19 gedachten over “Joods-islamitische broedertwist gaat ook aan Nederland niet voorbij”

 1. Verschrikkelijk dat de sfeer van de onderdrukking destijds in 40/45, nu WEER in alle hevigheid losbarst voor de Joden etc…
  En een Cohen die zijn eigen volk verloochent..hoofdschuddend en met verbazing over zoveel ellende in onze nieuwe Nederland, ga ik maar weer aan het werk……

 2. Had ik jou al verteld dat ik van jou bijdragen van hoger niveau wil? Laatste waarschuwing.

 3. Ook debielen hebben rechten, of wil jij zo’n groep buitensluiten? foei toch!

 4. Lees de REGELS maar eens goed. Nog 1 bijdrage van jou die in strijd is met de regels en je ligt eruit.

 5. Von der Dunk heeft gelijk. Die samenhang bestaat.Elke vrijdagavond doe ik vrijwilligerswerk in een cultureel centrum. In een aparte ruimte wordt koranles gegeven. Na afloop komen zo’n 5 Turkse jongens van een jaar of 14 naar de bar om een colaatje te drinken. Vaak vraag ik ze wat ze geleerd hebben van de imam en wat de gespreksstof was.Een maand geleden vroeg een van die jongens hoe ik over de joden dacht.Hij had het over joden, maar bedoelde Israel. Ik zei hem dat ik kritisch sta tegenover hun politiek met betrekking tot de Palestijnen. Uit alle monden klonk toen: Wij haten de joden, omdat ze onze broeders en zusters onderdrukken!Waar gebeurd.

 6. @jvdheuvel, lees de comment van @R.Paulus…

  @jvdheuvel, wil je voortaan een kwetsbare groep zoals debielen, niet discrimineren? dan strijk ik ook mijn hand over het hart, en zal ik voortaan hele goeie berichten de ether in zenden…..

 7. ff uit de oude doos, omaatje vertelt:
  In 1982 begon de Eerste Israëlische Libanonoorlog, jullie weten wel. Israël trok Libanon binnen. Daar was sinds 1975 ook al een burgeroorlog aan de gang. Alle partijen gingen op enig moment met elkaar samenwerken, en elkaar vervolgens weer uitmoorden. Op enig moment sloot Israël een alliantie met de Maronitische christelijke fractie in de burgeroorlog. Die christenen – uit de regio ten noorden van Beiroet – vermoordden vervolgens duizenden Palestijnen in vluchtelingenkampen aan de zuidgrens van Beiroet, Sabra en Shatilla, in het kader van die burgeroorlog. De Israëli’s, die Beiroet in handen hadden, stonden erbij en keken ernaar. ’n Beetje zoals de Nederlanders in Srebrenica, maar dan met groter plezier en meer militaire mogelijkheden om in te grijpen. Wat ze dus niet deden, maar het daadwerkelijke moord- en doodslagwerk werd gedaan door de christenen.

  Beelden hiervan gingen de hele wereld over. Veel joden in Nederland kregen hier verwijten over. “Uhh, sorry, ik was in Amsterdam,” zeiden deze joden. “Ik heb er niets mee te maken, ik ben geen Israëli, ik kan er niets aan doen.”
  Een aantal joden zeiden dat ze misschien wèl een zekere verantwoordelijkheid hadden, omdat ze hun mond open hadden kunnen trekken, en dat zorgde voor de groei en bloei van de Nederlandse tak van de Israëlische vredesbeweging.
  Die bestaat nog steeds, enigszins. Laag pitje, vechten tegen de bierkaai en zo.

  Wie dit interessant vindt, zou ‘Israël, een blanco cheque’ op de kop moeten tikken, of lenen in de bieb. Dit boek gaat over die periode, en dit dilemma.

  Wat ook nog steeds bestaat is dat, wanneer er iets in Israël gebeurt, joden in Nederland daar verwijten over krijgen. Dat is inmiddels een vast gegeven, ds dus daar ligt niemand verder wakker van. Het enige dat is veranderd, is het politiek bewustzijn van migranten in Nederland, dat is enorm gestegen. Dus de Nederlandse samenleving hoort meer berichten over wat Nederlandse moslims van het conflict vinden. In 1982 spraken de meeste migranten zich nog niet zo uit over dit onderwerp, omdat men met heel andere dingen bezig was. En omdat de media ontoegankelijk waren voor migranten in het algemeen en de moslims in het bijzonder.(Die zouden namelijk na gedane arbeid weer weggaan, was de wederzijds in stand gehouden illusie. Maar ik raak nu off topic.)

