Johannes de Bultrug is goddank eindelijk dood

Van beschaving heeft de Nederlander niets begrepen. Niet dat de Nederlander zich hierin op ongunstige wijze onderschijt van de rest van de wereldbevolking, ik bedoel het niet lullig of zo, maar laten we hier ook eens wat benoemen.

Het is namelijk allemaal een kwestie van on-beschaving. Pesten bijvoorbeeld, het hield ons nogal bezig deze week, is een kwestie van onbeschaafdheid. Dat doe je niet. Daar hypocriet over jammeren in de media terwijl jezelf een pestjoch bent, is niet beschaafd.

Zwakkeren in de samenleving treiteren, onrendabelen afschrijven, unerwünschten afzeiken, het is hip. Maar is het beschaafd? Nee. Waarom kiest een semi-beschaafd volk dan partijen in de regering die van dit soort proleterige stuitende onbeschaafdheid een programma heeft gemaakt?

Dat is allemaal niet zo ingewikkeld. Het heeft te maken met (het ontbreken van) empathisch vermogen. Dat te dikke klasgenootje, met de verkeerde merkkleding, dat had jij kunnen zijn. Maar dat zie jij niet want je hebt geen empathisch vermogen. Daarom treiter je je klasgenoot. Vanzelfsprekend doe je dat in een groep want je bent een lafaard.

Die naar zweet stinkende ongewassen werkloze, die had jij kunnen zijn. Die ziek/zwak/misselijke: idem. Je hebt dat niet door want je mist het empathisch vermogen. Grote kans dat jij maar 1 salarisstrook, of een stuk of 5 van mijn part, verwijderd bent van dit lot. Je zou dus beter wat kunnen doen aan je empathisch vermogen. In plaats daarvan maak je deel uit van de groep “succesvollen”. Een finke groep waarmee het uitstekend zwakkeren treiteren is. Beschaafd? Nee.

Het duurde even maar we kregen 'm toch kapot
Het duurde even maar we kregen ‘m toch kapot

Ervan genieten dat er een levend wezen dagenlang naar adem snakkend ligt te kreperen. Het is stoer en vet en cool. Mensen belachelijk maken die zo’n beest willen redden. Wat is er mooier dan dat. Er op wijzen dat dit “natuur” is. Dat is pas “rationeel”. Het doet mij denken aan Henk vd Meijden of hoe heet ie, die had het erover dat beesten in het circus beter af zijn dan in de natuur. Je denkt wat een lachwekkend statement. Totdat je je realiseert wat “natuur” op deze planeet eigenlijk nog voorstelt. Eén van de kenmerken van onze “beschaving” is dat wij de natuur hebben vernietigd.

Of denk je soms dat de Waddenzee natuur is?

De moderne Nederlander heeft sowieso schijt aan natuur. Natuur is een mooi “argument” om “gekkies” mee af te zeiken en that’s it.

Dus ja, hoe belachelijk een “stille tocht voor Johannes de Bultrug” ook is, wat moet je anders in dit bananenland vol proleten?

Johannes maakt dit niet meer mee want die is goddank eindelijk dood.

15 gedachten over “Johannes de Bultrug is goddank eindelijk dood”

 1. Kan dat beest niet als drijvend springkussen in de ontdempte Gedempte gracht in Zaandam geplaatst worden. Of in de Wilhelminasluis als attractie met een levertraan proeverij erbij.

  Zo ongeveer tussen 1660 en 1790, was de walvisvaart een van de belangrijke bedrijfstakken in heel Holland, en vooral in de Zaanstreek. En in het wapen van Zaandam staan twee walvissen dus zeer toepasselijk.

  Mag ook

 2. Een stille tocht over de dijk. Niet te geloven. De “redders” aan het ruziën, het had immers zo’n geweldige reclame opgeleverd.

  Wat een hersendood volk.

 3. @6:
  Ja, de Bultrug en Potvistwisten zijn begonnen, de Hoekse en Kabeljauwse twisten zullen spoedig vergeten zijn.

 4. De Nederlander laat zich niet onderschijten door de rest van de wereldbevolking. Daarin onderscheiden wij ons. Leer eens Nederlands voor je zo’n nietszeggend artikeltje in elkaar zet. Is het werkelijk allemaal een kwestie van on-beschaving..?

 5. @9 Gebiedende wijs accepteren we hier niet. Zeker niet van een simpele ziel die te achterlijk is om een woordspelinkje te herkennen. Dus meteen een allerlaatste waarschuwing bij je eerste reactie “brutus”.

 6. @9 met “De Nederlander ” bedoel je zeker een raszuivere, blonde , van vreemde smetten vrije , bij voorkeur rechts stemmende, Polder-Germaan ???

 7. Pingback: Walvisherinneringen van een duinsluiper | Krapuul

 8. Pingback: Johannes de Bultrug is goddank eindelijk dood – Comparama

 9. Pingback: Je kunt de natuur niet dwingen, zoals Van Eeden zei – Krapuul

Reacties zijn gesloten.