Massamoordenaar Theodor Holman is nog achterlijker dan ik dacht

Het is een verschijnsel dat we al jaren kunnen zien. Godwin-gebruikers die klagen over godwins. Nu weer massamoordenaar Theodor Holman in een pathetisch artikeltje over het “totaal weg bombarderen” van “de islamisten”.

Zoals mijn collega Nol op (vergeleken bij de semi-intellectuele kleuters in het Parool, de VK, bij PenW, op Twitter, etc) HYPER-intelligente wijze heeft opgeschreven werden tijdens en na WOII de nazi’s niet uitgeroeid. Er is weliswaar een poging gewaagd met het platbranden van diverse steden, maar dat is naderhand alsnog, terecht, in de geschiedenisboekjes als zijnde een oorlogsmisdaad beschreven.

De miljoenen nazi’s, militairen en SS’ers die de geallieerden uiteindelijk in handen hadden zijn niet uit de weg geruimd, noch uitgeroeid. De Russen hebben weliswaar de rijen wat uitgedund, maar uitgeroeid: nee.

Uitroeien is wat ons onderscheidt van de beesten. Wij roeien uit. Beesten niet. Uitroeien is wat ons onderscheidt van de fascisten. Zij roeiden uit. Wij zijn beter dan dat. Dat hebben we laten zien door ze niet uit te roeien toen we de kans hadden.

Theodor Holman
Theodor Holman

Dan nu de godwin van massamoordenaar Holman:

Durlacher zegt in dat boek dat de geallieerden al in een vroeg stadium, 1942, op de hoogte waren van de Jodenvernietiging, maar ze verdomden het Auschwitz te bombarderen, of de treinen die daarnaartoe gingen. IG-Farben bombardeerden ze wel. Hoeveel Joden hadden er niet gered kunnen worden… Daarom moeten we die jihadisten nu wegbombarderen. Die zijn ook met een Endlösung bezig.’ (parool)

Hier staat gewoon letterlijk “de” islamisten in Mali zijn net als de nazi’s met een Endlösung bezig. Precies zo. En wij, de beschaafde wereld, weten precies wat er aan de hand is en wat we er aan kunnen doen.

Hier is een foto van Auschwitz:

Auschwitz. Klik voor vergroting
Auschwitz. Klik hier voor vergroting

De concentratiekampen/vernietigingskampen waarin de genocide werd gepleegd waren strak georganiseerde complexen, waar stipt op tijd de door Holman genoemde treinen heen reden, gerund door een extreem georganiseerde dictatuur. Het was precisiewerk. De geallieerden wisten inderdaad van de hoed en de rand en het is, wederom inderdaad, vreselijk dat men er toen niks aan gedaan heeft. Platbombarderen van deze kampen was natuurlijk geen optie (daar voorkwam je ook toen geen genocide mee) maar men had allicht iets kunnen doen.

Dan gaan we deze Endlösung eens vergelijken met de “Endlösung” van “de” Jihadisten. Kan iemand mij een foto van zo’n Jihadistisch vernietigingskamp laten zien? Hoe laat en waar rijden de treinen? Waar zijn de legers gelegerd? Waar staan de kazernes? Waar staan de wapenfabrieken? Welke organisatie trekt er aan de touwtjes?

Nog afgezien van het feit dat de jihadisten/islamisten nog geen industrieel complex hebben om met miljoenen tegelijk mensen te vernietigen, is er nog een reden dat ze niet te vergelijken zijn met nazi’s. Het is zelfs niet eens één club. Ze hebben geen legers in kazernes. Ze hebben geen uniformen. Het verschil tussen een volstrekt onschuldige burger, een gematigde islamist, of een gewelddadige islamist is niet te zien. Het verschil tussen club 1 en club 2 is niet te zien. Het verschil tussen een woonwijk en een kazerne is niet te zien. Etc, etc.

M.a.w.:

Wat moeten we “totaal weg bombarderen”? Holman?

Wie moeten we met wortel en tak uitroeien? Niemoller/BPSchut/Francisco van Jole?

Het is gewoon ronduit gestoord dat ik dit bericht hier moet zitten typen om dit subtiele verschil aan te duiden. Maar ja, wat wil je met wannabe-massamoordenaars en wegkijkers als zelfbenoemd intellect zoals hierboven.

“Er maar een bom op gooien” om een conflict “op te lossen” of “allemaal uitroeien” is nog nooit een oplossing geweest voor wat dan ook. Het is taal voor zwakzinnigen.

En nu leven we in een land waar het “intellect” pleit voor massamoord. Precies zoals de nazi’s. En dus moet Holman zijn gore bek houden over een twiet met een Hitler-snorretje.

Nee, met dit soort “denkers” komt een “echte oplossing” er inderdaad nooit. Of je moet met echte oplossing een “final solution” bedoelen.

