijkbaar een groot raadsel want je mag kennelijk rustig oproepen om met een bazooka het kantoor van de PvdA te beschieten of Halsema de kop af te zagen. Justitie ziet dat dan en doet dan niets.

Dit wordt al lang oogluikend toegestaan. Mits, en nu komt het, de oproep tot geweld aan één of meerdere van onderstaande voorwaarden voldoet:
1 de oproepen tot geweld moeten worden gedaan door politici en andere gezagsdragers, 2 de oproepen tot geweld moeten een religieuze grondslag hebben, 3 de oproepen tot geweld zijn gericht op linkse mensen/politici/buitenlanders.

En hier wringt hem natuurlijk de schoen. Iedereen snapt dat dit niet eerlijk is.

Daarom pleit ik dan ook voor een generaal pardon voor alle geweldsoproepers en ik pleit voor absolute vrijheid van meningsuiting inclusief het oproepen tot geweld. Eigenlijk exact zoals het nu al is dus, maar dan moeten ook oproepen tot geweld tegen rechtse mensen in het algemeen en/of rechtse politici worden toegestaan.

9 gedachten over “Oproepen tot geweld gewoon toestaan”

 1. Tja , Justitie en de AIVD hé … Net als in Duitsland zijn de politieke sympathieën van onze “ordehandhavers ” natuurlijk wel bekend , en je ga natuurlijk geen mensen arresteren waarmee je in het weekend op de schietclub zit .. Het linkse werkschuwe , of het baardige Moslim tuig dáár heb je dan weer absoluut geen voeling mee én hun arrestatie bewijst weer het nut van je baan .. een win win situatie

 2. @jvdh, je slaat de spijker op de kop.

  Oproepen tot geweld tegen moslims, linkse mensen, buitenlanders krijgen nooit een gevolg.

  Blijkbaar wordt het weer met twee maten gemeten.

  Wat mij weer opviel is dat jaren gelden en politieke persoon uit Nijmegen had een tart in zijn gezicht gekregen. reden om te lachen zou je denken.

  Neehoor, de bewuste persoon deed aangifte voor aanslag tegen zijn persoon…ja door middel van een …taart. Politie en Justitie in de dagen na Fortuin waren als de kippen erbij en hebben het buitenproportioneel getrokken in de toen alom heersende paranoia en er volgde een rechterlijk uitspraak die AANSLAGEN …met taart worden verboden.

  Nu moest ik lezen dat recentelijk een vergadering had plaatsgevonden over Marianne Vaatstra en toen de chef van de politie en de Burgemeester de aanwezige burgers vertelden dat de moord blijkbaar niet door buitenlanders gepleegd is werden ze hard bekogeld met eieren en voorwerpen zodanig erg dat ze hebben overwogen de zaal te verlaten.

  Ziet u het verschil?

  Jahoor, er is een aanslag tegen de Politiechef en de Burgemeester gepleegd waarop geen aangifte en geen vervolging heeft plaatsgevonden. want het betreft “onze” mensen.

  Ons-kent-ons.

  Aangifte en vervolging worden doorgaans selectief toegepast – alleen bij vermoeden dat er linkse mensen/buitenlanders betreft.

  Rechts komt altijd vrij uit.
  Lang leve de Democratie en de gelijke rechten!

 3. Het zal mij niet verbazen ,indien ,wat ik bijna niet voor mogelijk houd ,er in nederland opeens een groot gedeelte van de burgerij opstaat en richting den haag zou trekken zij worden opgewacht door ,leger of wat dan ook .Want aangezien ook een opstand tegen bruin 2 valt hieronder

 4. “Mohammedaanse barbaarse honden” is enigszins kwetsend. Maar waar in de Koran staat een oproep tot geweld? Dat heb ik nl. gemist. In o.a. Deuteronomium en andere stukken in het OT /de Torah staat zelfs oproep tot genocide en kindermisbruik…

 5. Gewoon die Justitie IP adressen noteren. Als ze vier keer per dag langskomen kan het om verschillende redenen zijn hoor. Een ambtenaar die zich verveelt, een ambtenaar die gericht moet zoeken naar dreigingen, een ambtenaar die eigenlijk best wel links is en toch stiekem mee wil lezen overdag. Wellicht zijn ze het porno kijken op de computer van de werkgever gewoon zat. Who knows.

  Oproepen tot geweld zie ik overigens stelselmatig op Twitter en niet op deze site.
  Keiharde cynische opmerkingen zie ik dan weer wel. Er is een verschil tussen oproepen tot geweld of bijvoorbeeld zeggen dat je hoopt dat iemand het lef heeft neutronenbommen in te zetten tegen ISIS.

  Oproepen tot geweld. Een erg diffuse term. Belediging, nog zo’n Juridisch diffuse term.
  Over het algemeen zijn mensen die voor hun mening uitkomen op fora als deze veel minder snel bereid tot harde actie dan bijvoorbeeld mensen die helemaal niets laten horen en onder de radar verdwijnen. Justitie zou zich met echte dreigingen moeten bezighouden en niet met een groep verbolgen kritisch nadenkende en dit ook uitende intellectuelen. Natuurlijk, een politicus kan zich beledigd voelen om wat er over hem of haar op deze site af en toe geschreven wordt, zeker bij foute vergelijkingen. Echter, indien deze foute vergelijkingen feitelijk te staven zijn met bijvoorbeeld gedragingen en of acties door de voormalige Duitse bezetter is dit vakkundig dichtgetimmerd. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van pers is immens belangrijk.

  De gemiddelde Krapuliaan stijgt dan ook met kop en schouders uit boven het scheldende, beledigende en oproepend tot geweld schreeuwplebs dat sinds jaar en dag onze straten en het internet vervuilt met haar oerkreten en asociaal gedrag.

Reacties zijn gesloten.