Kiezers eisen standvastigheid van PVV

Kiezers eisen standvastigheid van PVV kopt Trouw en die kiezers hebben groot gelijk;

Geert Wilders is groot geworden met zijn plan om de Koran te verbieden. „Dat is zijn ding, daarom hebben we op hem gestemd”, zegt PVV-stemmer Jaap Coenradis uit Hoogeveen. Het CDA kan, vindt hij, niet verwachten dat de PVV dat punt bij gesprekken over een rechts kabinet opgeeft. (Trouw)

Het Volk
Het Volk
Hoofddoekjesbelasting hoeft trouwens niet zo van Het Volk, het was weliswaar een geniaal plan maar het sloeg niet zo aan he, maar Koranverbod en verbod op islamitische scholen moet het CDA zeker mee akkoord gaan willen ze aanspraak mogen maken van deelname van de PVV aan het kabinet. Aldus Het Volk.

Het CDA he, de VVD heeft deze punten natuurlijk al lang geaccepteerd.

Altijd leuk zo’n inkijkje bij Het Volk.

De PVV moet standvastig zijn en vasthouden aan hun punten. Alleen niet aan Kopvoddentax, ook al staat dat wel in het verkiezingsprogramma.

100% mee eens. Vandaar ook mijn vraag: Wanneer vertrekt Wilders naar het front?

25 gedachten over “Kiezers eisen standvastigheid van PVV”

 1. De Friese ondernemer Jeroen Korthuis, destijds met een spandoek in Amsterdam, is net zo blij als Coenradis. Maar anders dan zijn geestverwant, vindt hij de eis van het CDA dat de PVV haar anti-islamstandpunten moet inleveren, niet zo vreemd. Een belasting op hoofddoeken kan Wilders zo schrappen: „Dat is een onzinonderwerp.” Het Koranverbod vindt hij ook ’niet zo nodig’. Hij zou het laten bij bestrijding van de uitwassen, „want niet elke moslim is crimineel”. Hij is het helemaal met het CDA eens dat grondrechten voor iedereen gelden, ongeacht hun geloof.

  Als Wilders die ’islampunten’ heeft ingeleverd, kunnen de fractieleiders snel naar de onderwerpen die voor Korthuis reden waren om PVV te stemmen: veiligheid, onderwijs en zorg. Hij verwacht dat ze er dan snel uit zijn: „Al moeten ze wel allemaal water bij de wijn doen.”

  Het Volk heeft helemaal niet gestemd voor veiligheid, onderwijs en zorg. De meesten hebben gestemd juist voor de Anti-Islamstandpunkten. En daarom eisen ze dat Wilders standvastig moet zijn. Als het volk echt voor onderwijs, zorg en veiligheid had gestemd, had het netzo goed op de SP kunnen stemmen.

 2. Naast de vraag “wanneer Wilders naar het front gaat” zou ik ook willen weten hoe een verbod(hypothetisch) op de Koran opeens de oplossing van alles zal zijn. Zal er dan opeens vrede zijn in Nederland? 🙄

 3. De Wilders-aanhang zit gevangen in wishful thinking over wat er zal gebeuren indien de PVV gaat regeren.

  Twee citaten uit de reacties op de site van Trouw, die tonen hoe verdeeld dat electoraat is:

  Het blijft bijzonder hoe zeer de meningen van PVV stemmers onderling van elkaar afwijken over wat nu echt de ‘kroonjuwelen’ van hun beweging zijn. Behalve wat in dit artikel wordt geschetst, in het Zuiden hebben veel oudere mensen op de PVV gestemd vanwege de nadruk op zorg en betere ouderenzorg. Een wereld weg van iedere benoeming van ook maar enig immigratie probleem.

  En iemand die heel duidelijk aantoont hoe de secularisatie in Nederland heeft doorgezet:

  Koran verbieden gaat niet – hoe graag ik het zo willen, want het is een haatboek jegens “ongelovigen”, Christenen en (vooral) Joden.
  Toegegeven, in het Oude Testament staan ook de verschrikkelijkste dingen, maar geen Jood en Christen die daar nog om taalt – dat zijn gewoon dode letters. Maar radicale moslims nemen het gebod in de Koran: “dood de ongelovigen, waar je ze ook tegenkomt”, maar al te graag serieus. Daarom alleen al moet er paal en perk gesteld worden jegens bepaalde uitingen van de islam.

 4. Waaruit we kunnen concluderen dat deelname aan een regering voor de PVV een implosie zal betekenen, zelfs zonder verdere LPF-achtige schandalen. Ze verliezen in elk realistische scenario een deel van hun huidige kiezers.

  Dus manoevreren ze zich nu in de richting van een gedoog-rol voor het minderheidskabinet VVD+CDA.

 5. @3

  “want het is een haatboek jegens “ongelovigen”, Christenen en (vooral) Joden.”

