@MaximeVerhagen maak aub KKK-kabinet Bruin I mogelijk!

Mensen die mij een klein beetje kennen weten dat ik geen vriend ben van Rutte, Verhagen, en zeker niet van Wilders. Bijgaand pleidooi voor het eerste kabinet Bruin I is dan ook niet uit liefde voor VVD, PVV of CDA.

Echter, laten we elkaar geen mietje noemen, de mensen hebben er wel op gestemd. Ook de laatste opiniepeilingen wijzen uit dat met name bij de VVD-aanhang een grote voorkeur bestaat voor het Kopvoddentax kabinet.

Wil Rutte ook Nederlandse deelname aan oorlog tegen de islam met Israël als front?
Wil Rutte ook Nederlandse deelname aan oorlog tegen de islam met Israël als front?
Wat de Limburgers dachten te bereiken met een stem op een partij die de strijd tegen de islam tot kernpunt van ons buitenlands beleid wil maken, en die Israël als front ziet in de oorlog tussen het westen en de islam, dat staat niet ter discussie. Ze hebben er nu eenmaal op gestemd en daar hebben wij democraten mee te leven.

Het CDA kan alleen maar verliezen met Bruin I. Maar dat is volkomen terecht. Het CDA moet keihard gestraft worden voor hun ontwijkende laffe gedrag van de afgelopen jaren t.a.v. de PVV. Ik hoef alleen maar Balkenende te citeren; “wanneer het gaat om murmeldemurmeldemurmel bladiebla en wanneer we’t hebben over wauweldewauwel bral bral bral laat daar geen misverstand over bestaan” en dus hoefde Balkenende nooit iets te reageren over de krapuliteiten van de PVV en weliswaar heb ik onlangs Verhagen uitgeroepen tot Held van de Dag omdat hij eindelijk en voor het eerst als eerste rechtse politicus de KKK (Kopvoddentax, Koranverbod, Knieschoten) standpunten van de PVV niet aanvaardbaar durfde te noemen maar dit is een typisch geval van “de goeden lijden onder de kwaden”. Dus Verhagen neem gewoon die straf, jouw club heeft die verdiend.

Je zou zeggen: een VVD kan bij een Bruin I kabinet alleen maar winnen; er is dan geen oppositie op rechts en de VVD kan zich duidelijk verkopen als de grote verstandige broer van het opstandige puberale rechtse broertje PVV. Maar voor de VVD geldt exact hetzelfde als voor het CDA, zelfs nog erger. Nog geen seconde hebben we Mark Rutte gehoord over:

1 Actieve deelname van Nederland aan Wilders’ oorlog tegen de islam met Israël als front.

2 Een Minister van Oorlog en Veiligheid die in het buitenland bekend staat als Girt the Freedom Fighter (mujaheddeen-stijl).

3 “De strijd tegen de islam” als kernpunt van “ons” buitenlands beleid.

4 Het knieschot (IRA stijl) niet in “het been”; maar in de knie, als nieuwe alternatieve straf waar geen rechter aan te pas hoeft te komen.

5 Afschaffen vrijheid van meningsuiting/godsdienstvrijheid in Nederland: Koran wordt verboden.

6 “Administratieve detentie”, een nieuw juridisch systeem: iedereen waarvan “iedereen weet dat er iets mee aan de hand is” (woorden Hero Brinkman) wordt voor onbepaalde tijd opgesloten, zonder vorm van proces.

7 IEDEREEN wordt etnisch geregistreerd. Dus niet zoals de huidige praktijk is een registratie van het land van herkomst van de ouders, nee gewoon een stempel “ANTILLIAAN” in het paspoort, ook al woont jouw familie hier al 4 generaties.

8 De hoeveelheid moslims die Rutte uit Europa wil zetten; Wilders zelf twijfelde in interviews tussen de 20 a 50 miljoen.

