Leon de Winter is een jankende kleuter

Als ik op reis ben dan luister ik meestal naar de radio en de enige zender die ik een beetje fatsoenlijk kan ontvangen én waar ze me niet proberen murw te beuken met ongevraagde kleutermuziek is helaas BNR. Dit radiostation is voornamelijk achterlijk dom en simplistisch oppervlakkig, de commercials zijn bijna net zo afgrijselijk als die van Kruidvat op TV, en tenslotte, en dat is natuurlijk een gruwel, regelmatig geven ze een podium aan randdebielen als Blaf Paternotte en je wordt soms ook plotseling onaangenaam getrakteerd op de aanwezigheid van Leon de Winter.

Uiteraard weten ze bij BNR niets van Leon de Winter, behalve dat het “een schrijver is van wie ze nodig eens wat moeten lezen”. En uiteraard weet Leon de Winter niets van het onderwerp waarvoor ze hem uitnodigden, maar zo rolt gewoon BNR en Leon de Winter past zich wel aan.

Het belangrijkste dat je van Leon de Winter moet weten is dat-ie een Jood is. En niet zomaar een Jood maar een hele bijzondere Jood, namelijk het type Jood dat 1 wil dat iedereen weet dat hij een Jood is, en 2 Israël “support” bij voorkeur op momenten dat de Israëlische regering op monsterlijke wijze mensen aan het mishandelen en/of doden is. Het komt er altijd op neer dat Palestijnen dood moeten aangezien dat de enige taal is die dat Arabische tuig verstaat of zoiets.

Nou en nu heeft Leon de Winter een briljant masterplan bedacht:

Schrijver en columnist Leon de Winter heeft nogmaals herhaald dat hij weigert mee te betalen aan de financiële steun aan Egypte. De Winter gaat het percentage uitrekenen dat de overheid van haar inkomsten doorsluist naar Egypte; dat percentage zal de schrijver korten op zijn belastingaanslag (Telegraf)

En dat De Winter dan voor de belastingrechter moet verschijnen, ja dat heeft hij er dan graag voor over zegt hij. Wat zal die belastingrechter zeggen? Vermoedelijk niet “gefeliciteerd meneer De Winter met deze interessante methode om actie te voeren”, en waarschijnlijk ook niet “sorry meneer De Winter ik heb even met de EU gebeld en die zullen het nooit meer doen”.

Met andere woorden: dit is volstrekte lulkoek.

Blijkbaar heeft De Winter wel een dealtje gesloten met de Telegraf om deze kansloze missie tot op de laatste druppel publicitair uit te melken. Want stond er 3 dagen geleden op de voorpagina dat De Winter niet gaat betalen en het percentage gaat uitrekenen dat de Nederlandse overheid betaalt aan Egypte, vandaag staat er op de voorpagina dat De Winter écht niet gaat betalen en het percentage gaat uitrekenen. Wat staat er morgen? Dubbel-mega-echt of zo.

Alsof Het Volk Leon de Winter nodig heeft om tegen financiële steun aan Egypte te zijn. Met andere woorden: deze heldendaad van Leon de Winter is gewoon reclame voor: Leon de Winter. En meer niet.

Ik kan ook wel een opsomming doen van dingen die ik wel op mijn belasting in mindering wil brengen aangezien ik het er niet mee eens ben. Ik vind bijvoorbeeld Pauw en Witteman niks, wil ik niet aan meebetalen. “Defensie”, weg ermee. Steun aan Israël: ik wil mijn geld terug. Subsidies aan politieke partijen = nee. Alles wat te maken heeft met BLØF. DWDD kan ook weg. Nieuwsuur kan weg. Het NOS journaal kan weg. Omroep Max kan weg. De AVRO en TROS. Sport interesseert me geen ruk, doe maar weg. De ANBI regeling. Weg. Het Songfestival. Het koningshuis. Wilders’ beveiliging. AIVD. Politie. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. “Reïntegratie”. Hef maar op. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk dat ik op een hoger percentage uitkom dan Leon de Winter.

16 gedachten over “Leon de Winter is een jankende kleuter”

 1. “een gevierde bekende schrijver ” In Nederland betekend “gevierd “en “bekend ” slechts dat je af en toe het ritme mag aangeven in het rukrondje wat hier voor schrijvers doorgaat ….

 2. Stelling van de dag (ook Telegraaf) Hulp Egypte afgekraakt

  Velen (46 procent) vermoeden dat het een publiciteitsstunt is van De Winter, maar niet iedereen neemt hem dat kwalijk:

  blijven er nog 56 procent over die denken dat De Winter oprecht is

 3. Publiceert ie binnenkort wat, of wat?
  Overigens ben ik helemaal eens met de lening aan Egypte. De beste manier om vervelende fundamentalisten te verdrijven is welstand voor de hele bevolking.

 4. Ja, had “een gevierde bekende schrijver ” ook tussen haakjes moeten zetten, voor de ironie 😛

 5. Laat ik net als De Winter inhaken op de keiharde actualiteit in Nederland ipv me druk te maken over iets in dat verre Egypte.

  Amstel gaat het percentage uitrekenen dat de overheid van haar inkomsten doorsluist naar Prorail en NS dat percentage zal de schrijver korten op zijn belastingaanslag

 6. Toen Israël een door Nederland gefinancierde haven in Palestijns gebied vernietigde heb ik geen schadeclaim ingediend bij de heer de Winter. Wel roep ik op tot een handelsboycot, koop geen Israëlische produkten!

 7. …en dat uit de mond van een persoon die d.m.v. het toevoegen van een anti-conceptiemiddel aan het drinkwater het Palestijnse volk wil uitroeien. De nazi’s waren slecht maar deze jood doet niet voor hen onder…….

 8. @14, Niet alleen doet de Winter niet onder voor welk willekeurige nazi, hetzelfde geldt voor SGP-ouderling en vunzeling Kees van der Staaij die hartelijk moest lachen om het genocide-grapje van de Winter.

 9. @9, Hans Spekman: de ene dag blaten over ‘fatsoen’ op het internet (je moet maar durven terwijl je ondertussen samenwerkt met fascisten van het slag Teeven en Opstelten) en de volgende dag aan tafel zitten met genocide-grapjes maker Leon de Winter…
  Dan zit er toch echt een steekje aan je los heb ik zo het idee.

Reacties zijn gesloten.