  Wat jij totaal niet snapt: iedereen leest in de koran wat hij/zij wil lezen.

  Jij weet al van tevoren dat het een haatboek is en zult dus ook alleen haatverzen lezen. Een vredelievende moslim zal vredelievende verzen aanhalen en eentje met gewelddadige neigingen zal maar al te graag “dood de ongelovigen, waar je ze ook tegenkomt” willen toepassen.

  Als iedereen leest wat hij wil lezen dan is het onzinnig om de koran te verbieden omdat sommigen (een hele kleine midnerheid overigens) daar moord en geweld in willen terugvinden.

  “… maar geen Jood en Christen die daar nog om taalt – dat zijn gewoon dode letters.”

  Bullshit.

 6. “… maar geen Jood en Christen die daar nog om taalt – dat zijn gewoon dode letters.”

  De staat Israël ontleent zijn gehele bestaansrecht uit het Oude Testament nota bene, het geloof dat het land voor eeuwig aan de Kinderen Israëls is gegeven. Dus kom niet met de Bijbel als “dode letters”.

 7. @ Jos…

  Volgens mij heeft Mohammed de profeet eigenhandig over de 100 joden de kop afgesneden. Dat heb ik niet gelezen over Jezus of het sprookjesfiguur van de Joden… Wat dat het allemaal sprookjesfiguren zijn staat voor mij als een paal boven water…

  Maar dat de staat Israel zijn bestaanrecht ontleend uit het OT is natuurlijk CrapBull van de bovenste plank. Het is toch de Volkerenbond die ermee heeft ingestemd dat een stuk Brits mandaatgebied, dat de britten hebben veroverd van de Ottomannen, die dat weer van anderen hebben veroverd uiteindelijk een stukje Israel werd? Daar is geen OT aan te pas gekomen… dat mensen het OT gebruiken om het te rechtvaardigen is natuurlijk weer iets heel anders.

 8. Oke en we dwalen af. ❗ Discussie gaat niet over het Oude Testament. Kiezers eisen standvastigheid van PVV ❗

 9. Volgens mij is de PVV behoorlijk standvast… maar Jos kan dus wel offtopic onzin roepen, maar er op ingaan mag dus niet? Jammerlijk!! Zo blijven onwaarheden natuurlijk bestaan…

 10. De regels zullen wel iets in de trend zijn van “bij Islamitsch gelul” klappen en jaknikken… Al het andere is niet toegestaan. Een vluchtige blik op de reacties zegt mij genoeg… Pro Islam heeft hier alle ruimte, tegengeluiden worden geweerd. Een wij van WC eend adviseren WC een site!! Hilarisch dat iemand die comments bijdraagt die nog geen twee regels tekst bevatten gaat zitten miepen over off topic gelul.

 11. Jullie beiden zijn gewezen op offtopic gezanik, wat zit je nou te miepen. Lees de REGELS en als je je daar niet aan kunt houden staat het je volledig vrij niet te reageren.

 12. Het begrip ‘Kiezers’ in deze titel van dit stukje in de Trouw impliceert de gemiddelde PVV kiezer.

  Maar dit wordt helemaal niet in het stukje onderbouwd. Ze praten over drie individuele PVV stemmers met verschillende meningen over het onderwerp en een groepje van een paar honderd demonstranten 😉

 13. @ Jos: het waren citaten van reageerders bij Trouw. Had ik misschien nog wat duidelijker moeten laten zien.

  @Mr. Ooijer: ik denk dat je gelijk hebt, maar dat het nog wel wat verder gaat dan een implosie vanwege de anti-islamitische agenda van Geert. Ik denk dat vele Geertkiezers zich het jeweetwel zullen schrikken in elk van beide huidige scenario’s. Want bij een gedoogkabinet krijgen we ook te maken met allerlei bezuinigingen, zoals op de zorg, en een verhoging van de eigen bijdrage. Ik moet altijd denken aan wat Hans Hogervorst ooit zei, toen hij het huidige zorgstelsel instelde: “Laat de mensen in het ziekenfonds maar eens merken hoe duur de gezondheidszorg is”.
  Alle Limburgse bejaarden zullen nog wat gaan beleven in de komende tijd op dit punt, ben ik bang. En Geert maar meeregeren of gedogen.

 14. Dat “de kiezers” standvastigheid van de PVV eisen verbaast mij al helemaal. De dag na de verkiezingen gooide Geert W. de AOW-leeftijd in de vuilnisbak, en de rest van wat Rutte Wilders’ “linkse punten” noemt kon ook weg. Over blijft: het KKK-complex.
  Resultaat, als je “de peilingen” mag geloven: de PVV groeit als kool.