9 De duizendkoppige straatterreureenheid “die kan worden ingezet ook als linkse burgemeesters dat niet willen” die direct ter beschikking staat aan de Minister van Veiligheid genoemd in 2.

10 Artikel 1 van de grondwet (het anti-discriminatie artikel) vervangen door een discriminatie artikel. Zuid-Afrika stijl.

Enzovoorts. Enzovoorts.

Ik heb deze 10 punten al wel eens eerder genoemd op deze site. Wij noemen ze hier wel “de krapuulvragen”. Deze krapuulvragen dienen beantwoord te worden. Wat gaat het CDA ermee doen? Wat gaat de VVD ermee doen? DIT schijnt de VVD-aanhang te willen, alleen weet Rutte de krapuulvragen nog steeds te omzeilen. Welke krapulenpunten waar de PVV-aanhang nu zo krapulistisch over loopt te bluffen gaat Wilders laten vallen in ruil voor macht?

Hoe en wanneer gaan we vorm geven aan dit beleid? Het Volk heeft er recht op om dit te weten.

Ok, om op de eerste alinea terug te komen, ik zal geen fan worden van KKK kabinet Bruin I. Maar Het Volk wil het en dan kan Het Volk het van mij krijgen.

Des te eerder weet iedereen in dit land waar hij aan toe is.

63 gedachten over “@MaximeVerhagen maak aub KKK-kabinet Bruin I mogelijk!”

 1. @ jvdheuvel: met je eens. Laat maar komen. Wordt hoe dan ook een electorale slachting.
  Blonde Geert moet binnenkort laten zien wat ie nou eigenlijk wil. Op de radio hoor ik voortdurend pleidooien voor het ‘1994 model’. Maw Rutte moet een regeerakkoord gaan schrijven en daar gegadigden bij zoeken die zich er wel achter willen scharen.
  Op enig moment zal Geert toch moeten laten zien hoe hij bereid is te gaan regeren met de VVD. Dat betekent alle quasi-linkse beloften aan zijn kiezers moet opgeven, om mee te doen met een hard bezuiningskabinet dat alle heikele punten (kilometerheffing, hypotheekrenteaftrek) houdt zoals het nu is geregeld.
  Dan heeft de modale Nederlander misschien nog wel de hypotheekrenteaftrek op zijn modale hypotheek, maar betaalt hij zich ook blauw aan het eigen risico in de zorg.
  Intussen krijgen we ook wat gereutel over migratie, en wordt de PVV-achterban wat worst voorgehouden op dit punt; maar dat beleid ligt grotendeels vast dank zij Europese regels, die echt niet op korte termijn zullen worden veranderd in het voordeel van Nederland.

 2. Volgens “het volk” is rechts aan zet. Mee eens.
  Laten ze inderdaad dit Tsjernobyl-kabinet maar eens bediscussieren. Met of zonder Verhagen. Het is een vereiste dat Rutte en Wilders zich nu eens echt over elkanders programma uitlaten. Daar heeft “het volk” recht op.
  En indien ze eruit mochten komen dan ben ik benieuwd wie zijn partij kan opheffen. Want wat is de VVD of CDA zonder gelijkheid of de PVV zonder zijn anti-islam strijd?
  Geeft wel duidelijkheid voor mogelijke nieuwe verkiezingen.
  Enige mogelijke uitweg voor Rutte zou een middenkabinetdiscussie zijn. Mijn oproep aan Cohen, laat dit eerst uitzoeken, voordat je ook maar hieraan denkt.

 3. Daphne Schreef:

  dat beleid ligt grotendeels vast dank zij Europese regels, die echt niet op korte termijn zullen worden veranderd in het voordeel van Nederland.