11 gedachten over “Massamoordenaar Theodor Holman is nog achterlijker dan ik dacht”

 1. Goed stuk. Ik kan me natuurlijk vergissen maar ik zou me zo kunnen voorstellen dat al die krijsers over uitroeien zoals daar zijn wannabe Polen-moordenaar Holman, Niemoller, Schut en Jole niet zozeer geinteresseerd zijn in wat er in Mali aan de hand is – laat staan wéten wat daar exact gebeurd en hoe dat alles zo komt – maar dat ze trachten de geesten als het ware rijp te maken voor een Endlösung betreffende islamitische mensen hier en alles wat verder niet in hun verwrongen wereldbeeld past.
  Met andere woorden: Henk & Ingrid opjutten opdat ze al dan niet in uniform met honden ‘de wijken intrekken’ om….afijn, jullie snappen het beeld…
  Van mij hoeven Holman, Schut, Niemoller, Jole of die imbeciel van een de Winter met zijn genocide-grapjes (waar SGP-ouderling Kees van der Staaij hartelijk om moest lachen) niet dood (al zal ik er geen traan om laten wanneer ze zich vanavond allemaal zodanig verslikken in hun borrelhapjes dat ze erin blijven) maar ik denk wel dat gedwongen opname in een kliniek en onder toezichtstelling van een psychiater goed zou zijn.
  Ter bescherming van henzelf, de maatschappij en vooral ook van hen tegen wie deze gevaarlijke en inhumane sentimenten zich richten.
  En heel eerlijk gezegd: ik geloof absoluut niet in een open debat op basis van feiten met dit soort types..
  Mensen wegzetten als beesten is afgedaan op deze site door één of andere sukkel als een futiliteit en langzamerhand wordt het vergassen of en masse doodschieten van moslims een regelmatig terugkerend gespreksonderwerp in het Nederland van bijna zeventig jaar na de nazi-bezetting…
  Het is om er koude rillingen van te krijgen…

 2. Er is daaromtrend weinig verandert ,men heeft nog steeds niet geleerd .En zolang er een regering is en idioten als hofman en consorten die mee helpen via de media te zorgen dat juist het aanjagen van een gure rechtse wind voeding geeft aan een bruine mentaliteit

 3. Hier trouwens een werkelijk gruwelijk artikel over hoe de VS – mede namens Nederland en met de volledige steun van Nederland – tekeer gingen in dat andere land tegen een vermeende vijand van de ingebeelde westerse superioriteit: Vietnam.
  Is dát wat moreel volstrekt gedegenereerde wezens (soms valt het me echt zwaar in hen nog mensen te zien) als Holman, Schut en Niemoller wensen?
  Overigens, als vadsige lafbekken als Holman en de Winter werkelijk zo’n bedreiging ervaren in Mali, gaan ze er toch lekker zelf heen om te vechten? Voor die laatste betekent het wel dat ie zijn dure Porche moet laten staan maar ja, voor de goede zaak moet je wat over hebben.
  Ik weet zeker dat er over tien of vijftig jaar soortgelijke verschrikkelijke feiten naar boven zullen komen als in dit artikel beschreven worden over Irak, Afghanistan en…Mali….
  Het stuk is helaas in het Engels maar het is echt de moeite waard voor diegenen die het machtig zijn en wegkijken verafschuwen.
  http://www.salon.com/2013/01/17/vietnam_was_even_more_horrific_than_we_thought/

 4. Prima stuk, jvdheuvel.

  Waarom mag Holman zijn afgrijselijke stukjes nog steeds in Het Parool publiceren? Jammer dat hij al dood is, maar anders zou Joseph Goebbels ook een goede columnist voor die krant zijn.

 5. Aub waarom altijd wo 2 erbij halen? Misschien moeten we eens beseffen dat het alweer 2013 is. Denis’ Khan, napoleon, caligula. Het is voorbij. Leer van elkaar en ga naar een betere toekomst ipv te blijven hangen in de frustratie’s van het verleden.

 6. Meneer heuvel, vergeef de man. Laat hem je hart niet verteren. Wees wijs een massamoordenaar is hij niet en u bent vast slimmer dan u gek te laten maken door iemand die blijkbaar nog niet weet wat de weg van de vrede is. Dat is nl wat de mens toch zoekt. U en meneer Holland. Ik zal voor u bidden.

 7. @ 6 Wie niet kijkt naar het verleden herhaald de fouten uit die tijd .. U herhaald de fout van de apathische bijstaander uit de jaren 30 .. alleen gooit u er nog een laagje semi-wijsheden overheen om uw apathie te camoufleren .. Deze Holman wenst uitroeiing , de media doen alsof het danwel een grapje , dan wel normaal is .. Je kan Fascisme niet weglachen ..

 8. Teodor Holman roept tot geweld en massamoord op.
  Dit is volgens onze wetgeving niet toegestaan.

  Doch kijk uit, want indien het oproep niet tegen het Westen gericht is, vergeet iedereen op dit moment dat we een wetgeving op dit gebied hebben.

  Eigenlijk is het ook een oproeiend uitspraak.

  Sterker nog, indien Imam Teodor Holman dit hatelijk uitspraak in een moskee gedaan zou hebben, zouden de VVD-ers hem meteen het land gaan uit mieteren, of niet?

  Wat gebeurt er met haatimams en haatjournalisten?

 9. Holman is niet wijs. Voor een “intellectueel” slaat hij de plank inderdaad behoorlijk mis. Niet dat ik, in tegenstelling tot mijn ouders, WO II en de Holocaust als maat aller gruwelijkheid neem, maar ideologisch, methodisch en practisch liggen er grote verschillen. De Ansar Al-din zijn beter te vergelijken met rechtse splinters in Europa, de NSU in Duitsland bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten.