KKK kabinet Bruin I moet er gewoon komen (echt)

Zoals ik reeds eerder schreef: CDA en VVD verdienen keihard gestraft te worden voor hun laffe houding ten opzichte van de PVV, de afgelopen jaren. De enige manier waarop dit bewerkstelligd kan worden is een Kopvoddentaxkabinet waarin ze (figuurlijk) met de billen bloot moeten.

Bij Wijblijvenhier constateren ze dat een buiging van het CDA voor de PVV, na eerst jarenlang te zijn afgezeken door Wilders, ongeloofwaardig overkomt.

Terecht.

Maar hoe geloofwaardig komt Wilders over als hij al zijn krapuliteiten moet dumpen in ruil voor het pluche zoals hier wordt betoogd in Trouw?

En dan heeft niemand het nog over Wilders’ “linkse” standpunten, die hij sowieso moet dumpen. Want hoewel VVD’er Rutte de PVV duidelijk de voorkeur geeft aan een “rechtse coalitie” (met de PVV dus) heeft hij maar al te vaak de PVV “een heel erg linkse partij” (of zoiets) genoemd. Die PVV punten moeten dus ook weg want hoe kun je nou met een linkse partij een rechtse coalitie vormen?

Wat blijft er dan over?

Juist ja, de oorlog tegen de islam met Israël als front. Daar heeft Het Volk immers massaal voor gestemd. 😆

En om wijblievenhier te citeren; sommige mensen moeten het eerst zien voordat ze het geloven.

6 gedachten over “KKK kabinet Bruin I moet er gewoon komen (echt)”

 1. Iran, en de wereld, dachten ook eventjes: alles is beter dan de sjah; laat Khomeiny de eisen van het Volk uitvoeren.

 2. Ook uit de reacties op het artikel in Trouw blijkt weer dat de PVV kiezers die reageren geen idee hebben van wat Wilders nu eigenlijk wil. En wat er in het PVV-verkiezingsprogramma staat. De soep wordt niet zo heet gegeten, schrijft er eentje. Hoe kan hij dat weten? Daar kan die reageerder alleen maar op hopen.
  Er is geen enkele interne partijdemocratie bij de PVV. Het gedachtengoed wordt niet door het kader vormgegeven, dat is er namelijk niet. En de leden – die niet bestaan – kunnen het beleid niet bijsturen. Dat schijnt niemand van de stemmers te deren, behalve dan Hero de Pero. Het is supermarktdemocratie – je pakt uit een verhaal over politiek die punten die je bevallen, en de rest druk je weg en daarover denk je dat het allemaal wel los zal lopen.

  Het is een ongewis experiment met de PVV, maar goed… laat men maar fijn gaan onderhandelen, dan komen de kiezers er nog wel achter wat er overblijft van Geerts verkiezingsretoriek.
  Ik vind het eigenlijk veel belangrijker dat de PvdA en SP wakker worden en zich realiseren dat je niet met rechtse praatjes achter het PVV-electoraat aan moet jagen. Omdat het deze kiezers toch niet uitmaakt wat je zegt en doet. Zij zijn structureel ontevreden en geven daarvan anderen de schuld. Offer je principes niet op aan dergelijke kiezers.

 3. @Daphne,
  Principes en PvdA/SP, een illusie. En de SP heeft altijd al iets tegen importarbeiders gehad, zie hun brochure “Gastarbeid en kapitaal”
  http://archief.devrijegedachte.nl/constandse/dossier/voorwoord.htm
  (en verder daar te raadplegen).

  Interessant is hoe het zou kunnen dat de partij van de heersende klasse bij uitstek, het CDA, nu plotseling brood ziet in het plebejerdom van Wilders. Verhagen als de Von Papen van Nederland? Kan al niet eens meer, zijn partij is de vierde in de Kamer inmiddels.

  Ik zie Wilders zelfs geen mogelijke vakministers bijeenschrapen, zoals de LPF nog wel kon, ook al duurde ook dat niet lang. En misschien kan het Verhagen en de zijnen niet schelen dat Nederland de paria van Europa wordt, maar goed voor de handel is het zeker niet.

  Maar waarschijnlijk heeft Th. von der Dunk gelijk: Balkenende zal er nog heel lang zitten, misschien is zijn club alweer toe aan rehabilitatie van de man?

 4. @3 Nelly: Ik ken die brochure, maar die is inmiddels ook al behoorlijk vergeeld. Ben zelf geen SP’er, maar geef de partij enig krediet dat ze van mening zijn veranderd. Een deel van de economische analyse klopt nog altijd, gezien de horrorverhalen over de uitbuiting van aspergestekers en andere seizoensarbeiders. Maar het nationalisme is verdwenen.
  Wat betreft de migranten uit islamitische landen: de SP heeft in de persoon van Jan de Wit een goede linkse woordvoerder migratie die van wanten weet, en niet terugkeert naar de oude vormen en gedachten uit de jaren negentig.

 5. Toch heel verwonderlijk dat nadat ‘onze’ koningin CDA prominent Lubbers naar voren heeft geschoven, het CDA ineens beried is om te onderhandelen over een VVD/CDA kabinet met PVV gedoogsteun of een VVD/PVV kabinet met CDA gedoogsteun.
  Kennelijk tellen de belangen van onze koningin toch iets zwaarder dan die van het electoraat.

Reacties zijn gesloten.