  En Daar hebben we de reddingsboei van de PVV , alle punten waar ze hun zin niet op kunnen krijgen gaan ze schermen met de eerste de beste Europeese of VN regel .. en dan komt het niet door hun maar door die “Linkse “EU en VN waar we dankzij de PvdA inzitten , en het PVV electoraat slikt dat dan voor zoete koek want de vinger is weer op een ander gericht

 4. Het “volk” heeft inderdaad zo langzamerhand recht op duidelijkheid. Maar een regering met de PVV (+CDA+VVD) zit er echt niet in, tenzij er nog een paar gek worden.

  En wel hierom:

  (1) Slechts 76 zetels steun. Wilders zal elk xenofoob standpunt moeten laten vallen, want daarvoor krijgt hij zeker niet de hele kamerfractie van het CDA voor mee. En fractiediscipline werkt niet bij gewetensbezwaren. Lees het CV van Kathleen Ferrier en Coskun Cörüz van het CDA.

  (2) De PVV heeft (nog) onvoldoende bestuurlijk kader en talent in huis, en er zullen uberhaupt weinig bestuurlijke talenten zich met zo een partij willen identificeren. Ook voor andere partijen geldt dat. Wie van het CDA willen er in hetzelfde kabinet zitten als Wilders? Het zullen er heel weinig zijn.

  (3) De voormannen van de PVV zijn een risico. Tegen Wilders loopt een proces.
  Tegen Brinkman is een aanklacht wegens geweld even in de ijskast gezet, maar dat wordt er bij een volgend incident door het OM 100% zeker weer uitgehaald. Graus heeft ook al een probleem met zijn agressie. Fleur Agema loopt achter Jomanda-achtige therapiën aan. Martin Bosma, misschien de meest wel bespraakte van het stel, haalt zijn one-liner wijsheden wel erg vaak van extreem rechtse sites als stormfront. En Richard de Mos? Inderdaad, hilarisch, als het niet zo treurig was wat die man allemaal uitkraamt.

  (4) Als Wilders in het kabinet komt, wat zijn kiezers zo graag willen, zal hij het regeringsbeleid moeten uitdragen en niet het PVV-beleid. Hij zal niet alleen niet kunnen uitvoeren wat hij zijn kiezers beloofd heeft, hij zal het ook niet meer kunnen verkondigen. Zelfs zonder grote brokken zal hij een groot deel van zijn kiezers vervreemden. Wilders wil daarom dus helemaal niet mee regeren. Hij doet alleen net alsof.

 5. @7 nou dat is bijna een nog mooier pleidooi voor Bruin I dan het mijne 😆

 6. @6 Nou we kunnen toch leuk uit de VN stappen als Het Volk dat wil (genoeg kamerzeteltjes krijgt).

 7. Misschien moeten we niet zo kritisch zijn, wij Linksmenschen en”Het Volk” een kans geven. Wilders wilde graag toch? Ik ben benieuwd hoe hij zich hieruit gaat redden en niet vergeten Rutte. Verhagen heeft de KKK naar voren gehaald. Hoe dan ook, een van de 3 gaat stemmen verliezen. Hup Bruin 1 vort!

 8. @11 met een Bruin 1 verliest heel Nederland. Jij, ik, allochtoon, autochtoon, arm, rijk. Jong, oud. Maar als je belooft dan samen met mij en vele anderen de barricades op te gaan bij een Bruin 1 hebben we in ieder geval iets.

 9. wilders wil bijna al zijn punten laten vallen om maar te regeren.Waarom? wil hij misschien echt graag meeregeren?
  Wat heeft voor zijn partij regeren dan voor zin.
  Wat kan hij dan op dat moment zijn aanhang vertellen.

  Volgens mij steekt er een komplot achter zijn plannen.
  Stel je voor bruin 1 gaat regeren. Als ze Rutte dan op de 1 of andere manier vergiftigen met hulp van de mossad, ja dan kan hij als tweede partij als vice-minister president met de scepter zwaaien.En dan ja en dan,dat is volgens mij zijn bedoeling. ja echt volgens mij echt zijn bedoeling.