  Ha! Ik nader mijn punt! De kritiek op Israël bestaat dus al jaren en jaren, alleen komt-ie nu ook van Nederlandse moslims. En dat is een relatief recent fenomeen. Bovendien wordt het debat in religieuze termen vormgegeven, om het maar eens deftig te zeggen. Als iets islamitisch. Terwijl de kritiek ten tijde van Sabra en Shatilla meer in een marxistisch kader van onderdrukking en verzet werd geplaatst.

  jvdh, als dit te lang is, kun je het wellicht als column epibreren? kijk maar wat je vindt, laat ik volledig aan jou over…

 8. Het Israelisch-Palestijns conflict wordt in een houdgreep gehouden enerzijds door de leer van een man die in een grot waanbeelden zag en stemmen hoorde en anderzijds door blinde volgelingen van een boek dat vol staat met wrede-verhalen-voor-bij-een-vredig-kampvuur dat alleszins historisch omstreden is.Zolang islamieten en zionisten hun dogma’s niet inruilen en voor een pragmatische oplossing kiezen, blijft het hommeles, vrees ik. De kans daarop wordt steeds groter, want Hezbollah bewapent zich aan de zuidgrens van Israel. Mocht het tot een conflict komen, dan heb je grote kans dat Rusland op het toneel verschijnt. Want Medvedev en Poetin willen geen trammelant aan hun zuidgrens met die islamitische provincies,mocht het conflict zich uitbreiden.Amerika moet dan wel reageren, maar of Obama dan wel z’n tanden wil laten zien, betwijfel ik. Want zijn verkiezingsgeld kwam ook van bankiers in Wall Street, zoals Goldman/Sachs, en da’s geen arische naam.

 9. Het betoog van von der Dunk is uitermate zwak, er zitten heel veel missers in:

  “Geen toeval dat jodendom en islam nog het barbaar­se ritueel van de mannenbesnijdenis gemeen hebben.”
  Tientallen miljoenen mannen hebben de ingreep om niet-religieuze reden laten doen, namelijk vanwege de bescherming die het geeft tegen geslachtszieken en Aids.

  “door de stelselmatige landroofpolitiek rond Jeruzalem en op de Jordaanoever niet onder ogen te willen zien.”
  Er worden al vele jaren geen nieuwe nederzettingen meer gebouwd op de Westbank en er geldt nu een tijdelijke algehele bouwstop (exclusief de Joodse wijken van Jeruzalem).

  “joden door moslims kritisch worden bezien zolang te velen van hen Israel door dik en dun blijven verdedigen.”
  De Jodenhaat van de Arabieren dateert al van voor de stichting van de staat Israel, overigens aangewakkerd door de nazi’s.

  “of het verboden is om steun te verlenen aan het verzet van een volk tegen zijn onderdrukkers, wanneer dat al veertig jaar lang in een soort openluchtgevangenis opgeslo­ten zit.”
  1. Tot Arafat het bewind in Gaza overnam midden jaren 90 en het terrorisme verveelvoudigde was er vrij verkeer met Israel.
  2. Overeengekomen is dat Egypte toeziet op het personenverkeer. Von der Dunk hekelt dus de verkeerde.
  Overigens is de belangrijkste reden dat Gazanen niet meer kunnen reizen, het feit dat Fatah vanaf de Westbank geen nieuwe paspoorten meer verstrekt, om Hamas te pesten.

  “Israel een theocratie”
  Israel is een rechtsstaat met een functionerende democratie, godsdienstvrijheid, vrije pers en onafhankelijke justitie.
  Het lijkt wel of von der Dunk het over Saoedi-Arabie heeft, waar een groepje tieners vorige maand stokslagen heeft gekregen omdat ze een gemengd feestje hielden. Waar Joden niet mogen komen. Waar christenen hun religie niet mogen belijden. Waar minderheden niets mogen. Waar dieven de hand wordt afgehakt. Waar vrouwen geen auto mogen rijden. Maakt hij zich daar al druk over?
  Natuurlijk niet. Ook een soort discriminatie, bij Arabieren hoef je je daar niet druk over te maken, die doen dat nu eenmaal zo.

