PVV-graaier Machiel de Graaf-gate / Als Jhim vhan Bhemmelh een vent was geweest

Machiel het Licht
Machiel het Licht
PVV-proleet Machiel de Graaf haalt vandaag weer eens op schokkende wijze het nieuws nu plotseling blijkt dat hij er 3 banen op nahield:

Kamerlid Machiel de Graaf heeft in de periode 2010 tot september 2012 drie functies gecombineerd, terwijl dat volgens partijgenoten onmogelijk was. Naast het fractievoorzitterschap in de Haagse gemeenteraad en in de Eerste Kamer werkte De Graaf drie dagen in de week als beleidsmedewerker van Tweede Kamerleden. De twee parlementariërs voor wie hij officieel werkte, bevestigen dat hij zelden of nooit beschikbaar was. Zij weigerden daarom in april in te gaan op een verzoek van het hoofd Personeel van de PVV om De Graafs werk inhoudelijk te beoordelen (NRC).

Wat met name schokkend eraan is, is dat dit volgens mij al lang bekend was. Maar ik vergis me misschien. Wij publiceren al jaren over diverse dubbelfuncties van de PVV’ers en van De Graaf maar specifiek deze driedubbele flipflap hebben wij inderdaad ook niet gezien. Dan nu de vraag: hoe komt NRC aan deze info? Zouden ze het boek van voormalig krapuulcolumnist Jhimh vanh Bhemmelh gelezen hebben?

Welja:
Kijk ‘m staan, de grote Bekendmaker. Jhimh vhan Bhemmelh had alles met betrekking tot de graaierij van Machiel de Graaf al beschreven in zijn grote boek. Weliswaar nadat hij door Geert eruit was gegooid overigens, maar dat terzijde.

bhemmel

Slechtsch weinigen weten dat Jhimh tijdens zijn kamerlidmaatschap een heusche columnist is geweest op onderhavige site, deze, de site waar u nu bent dus.

Veel kwam daar niet uit. Hieronder ziet u een van zijn laatsten (niet eerder gepubliceerd):
bemmellaatste

U ziet. In plaats van een boekje opendoen over zijn proletenmakkertjes dacht-ie wel even Krapuul te kunnen gaan afzeiken. En wij maar wachten en wachten en wachten. Wanneer komt het. Jhimh vhan Behemmelh over de marionetten van krapuul. LOL.

2 gedachten over “PVV-graaier Machiel de Graaf-gate / Als Jhim vhan Bhemmelh een vent was geweest”

 1. Veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Verdacht van faillissementsfraude en dan ” ondernemer ” in je Twitter profiel zetten terwijl je riant wachtgeld ontvangt. Is dat ook niet een beetje……

 2. “terwijl dat volgens partijgenoten onmogelijk was”

  Daar zit denk ik de crux, want eigenlijk is er weinig aan de hand:
  1. Hij werkt drie dagen als beleidsmedewerker, part time dus.
  2. Het werk als raadslid/fractievoorzitter in de Haagse raad kan makkelijk 20 uur per week of meer kosten, maar veel mensen hebben er in de praktijk toch een full time functie naast.
  3. Het eerste kamerlidmaatschap is een erebaantje waar je op dinsdag voor moet vergaderen. Hoogleraren en burgemeesters kunnen het eenvoudig naast hun normale werk doen.

  Als hij in de drie functies dezelfde woordvoerderschappen / portefeuilles heeft is het zelfs efficiënt. Als ze wat meer ‘kader’ hadden bij de PVV was het waarschijnlijk niet nodig geweest..

  Beetje zielig NRC-verhaal dus, met inhoudelijke kritiek lijkt het toch makkelijker scoren. Of vindt NRC dat lastig omdat PVV in de peilingen hoog staat en veel van hun EU-standpunten door veel mensen gedeeld worden?

Reacties zijn gesloten.