  Voor de rest snap ik er anders geen bal meer van.Wat heeft hij in een kabinet te zoeken als hij zijn kkk punten niet mag uitvoeren.Hij zou electorale zelfmoord plegen.

 10. Volgens mij he zijn ze al bezig om Rutte te vergiftigen.
  Rutte begint al net zo een gezicht te krijgen als de president van oekraine die vergiftigd was.Ja politiek je weet maar nooit.

  Zoals Job Cohen zei: zeg nooit nooit

 11. Mandala , ze hoeven Rutte helemaal niet te vergiftigen , dat is te opvallend , de Mossad heeft vast wel een leuk mapje fotoos met Mark in bondage suit of zo , of met een zweepje in zijn hand achter een jongen van 14 ….
  Die lekt dan “per ongeluk” uit naar de Pers of word gebruikt voor VVD concesies … Wat in het mapje van Verhagen zit is volgens mij te eng om te beschrijven .. Puppies levend in een gehaktmolen lijkt me meer zijn stijl 😥

 12. @ Al B: Ik snap je punt. Maar voor de vreemdelingen die het aangaat maakt het toch echt een verschil of hun verblijfsvergunning wordt ingetrokken, indien ze hun inburgerexamen niet halen binnen zekere tijd, (wat Rutte zegt te willen en Geert wil), of in Nederland kunnen blijven. In dit opzicht is Europa een concrete bescherming voor veel mensen.
  Dan kun je als VVD de blits gaan maken tegenover je kiezers met een opt-out uit de EU regelgeving op het gebied van vreemdelingenbeleid, maar dat had Nederland effe eerder moeten bedenken, voor het Verdrag van Lissabon inging.
  Als het redeloze gekrijs van de PVV over de EU en de VN de prijs is die we voor die bescherming moeten betalen, dan moet dat maar, vind ik.

 13. Mijn vrouw “studeerd”op het ogenblik voor haar inburgeringsexamen , het niveau is zo laag dat ze maar thuis studeerd … dan leert ze meer . Voor mijn zoon werd geboren was ze er al eens mee bezig (4 jaar terug ) en toen was het niveau volgens haar veeel hoger , nu zijn hebben de “leerkrachten ” geen eens een onderwijsbevoegdheid en weten minder van de Nederlandse taal en kultuur dan mijn vrouw …
  Beweren b.v. dat Nederland een democratie is “omdat het in de westerse wereld ligt “en één wist niet eens dat Dat met Het gaat en Die met De , de studenten moesten “het maar uit hun hoofd leren “

 14. @ Dhapne een hier een stukje over wat maxime verhagen zei over een opt-out:

  “Nee, ik wil geen opt-out. Ik denk dat kansarme migranten die geen enkele kans hebben op een vluchtelingenstatus hier juist niet binnen komen als er Europese samenwerking bestaat. En niet door je terug te trekken achter de dijken. In het algemeen vind ik dat de VVD veronachtzaamt dat we een land zijn met een open economie. Zeventig procent van ons inkomen verdienen we over de grens heen. Het is dus in ons belang om ons actief op te stellen over de grenzen.”.

  Dit stuk staat in de dagelijkse standaard: http://fp.dagelijksestandaard.nl/2010/06/maxime-verhagen-%E2%80%9Cik-wil-geen-opt-out-%E2%80%9D/.

  Daar gaat hun snode plannetje en de val van bruin 1 kabinet. Maak je geen zorgen er zijn meer fatsoenlijke mensen. Wat vvd en pvv heeft nog steeds een meerderheid nodig. Dat is democratie.

 15. @allen: eindelijk wordt de pers wakker. Ik trek de NRC uit de brievenbus en NB op de voorpagina schrijft Marc Chavannes: “Logische oplossing is bluf”. Waarmij hij doelt op Bruin 1. Redenen? De principiële discriminiatie door het PVV, de one man band PVV, de ongewisse PVV bestuurders. het ontploffen van het CDA, etc.

