Zijn politici onze nieuwe goden? Nee, hè?

Een van de voordelen van een klassieke opleiding is dat je weet dat goden niet bepaald onfeilbaar zijn. Althans in de oudheid. Later kwam het monotheïsme en die God schijnt dan weer wel onfeilbaar te zijn hoewel daar volgens mij ook wel wat op af te dingen is.

Die God was zo onfeilbaar dat het verboden werd om er iets negatiefs over te zeggen. Zelfs als men het vermoeden had dat je in iets verkeerds geloofde werd je nog aan stukken gehakt, op de brandstapel gegooid, je teennagels werden uitgetrokken, enzovoorts.

Die God schijnt dusdanig indrukwekkend te zijn dat er hele volksstammen zijn, overal op deze planeet, die denken  dat God eigenlijk de baas moet zijn en iedereen daaraan ondergeschikt is, en dan past natuurlijk een beetje respect voor zo’n God.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld ons koningshuis (“Wij, Beatrix …. bij de gratie Gods”) en ook het verbod op smadelijke godslastering, dat net een maandje of wat is afgeschaft, als ik niet verkeerd geïnformeerd ben. Althans, nu schijnen onze volksvertegenwoordigers er eindelijk uit te zijn of zoiets.

Blijkbaar zijn onze politici dusdanig van zichzelf onder de indruk dat er nu een soort verbod op politicus-laster moet komen of zo. Dit is de conclusie die ik uit het gedrag van Mark Rutte (VVD) en Hans Spekman (PvdA) meen te kunnen trekken.

Smalende politicus-schennis.

'Drol. Waarschijnlijk door carnivoor uitgescheiden excrement, in weerzinwekkendheid dicht benaderd door de gemiddelde politcus)
Mark Rutte (VVD)

Wat deze heerschappen doen, en dat is waarlijk niet erg netjes, is het gebruik van verschrikkelijk grove, vaak racistische, beledigingen, in zinnen welke zijn voorzien van doodsbedreigingen en doodswensen, op één hoop gooien met “ordinaire scheldpartijen”. Zouden ze echt het verschil niet zien? Of doen ze maar alsof?

Ik bedoel als ik het heb over Markio Ruttio (Firma List & Bedrog) dan zal een VVD’er dat doorgaans opvatten als een soort “ordinaire scheldpartij”, terwijl het toch echt bedoeld is als inhoudelijke kritiek op Rutte en zijn club. Ja en dat trekken die politici dus niet.

Kennelijk willen ze terug naar de tijd dat journalisten nog braaf achter een lintje stonden te wachten tot het de excellentie uitkwam om eens een weurdje te wisselen met het plebs. En vervolgens mocht Het Volk dat dan zien in het Polygoon-journaal en niks terugzeggen. En nee, qua inhoudelijkheid zijn we er sinds de Geenstijl-methode (hufteren naar Vogelaer, kontlikken naar Halsema) er inderdaad ook bepaaldelijck niet op veuruit gegaan.

Wat politici soms wel eens vergeten is dat ze bezig zijn met mensen. Bijvoorbeeld hoofddoekdraagsters vergelijken met op straat schijtende honden. En zoiets dan een volstrekt normale partij noemen en daarmee gaan regeren en daar dan je vingers bij aflikken. Of de economie slopen en dan posters ophangen dat mensen de handen uit de mouwen moeten steken. Of mensen het leven volstrekt onmogelijk maken door diverse gestapelde uitzuigerij, en dan vertellen dat je ze vindt stinken en dat ze daarom op hun uitkering gekort moeten worden, of verplicht verhuizen.

En dat die mensen tegenwoordig wat kunnen terug zeggen. Wen er maar aan.

2 gedachten over “Zijn politici onze nieuwe goden? Nee, hè?”

  1. Gezien de weinige weerstand die de heren politiecie ondervinden ,zowel in de beide kamers als van vakbonden en ook van hun burger ,althans op straat .Kunnen ze zich niet vinden in de zowel verbale als geschreven kritiek .Maar dat kun je vewachten indien je behebt bent met een genetische moreele afwijking .

  2. De politici zijn niet behept met een genetisch morele afwijking.
    Ze zijn een genetisch morele afwijking.

Reacties zijn gesloten.