  “Al in Numeri 15:35 respectieve­lijk Deuteronomium 22:24 werd zoiets niet alleen als passende straf voor het sprokkelen van hout op sabbat, maar ook voor overspel van harte door Jahweh aan Mozes aanbe­volen, dus de gemeenschap­pelijke inpiratie­bronnen van de joods-islamiti­sche cultuur in het Midden-Oosten zijn eerbiedwekkend oud. Voor beschaaf­de moderne mensen zijn fundamentalistische joden en moslims qua maat­scha­ppij-opvatting dan ook broeders in het Kwaad.”
  Von der Dunk heeft niet in de gaten dat er in 2000 jaar wat veranderd is in het Jodendom. Overspelige vrouwen worden al wat jaartjes niet meer gestenigd. Heeft von der Dunk even over het hoofd gezien.
  Wat in Israel ook niet gebeurd is dat als meisjes ’s nachts in pyama hun brandende kostschool uit rennen, ze door islamitische toezichthouders terug het vuur in worden gedreven omdat ze niet decent aangekleed zijn.
  Dat is wel de praktijk in Saoedi-Arabie, twee jaar geleden zijn zo tientallen schoolmeisjes levend verbrand.

  “Hebben de Palestijnen niet gewoon het recht om zich des­noods met geweld tegen hun voortgaande beroving te weren.”
  Natuurlijk niet, als je in de Oslo-akkoorden autonomie hebt gekregen – 99% van de Palestijnen leeft in gebied onder eigen autonomie – en in ruil daarvoor het geweld hebt afgezworen en getekend hebt dat je een oplossing zoekt via onderhandelingen.
  Niet voor niets wil daarom de internationale gemeenschap – de VS, de EU, Rusland en de VN – niet praten met Hamas. Zij eisen: het afzweren van geweld, het erkennen van Israel en het nakomen van de eerder gesloten vredesovereenkomsten.
  Maar Arafat wees het voorstel voor een Palestijnse staat door president Clinton af in 2000 en 2001 en liet de Palestijnen voor de zoveelste maal voor geweld kiezen in plaats van voor vrede.
  Altijd dat geweld. Dat is geen oplossing. Dat denken de Palestijnen nou ook altijd. Daarom duurt het conflict al 80 jaar. Maar het lost dus niets op.

  “Dat is ook voor ónze interne vrede niet zonder belang, zoals de afgelopen jaren met de spanningen tussen joden en moslims.”
  Hier gaat von der Dunk het meeste in de fout. Er is agressie van moslims naar joden. Andersom niet. Er zijn geen joden die moslims aanvallen.

 10. R.Paulus. Schreef:

  Von der Dunk heeft gelijk. Die samenhang bestaat.Elke vrijdagavond doe ik vrijwilligerswerk in een cultureel centrum. In een aparte ruimte wordt koranles gegeven. Na afloop komen zo’n 5 Turkse jongens van een jaar of 14 naar de bar om een colaatje te drinken. Vaak vraag ik ze wat ze geleerd hebben van de imam en wat de gespreksstof was.Een maand geleden vroeg een van die jongens hoe ik over de joden dacht.Hij had het over joden, maar bedoelde Israel. Ik zei hem dat ik kritisch sta tegenover hun politiek met betrekking tot de Palestijnen. Uit alle monden klonk toen: Wij haten de joden, omdat ze onze broeders en zusters onderdrukken!Waar gebeurd.

  Tja , generalisaties he , Jammer dat dat bij alle groepen voorkomt , zo is er hier in Nederland een grote politieke “beweging ” die alles waarbij iemand met maar de minste Islamitische connectie betrokken is meteen naar de hele Islaam generaliseerd …

  Het probleem P. Paulus is dat wij Moslims wat meer Nieuwsbronnen hebben dan alleen de Nederlandse Pers , Nieuws-bronnen die de dagelijkse moordpartijen door het Zion-nazileger van “israel ” WEL nieuws vinden , Die WEL laten zien hoe Palestijnse boeren door een beton-muur van hun land gescheiden worden om “israel “en haar eilandjes van gestolen land op de westoever te beschermen , Die het WEL nieuws vinden als de irrigatiesystemen van Palestijnse boeren vernield worden door soldaten van de “IDF” die ondanks dat de boerenrekeningen kunnen overleggen vinden dat die het water stelen , ect ect ect
  Misschien zouden Nederlanders met een neutrale pers ook iets minder positief over “israel “zijn …

 11. @Al Bakrastani: Het gaat om de Joden in Nederland, niet in Israël, dus jij hebt er alle begrip voor dat de Joden in Nederland worden gemuilkorft door de islam,gewoon omdat zij boete moeten doen voor de Joden in Israël…