  “Tot nu toe heeft Rutte zich aan deze vragen kunnen onttrekken dankzij het hitteschild Verhagen”.

  Zo is het maar net; Rutte moet nu kleur bekennen!

 16. Ja dat zeg ik.

  En Wilders moet ook kleur bekennen. Ik heb dat zinnetje vet afgedrukt.

 17. Rutte en Wilders willen een rechtse coalitie laten onderzoeken, wellicht denken ze nog dat ’t kan. Cohen nu ook (maar om andere redenen – dan moeten de andere partijen eindelijk kleur bekennen). Benieuwd wat de nieuwe informateur Lubbers gaat doen. Lubbers is sinds zijn werk voor de VN een flink stuk naar links opgeschoven – ik zie hem niet zo snel achter het gedachtengoed van Wilders gaan staan.

  Eigenlijk is het wel een aardige situatie. Als Wilders niet gaat onderhandelen, wordt hij behoorlijk suspect bij zijn achterban. Gaat hij wel aan tafel, dan vindt hij een zware tegenstander tegenover zich, en wordt hij weg-gelubberd.

 18. @25

  “Als Wilders niet gaat onderhandelen, wordt hij behoorlijk suspect bij zijn achterban.”

  Heb m’n twijfels hierbij. Zijn aanhang is vrij “religieus” (ofwel “Wilders is onfeilbaar”); als Wilders niet wil onderhandelen dan is het de schuld van de anderen.

  Over dat “religieuze” of “sektarische”: kijk naar de kopvoddentaks. Zo’n belachelijk voorstel heeft niet voor een leegloop van de PVV gezorgd. De aanhang heeft zichzelf wijsgemaakt dat hij dat niet serieus bedoelde.

 19. Wanneer ie wel suspect zou worden: wanneer hij zijn praatjes niet waar kan maken als ie meeregeert. Met pijn in m’n hart moet ik dus toegeven dat VVD-PVV-CDA nu de minst slechte coalitie is.

 20. @27: ja dat stond ook op Joop. Het was wel een interessante gedachte, omdat ik dit visioen ook voor mij zag:

  “Een kabinet met CDA-VVD-PVV is mijn grootste nachtmerrie. Maar misschien zou uit die nachtmerrie wel iets heel nieuws en verfrissends kunnen voortkomen.
  Stel het u eens voor, een kabinet met de PVV. Het hele land zou in rep en roer zijn.
  Op de dag van de installatie protesteren tienduizenden mensen op het Plein tegen racisme en uitsluiting. Als het nieuwe kabinet controversiële economische maatregelen aankondigt, staan er net als in 2004 honderdduizenden mensen op het Museumplein. ….
  etc.

 21. @28

  Zo had ik er nog niet naar gekeken: kans is groot dat zo’n ranzig kabinet de gezond denkende meerderheid in beweging brengt. Honderdduizenden mensen op de been tegen de verrechtsing en polarisatie … doet me watertanden.

 22. u bent zeker een echte pvda-er, geef alles maar weg aan de corrupte regeringen, de arme mensen krijgen daar toch niets van, alleen de weggevers komen daar in een goed blaadje met alles erop en aan.

 23. Makkelijk he anderen afkraken. Is links de afgelopen jaren zelf met oplossingen gekomen? Nee? Waarom moet bij Wilders dan wel alles kloppen? Heeft links al zijn verkiezingsbeloften na kunnen komen? Ook niet he? Ook daar zal de PVV niet anders zijn. Bij een coalitie doet iedereen water bij de wijn. Ook de PVV.
  En als links het land alleen maar verder de afgrond in helpt geef rechts dan eens een kans en wees eerlijk als het heel goed voor bijvoorbeeld de economie en dus de werkgelegenheid blijkt te zijn.
  Doe niet zo knullig met opmerkingen over ‘op de barricaden’. Dat is zo achterhaald allemaal.

