Rutte heeft het verknald

Een fijne column van Thomas von der Dunk over de crisis bij onze rechtse vrienden. Citaatje:

''Voor 1 juli een nieuw kabinet''
''Voor 1 juli een nieuw kabinet''

Want het probleem ligt bij de VVD, die geheel beheerst wordt door angst voor de PVV: het wangedrocht dat zijzelf ooit heeft gebaard. Dat Wilders zo groot kon worden, heeft alles te maken met een gebrek aan leiderschap bij politiek rechts sinds Lubbers en Bolkestein: noch Balkenen­de, noch Rutte bezitten hun formaat.

Rutte ontbeert de ruggegraat en de morele overtuigingskracht om zijn materialis­tische achterban te trotseren: dat door de crisis de hypo­theek-bomen vanzelf­spre­kend niet meer tot in de miljo­nairshemel kunnen groeien, en gratis autorij­den op alle uren van de dag voor een duurzaam verkeersin­farct zorgt. Onver­korte handha­ving van de huidige villasubsidie zou tot zulke immense bezuinigin­gen op essentiële voorzienin­gen als onderwijs leiden dat Neder­land zijn eigen toekomst­perspectieven reduceert. (Volkskrant)

14 gedachten over “Rutte heeft het verknald”

 1. “Want het probleem ligt bij de VVD, die geheel beheerst wordt door angst voor de PVV: het wangedrocht dat zijzelf ooit heeft gebaard”

  WANGEDROCHT is nog heel en heel zachtjes uitgedrukt. Jammer dat ik mij aan de regels moet houden anders.

  Een heel goed stukje van de columnist.

 2. Rutte heeft niet alleen gefaald, de hele partij heeft gefaald dat het bereid is te onderhandelen over zijn liberale standpunten door in zee te willen gaan met het gedrocht Wilders. De partij heeft het afgelopen decennia duidelijk een ruk naar rechts gemaakt.

 3. Links heeft net zo goed gefaald. Het had geen antwoord of beter alternatief. Sterker nog, de SP heeft 4 jaar lang tegen Wilders aangeschurkt.

 4. Je kunt niet over “falen” spreken, het was Bea die opdracht gaf om een Paars-plus kabinet te laten formeren, maar Rutte hield vast aan zijn bezuinigingsplannen. Nu bekent is dat VVD en PvdA niet samen in een kabinet kunnen en PvdA ook niet met CDA, dan blijft er maar 1 mogelijkheid over en dat is VVD/PVV/CDA. Waar het CDA macht voor moet inleveren die dat nooit gewent is. Of we gaan weer opnieuw naar de stembus, met de angst van veel partijen dat de PVV nog groter wordt en het CDA nog kleiner.

 5. Rutte mag blij zijn als ie over 3 maanden nog in Den Haag zit met al dat gestuntel.

 6. Maxim zou zelf wel met Geert willen regeren denk ik , maar hij heeft in tegenstelling tot Geert geen legioen van ja-knikkers maar een echte partij waar hij rekening mee moet houden … Een Collaboratie kabinet zou het CDA wel eens tot kleiner dan de CU kunnen doen krimpen ..

 7. Hoe kan het toch dat een partij als de PVV zo aangevallen wordt door de linkse meute terwijl in de wereld er nergens een gebied is waar de Islam vredig naast andere religies leeft. Bijna overal waar andere religie’s naast elkaar leven gaat dat vredig, zodra komt de Islam daarbij dan begint het geweld. Wat is het toch dat men denkt dat wij het eerste land ter wereld zullen zijn waar dat wel gaat gebeuren? Het aloude ‘shoot the messenger’ lijkt nooit eerder zo van toepassing als hier.

 8. @ Pieter Ja de Islam is schuldig :roll:. Het o zo prachtige Birma doet het verder voorbeeldig. Boeddhisme das vrede toch?

 9. Sorry dat ik zo zeur maar off topic reacties zijn niet toegestaan op deze site. Doe dat dan ook niet. Bedankt.

 10. @9

  “Wat is het toch dat men denkt dat wij het eerste land ter wereld zullen zijn waar dat wel gaat gebeuren?”

  Lul niet zo stom eikel. In verreweg de meeste moslimlanden is geen geweld gaande tussen moslims en niet-moslims. Ga maar eens na hoeveel NLers op vakantie gaan nu naar Turkije, Marokko, Tunesië, Egypte, Indonesië enz.

  Er gebeurt veel meer in de wereld dan wat jij in de Telegraaf leest. Als ik honderd keer lees dat vliegtuigen neergestort zijn dan betekent het niet dat vleigtuigen alleen maar neerstorten.

  Dus ajb, bespaar ons je randdebiele opmerkingen.

Reacties zijn gesloten.