VVD’er Frans Weisglas trekt het even niet meer

smile10Grappig opinieartikeltje van Frans Weisglas in de Volkskrant. Terecht constateert hij dat de VVD bestaat uit een stel lafaards, maar om daar nou Job Cohen de schuld van te geven is een U-bocht die weinig mensen zullen begrijpen:

Het is interessant en belangrijk dat zijn partij, het CDA, zich in de eerste ronde van deze kabinetsformatie bij monde van fractievoorzitter Maxime Verhagen duidelijk en principieel uitsprak voor de begrippen rechtstatelijkheid en mensenrechten. Verhagen deed dat naar aanleiding van opvattingen van de PVV van Geert Wilders. Terecht uitte Verhagen principiële bezwaren tegen een aantal elementen in het gedachtegoed van de PVV. Het uitsluiten en discrimineren van een bevolkingsgroep in ons land, het willen instellen van een kopvoddentaks en het etnisch registreren van burgers behoren niet thuis in onze rechtsorde.
Ik betreur het dat mijn partij – de VVD – hier ogenschijnlijk nogal makkelijk aan voorbijgaat en dat partijleider Mark Rutte wederom een coalitie met de PVV hoog op zijn politieke verlanglijst heeft staan. Juist een liberale partij als de VVD zou om dezelfde principiële redenen als het CDA niet met de PVV moeten willen regeren. (welingelichtekringen)

Ik zou me ook rotschamen als VVD’er. Tipje voor Weisglas: misschien dat hij eens bij Rutte kan informeren wanneer hij en Wilders naar het front vertrekken?

2 gedachten over “VVD’er Frans Weisglas trekt het even niet meer”

  1. Weisglas huilt als een huichelende handelaar in krokodillentranen. Weisglas is namelijk een zionist van het zuiverste water en heeft nog nooit afstand willen nemen van de Israëlische politiek jegens de Palestijnen. Dus laat hem vooral niet de degelijke fatsoensrakkende democraat uithangen want dat staat zo hypocriet.

  2. @ Yair
    maar dit artikel gaat niet over wat Weisglas vindt over het Israel-Palestina conflict, maar dat hij de PvdA de schuld geeft over het feit dat de VVD, CDA en PVV om tafel zitten. Jou post is derhalve niet relevant.

Reacties zijn gesloten.