 24. Jij ook on topic (volgens de REGELS) reageren aub en jij ook laatste waarschuwing.

  De eerstevolgende off topic lulkoek nonsens wordt verwijderd.

 25. @ Andre
  Typisch zo’n domrechtse redenering, links de schuld geven voor alles. Voor de uitbraak v.d. financiele crisis was het consequent de S.P. die waarschuwde dat deregulering en hoge bonussen zouden leiden tot een crisis en die crisis is gekomen, dat terwijl de VVD er geen enkele probleem mee inzag. Om termen te gebruiken die jullie kunnen begrijpen: de crisis kwam van rechts. Het CDA (een partij die wordt beschouwd als centrumrechts) was in alle afgelopen 4 kabinetten. Centrum rechtse en rechtse partijen als ’t CDA en de VVD zijn de afgelopen 40 jaar in vrijwel elke regering vertegenwoordigd geweest. Dus domrechts moet eens dringend ophouden om links de schuld van alles te geven.

 26. Dat is allemaal off topic.

  Dit bericht gaat over de 10 krapuulvragen aan KKK kabinet Bruin I.

 27. Een KKK bruin 1 doet mij huiveren voor het land waarin wij leven.
  Rutte weet door z’n patij bobo’s niet meer welke kant op te gaan, vandaag dit morgen dat afhankelijk van Peilingen.
  Verhage verliest nog meer dan wat z’n CDA bij de verkiezingen.
  Wilders heeft niets er aan om regeerverantwoordelijk te krijgen, dan kan hij niet meer roepen wat hij wil. En zullen z’n kiezers gaan zien dat hij vooral gebakken lucht heeft verkocht als verkiezings programma.

  Wilders haalt nu z’n achterban bij mensen die op hype schreeuwerij afgaan.
  Neem Volendam veel PVV kiezers, enkel ze kennen geen alochtonen problemen.
  Ja dat zien ze op tv bij RTL en SBS.

  Laat dit kabinet maar komen!
  Stand zal ’t niet houden, en kunnen wij na LPF gebeurtenissen weer opnieuw naar de stembus.
  Maar laat het AUB niet te lang duren want dan is alles vanaf modaal naar minima failliet en dingen als de gezondheidszorg naar de filistijen.

  En ja dan krijg je door KKK Bruin 1 het museumplein wel weer vol, en evt op de barricades
  Maar dan moet de PVV en VVD stemmer niet jammeren ze hebben de regering gekregen die zij wilde.

  En Geert blijft roepen dat het allemaal door Links komt, de Immigrant en wat de volgende bevolkings groep ook word bij hem.
  Want enkel daar draait het om als je Wilders heet.

  En hoe welkom zal een Minister President of minister van KKK Bruin1 zijn in het buitenland? Israël niet mee gerekend.

  Het volk heeft gekozen en zullen dan op de blaren komen te zitten!!! 👿

  Nog èèn tip voor Mark Rutte “bezint voor gij begint “

 28. Dus “de limburgers ” bestaan niet , slechts een stukje Nederlands grondgebied waar op de NRC Next kaart het zwart van de PVV als grootste partij als zwarte diarree langs het pootje van Nederland loopt …
  Met Maastricht als rood bloedvlekje in het zuiden en Gennep als SP vlek in het noorden ..
  Hoe moeten we de ex-katholieke frustraten in het zuiden des lands dan noemen … Roodnekken ?? haat-tjeus ?? Bokkenrijders ?? of zelfs Bokkenneukers , leuk counterpoint van het van Goghisme :” geitenneukers :mrgreen:
  U verteld het maar ..

 29. Wel mee eens dat het woordje “de” fout is in deze. Klopt. Als nu de Limburgers dat zelf ook zouden inzien dan zouden de Limburgers de volgende keer wel uitkijken waar ze op stemmen. 😆

 30. Ik vind dat het allemaal kan!! maar wil graag een bank die alle transacties in nederland doet (de bruine rabobank) ???? en een krant in de bus de bruine telegraaf (zou het lukken) dan heeft wilders al zijn vriendjes op zijn verjaardag om hem heen.

