7 gedachten over “Hoe lang kan de VVD het voortouw nemen?”

 1. Vanuit het beginsel dat de grootste partij het voortouw neemt, vind ik het goed dat de VVD dit doet. Het zit ook in hun kernwaarden om niet voor verantwoordelijkheden weg te lopen.

 2. @1: De VVD probeerde: +PVV+CDA: werkt niet op principiële gronden. Daarna Paars-plus. Werkt niet op punt invulling bezuinigingen. 18 miljard zonder dat het te veel pijn doet bij PvdA en GL lukt niet. Moeten ze dan terug naar een kabinet dat al op morele gronden verwerpelijk is?

  Enige oplossing: laat Rutten het even aan een ander over om het voortouw te nemen. Het land moet tenslotte toch geregeerd worden. En met PVV in het kabinet of als gedoger valt er helemaal niet te regeren. Dat zou pas volwassen en verantwoordelijk gedrag van Rutten zijn. Blijven onderhandelen is dat niet: dat is egoisme.

 3. Net gehoord dat Verhage van het CDA terugkomt van vakantie, dus er zit beweging in de zaak..
  Hoop dat ik jullie heb kunnen geruststellen, maar er komt een coalitie…

 4. @ Beatrix veel succes met de Bruin1 , kan me eigenlijk niet boeien, zal waarschijnlijk recalcitranter zijn dan normaal. Meer burgerlijk ongehoorzaam, ik zal moslims onder mijn dak nemen, bij mij is er altijd plaats.

 5. Nou, kijk, ik HOOP, dat we op dit moment het volgende scenario beleven:
  1. Formatie van Paars+ kwam veel te vroeg.
  2. Ze hebben er in onderling overleg een pijnloos einde aan gemaakt, omdat:
  a. de VVD (en het CDA) echt eerst moet aantonen dat met Wilders geen land te bezeilen valt, zodat de aanhang die ze naar de PVV hebben laten weglopen, terugkeert;
  b. de PvdA zo slim is, om eerst het bruine alternatief van tafel te willen hebben, om in de onderhandelingen zwaarder te kunnen wegen.
  Of het lukt, om Wilders (eindelijk) uit z’n K-limero rol te verjagen, moet echter nog blijken.

Reacties zijn gesloten.