  Hoe kan een partij imploderen die geen partij is? Ultrarechts Nederland is altijd erg sterk geweest in vechtend over straat rollen, en dan hebben we het over beschaafdere clubs dan de PVV: de Boerenpartij, de Middenstandspartij, de Centrumpartij en dan ben ik vast nog van alles vergeten.
  De LPF, zult u zeggen? Ik vind niet dat die van huis uit bij “zeer rechts” hoorde, maar in met elkaar vechten, daar waren ze goed in, ja (en de spoken van de club zijn alsnog bij ultrarechts beland).

  Maar om dit te voorkomen zou de PVV toch ook geen ministers moeten leveren. Wie zouden het kunnen zijn? We denken toch niet aan Hero Drinkman, wel? Als ze er technocraten voor zouden zoeken (dat zal de achterban ook niet bevallen) ben ik wel benieuwd wie dat worden.

 15. Kan ik nog ergens op K. Pot’s kul reageren ?

  @17: had ik inderdaad overheen gekeken.

 16. @ 17 (Daphne): inderdaad, maar in een “gedoog”-scenario kunnen ze nog (te) vaak als smoes gebruiken dat ze niet mee-regeren.

 17. Jaap Coenradis uit Hoogeveen. Een stad die bekend staat om de moslim / Marokkanen problematiek. Niet dat de plaatselijke media daar überhaupt aandacht aan besteed.

  Of zou dat wederom komen omdat bepaalde zaken hier niet (of iig nauwelijks) spelen? Als ik Jaap was zou ik me eerder zorgen maken over de rel autochtonen die na een wedstrijd van oranje zonodig een rotonde moesten blokkeren en met flessen e.d. gaan gooien.

  Begrijp me niet verkeerd, ik snap best dat mensen geen vertrouwen hebben in de ‘gevestigde orde’ cq ‘elite’ (wat ik overigens als ronduit ietwat termen beschouw), en dat ze een proteststem willen uitbrengen. Maar gezien de grote diversiteit aan oppositie partijen die ook zaken als veiligheid, zorg en onderwijs belangrijk vinden, waarom stemmen op een partij die alles afschuift op een groep waar je nooit iets mee te maken hebt? Of roepen dat het je alleen maar om specifieke standpunten zoals veiligheid etc. gaat?

  Als je op een partij stemt met dergelijke abjecte standpunten terwijl er meer dan genoeg fatsoenlijke alternatieven zijn (zoals eerder gezegd de SP), dan onderschrijf je alle standpunten van die partij.

  En dan ben je gewoon een racist, of niet al te slim. En dan moet je zeker niet gaan roepen dat je gedemoniseerd wordt, of wat dan ook. Je hebt het er zelf naar gemaakt.

  Laat de PVV vooral vasthouden aan hun standpunten, en laat ze vooral in de regering. De kans dat ze überhaupt iets waar kunnen maken van hun bruine neigingen is klein. De kans dat de zaak uit elkaar valt in kleine splintergroeperingen en Hero en Geert (en de rest van die club) vechtend over straat rollen is des te groter.

  En heel, heel misschien leren de PVV stemmers er iets van. Hoewel je na het LPF debacel eigenlijk ook wel had mogen verwachten de extremistische roeptoeters geen kans meer zouden maken.

 18. Kiezers durven gewoon niet openlijk voor hun racisme uit te komen
  daarom zeggen ze ook steeds: wílders zegt wat wij vinden:

  Ausländer Raus!

 19. Niet alleen dat, ze roepen ook graag dat Wilders het volk dan wel de Nederlanders vertegenwoordigd.

  Niet alleen weet ik van mezelf en mijn ouders (mijn vader heet nota bene Henk, dus kun je nagaan) dat wij niet vertegenwoordigd worden door Wilders, de verkiezingsuitslag laat zien dat er wel meer mensen zijn die niet veel met de PVV op hebben.

  En een groot deel is inderdaad racisme, of xenofobie. Laat ze dat maar eens eerlijk toegeven.

  Je kunt er overigens op wachten dat zo’n figuur roept dat hij geen racist is omdat hij (of zij) een Turkse (of willekeurig andere nationaliteit) collega dan wel vriend heeft. Wat dat betreft zijn het net homohaters en homofoben, die hebben ook altijd zo’n leuke homosexuele kennis die niets moet hebben van boten in de hoofdstedelijke kanalen.

 20. Excellentie Zwembad Schreef:

  Kiezers durven gewoon niet openlijk voor hun racisme uit te komen
  daarom zeggen ze ook steeds: wílders zegt wat wij vinden:
  Ausländer Raus!

  Maar natuurlijk ontkent men dat men racistisch is want , men is niet tegen alle buitenlanders , als je Joods , blond , Amerikaans of “israelische” bent , of al dan niet echte “ex-Moslim ” die veel slechte dingen over je geclaimde vroegere geloof zegt ben je welkom

Reacties zijn gesloten.