 31. Je zal niet de eerste zijn die hier over een woordje valt. 🙂

  In dit geval “de”.

  Een verschil met al die andere mensen en websites hier geen plannen voor straffen, afrekeningen, verboden, discriminerende maatregelen en noem maar op.

  Alleen het woordje “de” wat in deze eigenlijk bedoeld was als een soort stijlfiguurtje.

  Ik kan het woordje “de” vervangen door iets anders; “een enorme hoeveelheid” of zo.

  Dan ben ik weer PC 😆

 32. Limburg heeft duidelijk gemaakt dat ze er niet meer bij willen horen . zet ze dan op marktplaats want dat willen ze kennelijk.
  Neem die Wilders dan maar mee.

 33. zelfs een foto van wilders levert geen kwartje op ik zou wel een gewaagde foto van maxime kopen als zij die op markplaats zet geloof dat wilders zijn colletie haken kruizen wel kwijt kan maar die heeft ie straks nodig.

 34. Zou jij eens aan de relevantie van jouw bijdragen willen gaan werken? Off topic gelul is niet toegestaan op deze site en van jou zie ik niet veel anders.

 35. och och vdheuvel mag me ook al niet meer zit op de verkeerde site te lullen/ typen met zelf en dat is niet toegestaan. vallen we geert vandaag niet aan pakke we roosjen bij de kladden met zijn (Off topic gelul) vind dat tussen enkele regeltjes een hoop te lezen valt

 36. nee ik wil dat het kalifaat van wilders gewoon lekker klein blijft

 37. bovendien hebben ze overal in limburg PVV gestemd met slecht een incidenteel verkiezingbureautje dat pvda ofzo stemde

  duidelijk op de kaart te zien dat limburg een kalifaat onder wilders wenst

  ik wens limburg veel succes maar zadel mij niet op met die limburgse idioot

 38. Daarbij ruimte zat daar voor alle andere Nederlanders die in het Wilderskalifaat willen wonen .
  Ik neem jou wel als vluchteling op .

 39. Excellentie Zwembad Schreef:

  de overgrote meerderheid heeft op Wilders gestemd

  Je maakt echt een denkfout. Ik heb er geloof ik al eens eerder op gewezen. Als in een stembureau de PVV de meest gekozen partij was, wil dat nog niet zeggen dat een meerderheid er op stemde. Door het versnipperde politiek landschap is dat nog steeds een flinke minderheid.

  Feiten:

  (a) 25% van de stemmen in Limburg gingen naar de PVV.
  (b) 7% van alle stemmers woont in Limburg

  Conclusie (simpel sommetje): 3 van de 24 zetels van de PVV komen van Limburgse stemmen en 21 van de zetels komen van stemmers in de rest van het land. Het merendeel uit de Randstad, want daar wonen nu eenmaal de meeste mensen.

 40. Dat “Wilderskalifaat” vind ik wel mooi gevonden. Ik heb trouwens gehoord, dat Ahmadinedjad ernstig overweegt, om zich bij de GWIFA aan te sluiten. De “F” in GWIFA staat volgens hem voor “Fatwa”. Fatwa is immers de vrijheid van meningsuiting van Islamitische Rechtsgeleerden.

