Wilders hoort met zijn “Marokkanenprobleem” niet op de agenda maar in het cachot

weg ermee
weg ermee
Wilders heeft zich tot nu toe altijd kunnen verschuilen achter “de fascistische islam ideologie” en zodoende wel degelijk daadwerkelijk echte mensen van vlees en bloed kunnen treiteren en discrimineren, maar hij kwam daar dus mee weg, vanwege die zogenaamde “islamkritiek”. Door nu een volledige (etnische) bevolkingsgroep te benoemen als Een Probleem heeft hij dit (nonsens-)argument opzij gezet.

Immers: we hebben het niet over “de afschuwelijke ideologie van het marokkanisme” maar gewoon over één groep mensen met dezelfde etnische oorsprong. Ook kun je niet stellen dat de oorzaak van dit zogenaamde “marokkanenprobleem” ligt in die islam-ideologie. Anders had Wilders het dus wel het moslimprobleem genoemd. Hiermee is Wilders dus de (overigens volstrekt kunstmatige) grens over aan het gaan die bij zijn proces juist zo vurig door zijn “aanklagers” werd verdedigd.

Blijkbaar wil Wilders een nieuw proces en wil hij in het gevang. Dit zou een enorme overwinning voor hem zijn. Wilders’ grote voorbeeld Adolf Hitler heeft ook een tijdje in het gevang gezeten, niet vanwege het feit dat deze het jodenprobleem op de agenda wilde zetten, gelijk Wilders nu wil met de Marokkanen, maar vanwege een poging tot staatsgreep.

Maar dit is een detail.

Met de kennis van nu zullen we het er achteraf toch wel over eens zijn dat Hitler een paar jaartjes heropvoedingskamp had verdiend vanwege zijn agendering van het jodenprobleem, of niet soms?

Dus haal en berg die Wilders maar even een tijdje op. Zal ‘m goed doen.

22 gedachten over “Wilders hoort met zijn “Marokkanenprobleem” niet op de agenda maar in het cachot”

 1. Het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, totdat Wilders zich verlult…

 2. @1 L klopt. Wat is het verschil met wat hij doet en het toenmalige ‘Juden Raus!’ Maar al die stomme kaaskoppen die drifitg mee knikken zien niet de overeenkomst. Stomme mensen. Geschiedenis herhaalt zich gewoon en mensen trappen er weer gewoon in.

 3. Wilders is een eikel en deugt niet, dat voorop. Ook klopt, dat hij hele bevolkingsgroepen aan de kant zet vanwege religie en nu dus ook herkomst. Maar dat Hitler zijn grote voorbeeld zou zijn, klopt natuurlijk voor geen meter. Buiten dat ze bijde graag op bepaalde bevolkingsgroepen schelden, of gescholden hebben, hebben ze nauwelijks overeenkomsten. Al zou ik hem het pridicaat graag geven, Wilders is geen nazi of faschist.
  Groeten uit het verregende Berlijn.

 4. Daarover zijn de meningen dan verdeeld. De PVV scoort 9 uit 10 op de lijst fascisme kenmerken op wikipedia. Jodenprobleem is ongeveer precies hetzelfde als het Marrokanenprobleem etc. .Deportaties tientallen miljoenen moslims uit EU etc. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben er zelfs van overtuigd dat hij het bewust doet.

 5. Van genoemde lijst lijken me punt 3, 5 en 6 in dit geval problematisch. Wilders zegt dat hij democraat is en geweld verafschuwd. Nu zegt hij een hoop als de dag lang is, maar Benito en Adolf waren van begin af aan wel duidelijker in hun bedoelingen. Ook mis ik een leidercultus.
  Nuja, als het volk op hem stemt, dan bekijken ze het maar.

 6. @Cornelis, de geschiedenis herhaalt zich net als een spiraal niet helemaal hetzelfde, maar wel met doorontwikkelingen.

  Aangezien dat er een Nuremberg proces geweest is, ga je geen malloot meer vinden die openlijk Endlösung met Genocide zal gaan propageren. Men zal altijd eerst vertellen dat men een democraat is om stemmen te winnen en mooier doen voorkomen.

  Wat doe je dan met het feit dat Breivik zelf heeft gezegd dat Wilders zijn inspiratie is?

 7. De nazi’s wilden de joden naar Zanzibar verbannen, Mussert wilde ze naar Suriname verbannen. Dat waren volstrekt “normale” plannen zou Rutte gezegd hebben. Niemand hier beweert dat Wilders een 2e Holocaust wil. Hij is alleen hard op weg.

 8. Wilders in het cachot m…………
  Een Wilderiaanse versie van Mijn Kampf?
  Lijkt me niet zo’n goed idee.
  Veel beter lijkt mij een verbanning naar Marokko.

 9. @nexus, re Breivik. Niet oorzaak en gevolg door elkaar halen. Maar je hebt wel een beetje gelijk: onmiddelijk gevaar gaat op het ogenblik niet van Wilders zelf uit, maar van overijverige navolgers. Helaas lopen er genoeg ongecontroleerde gekken rond in NL, of waar ook ter wereld.
  @Rein, de Wildersche variant, Mein Kampf-light bestaat al: Marked for death (overigens net zo slecht leesbaar als het originele werkje van Onkel Adolf.

  Wat opvalt: Wilders schijnt niet door te hebben, dat hij hetzelfde doet als de gemiddelde religiefanaat.

 10. @16 okkie,

  Met een kleine variatie op Marx:
  “De arbeiders hebben geen land. Zij kunnen niet verraden wat zij niet hebben.”

 11. @16 okkie,
  hetzelfde is ook te zeggen over de (extreem) rechtse bralapen. Alles im Auge des Betrachters, zullen we maar zeggen. Maar als je nog argumenten hebt, kom d’r maar in.

 12. @15, “Niet oorzaak en gevolg door elkaar halen.’

  Denk even na: wie volgen de gevaarlijke navolgers op?

  Indien ze Doornroosje zouden volgen, zouden haar navolgers ook zo gevaarlijk zijn? Snap je?

Reacties zijn gesloten.