 12. Het probleem P. Paulus is dat wij Moslims wat meer Nieuwsbronnen hebben dan alleen de Nederlandse Pers , Nieuws-bronnen die de dagelijkse moordpartijen door het Zion-nazileger van “israel ” WEL nieuws vinden , Die WEL laten zien hoe Palestijnse boeren door een beton-muur van hun land gescheiden worden om “israel “en haar eilandjes van gestolen land op de westoever te beschermen , Die het WEL nieuws vinden als de irrigatiesystemen van Palestijnse boeren vernield worden door soldaten van de “IDF” die ondanks dat de boerenrekeningen kunnen overleggen vinden dat die het water stelen , ect ect ect
  Misschien zouden Nederlanders met een neutrale pers ook iets minder positief over “israel “zijn …

  –> Het is algemeen bekend dat deze Arabische nieuwszender grote leugen verkopers zijn, dus wordt het tijd dat we deze leugen zenders binnen de EU gaan verbieden en blokkeren.

 13. Tante Beatrix schreef:
  “Bakrastani: Het gaat om de Joden in Nederland, niet in Israël, dus jij hebt er alle begrip voor dat de Joden in Nederland worden gemuilkorft door de islam,gewoon omdat zij boete moeten doen voor de Joden in Israël…”

  De Israeliers begaan die mensenrechtenschendingen, maar het merendeel van de Joden daarbuiten verdedigen de mensenrechtenschendingen van dit land. Zonder de propagandainspanningen en gelobby van die Nederlandse Joden en andere Joden die buiten Israel leven zou het apartheidsbewind in Israel niet zo sterk i zijn schoenen hebben gestaan. De zo onschuldige benoemde buitenalndse Joden die de mensenrechtenschendingen verdedigen zijn niet zo onschuldig als je ons wil geloven.
  En daarbij worden ze gesteund door geschifte gristenfundamentalisten die denken dat het Gods gebod is om de “uitverkorene ” onvoorwaardelijk te steunen. Overigens beweren gristenfundamentalisten dat Jezus en God (waar geloven ze nou in, want die twee zijn wel verwarend. Of zijn het weer drie?) van iedereen houdt, maar in feite houdt God meer van zijn “uitverkoren volk” en moet dat “Gods volk” met alle denkbare middelen gesteund worden. Ook al misdraagt dat volk van God zich en benadeelt het andere volkeren dan nog is het voor zionistische gristenen geen reden om “Gods volk” op de vingers te
  tikken. De zionistische gristenen zijn zelfs nog erger, waar de zionistsiche Joden Israel verdedigen als veilig thuishaven voor Joden, hebben zionistische gristenen de brutaliteit om te eisen dat God het land aan de Joden heeft beloofd.

 14. Itsmetso schreef:
  “Het is algemeen bekend dat deze Arabische nieuwszender grote leugen verkopers zijn, dus wordt het tijd dat we deze leugen zenders binnen de EU gaan verbieden en blokkeren.”

  Er zijn meerdere bronnen dan Arabische die de mensenrechtenschendingen in Palestina verslaan.Wat jij voorstaat is censuur om de zionistische propaganda in leven te houden. Wel een hoop brutaliteit zoals het zionisten kenmerkt om anderen van zaken te beschuldigen waar zij zichzelf schuldig aanmaken. Want tot nu toe zijn alle beweringen van zionisten onderuitgehaald met wetenschappelijke feiten. DE nazis zeiden ooit dat de ultieme vorm van terreur is om je tegenstanders van terreur te beschuldigen die je zelf hebt begaan.
  Ook een hoop brutaliteit om te eisen dat Europa als vertegenwoordiger van zionistische belangen op te treden.

 15. Tante beatrix schreef:
  “Bakrastani: Het gaat om de Joden in Nederland, niet in Israël, dus jij hebt er alle begrip voor dat de Joden in Nederland worden gemuilkorft door de islam,gewoon omdat zij boete moeten doen voor de Joden in Israël…”

  Projectie. De zionisten zijn juist bezig om critici te muilkorven door te eisen dat elk kritisch geluid over zionisme en Israel verboden moet wordt onder het mom van “antisemitisme”. Menig criticus werd of vervolgd of door zionistische Joden bedreigd of msihandeld. Zo werd de bejaarde Franse professor Faurisson halfdood geslagen door Joods zionistische jongeren.

Reacties zijn gesloten.