 41. En nu zit je trouwens de boel te vertekenen. Dat er in Maastricht inderdaad nog wat import woont dat liever geen Pvv stemt . Feit is dat de PVV praktisch in elke gemeente de grootste is geworden in Limburg.

  even een quote van een in Limburg woonachtige meneer die ook al boos op me is :

  Dat er nu “unne limburgse jong de moel oapetrekt en saeght wie et steiht” doet de Limburger goed en hij is bereid daar op te stemmen.
  Hier in Arcen woont, werkt of komt geen Turk of Marokkaan.
  Wel is er een goed lopende Egyptische Shoarma met vriendelijke mensen en goed eten.
  Toch is ook hier, in dit CDA bolwerk die club gehalveerd en heeft bijna 22% op “Geert” gestemd.
  Want “det ister eine vaan ôs” en dat is nog altijd beter dan “van die gerefermèrde genaeid te worre”.

 42. Huib @64
  Fatwa is de vrijheid van Elke Moslim , Een Fatwa naast je neerleggen ook ..

 43. Even over de vlaai ben er trots op dat zei de rest van dat zooitje in den haag en bekrompen nederlands echt een pootje getild hebben helaas dat ze nu op een eilandje geplaats worden eigenlijk voel en denk ik dat er een aantal heren op deze site ze graag tegen de muur hadden gezet (in elk limburgs dorp een paar) zodat heel limburg weet als je op wilders stemt ben je aan de beurt! het is toch duidelijk dat een groot aantal nederlanders kiezen voor rechts dat het een cultuur schok terweeg brengt? het zij zo maar hebben we door de eeuwen heen niet voor hetere vuren gestaan?
  Tja is vol … niet echt vol? Maar ja de goed gelovigen willen natuurlijk wel 3 stoelen bij zetten aan de keuken tafel voor andere volken. maar over je portomonee of gedraagzaam heid straks niet lopen jammeren!! We weten gelijke rechten staan Hoog in het Vaandel in nederland en daar moeten we voor gaan waken daar onze (voor) ouders en wij belasting betalen. Daar mee kun je afwimpelen dat betaald en ingeburgde buitenlander ook !! Zit wat in maar in den beginnen betaalden de nederlanders voor eigen volk en ja een stoel meer oke zijn er nu ondertussen 3 (of topic?)

 44. Ben ik nou de enige die nooit precies begrijpt wat roosjen schrijft 😕 ❓

 45. bij gevoegd Eenmaal als de buitenlander de a status heeft krijgt zij de zelfde rechten als jou dus van uit nedeland weg uitrappen kan nu nog geen sprake zijn. Al zal het me niks verbazen dat wilders dat wel kan en zal wijzigen ( wie wenst hem suxses ??) wil niet zeggen dat ik dat steun (sta namelijk niet achter zijn ideen) maar vind het wel link dat we blijven inburgeren want je kan “buitenlanders” die zijn ingeburgerd na mijn mening er niet uit gooien en hij krijgt de nederlandse rechten. En wie kan mij verbieden de koran te lezen als voorbeeld we gaan wel erg ver als wilders dat voor elkaar krijgt. Zou betekenen dat hij mij ook zou kunnen verbieden tot wat dan ook. Zeg je dan krijgt ie van mij de kogel als ik de kans krijg. (ga ik te ver?)

 46. E Z zou het kunnen dat ik na 20 jaar uit nederland weg te zijn mijn formulering niet juist is woon al 20 jaar tussen de moslims dus bang voor (dat volk of welk volk dan ook of discriminatie zit er bij mij niet in kleur ras ) this op het eind van het liedje lood om oud ijzer . Denk dat ik krapuul maar delete want ik hoor hier niet thuis

 47. Dat moet jij weten. Ik bedoelde het niet kwaad hoor. Ik begrijp gewoon af en toe niet wat je opschrijft

 48. Iedereen die nu niet tevreden is verdient het dat hem of haar alles overkomt wat hij of zij vreesde.
  De meerderheid is nu over ons, dat hebben wij niet tegen gehouden en dat zullen wij voelen. Ook als dit vooralsnog gematigd is dan is de weg geopend om ongebreideld te worden belaagd door deze onderklasse die zich überklasse waant. De democratie kan zo heel snel verdwijnen maar ook in de loop van de tijd.

Reacties zijn gesloten.