Limburgeren of Oprotten!

Onderstaande is een gastbijdrage van reageerder Excellentie Zwembad die eerder verscheen op zijn eigen site.

Tsja laat ik nu uitgerekend dit jaar in de planning hebben gehad om Limburg eens te gaan bezoeken op vakantie; ik wilde niet zo ver weg en had wel zin in over die vervelende horizon vervuilende heuvels te gaan fietsen en dagtripjes te maken naar Aken, Kelmis en Maastricht. Gezien ik zelf een allochtoonse vriendin heb en zelf een ontzettende afkeer heb van de man die de gedachten van de mensen strafbaar wil stellen. U weet wel die lelijke Limburger die kunstmatig arisch haar op zijn door waanzin gekwelde bol heeft groeien (hoe dik kun je het er op leggen?!!). Het idee met haar door een PVV bolwerk te gaan fietsen stuitte me tegen de borst. Want dan bezie je mensen toch anders en ik vind op vakantie mensen ook belangrijk. Ik wil graag een Limburgs biertje drinken als het fietsen me even de pot op kan en voor haar met het idee dat ze gezien zou kunnen worden als een voorpost van de tsunami van kromzwaardhakkende geslachtsdelenbesnijders lijkt het me ook geen vakantiegevoel.

limburgse kopvoddendraagster heeft een stok om mee te slaan
limburgse kopvoddendraagster heeft een stok om mee te slaan
Maar ik heb dus op dit blog een satirisch stuk geschreven over Limburg en elders op fora mijn ongenoegen te kennen gegeven aan onschuldige Limburgers die er ook niks aan kunnen doen dat hun provincie synoniem is geworden voor vreemdelingenhaat.
Juist de kern van de PVV ; de vreemdelingenhaat is iedereen van op de hoogte . Wie gaat er nu op vakantie naar een plek waar de mensen vreemdelingen haten???

Nu moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik massatoerisme als een gruwel ervaar en dat ik blij ben dat mijn mooie provincie het lot van Drenthe nog niet heeft ondergaan dus van mij hoeven er geen hordes fietsende gekken uit de rest van het land naar Groningen te komen dus neem ik het de Limburgers ook niet kwalijk dat zij mij op de fiets kunnen missen als kiespijn.

Desondanks als ik me inlees en spreek met Limburgers over de motivatie van de Limburgers op deze Hitleriaanse krankzinnige te stemmen blijkt dat zij in tegenstelling tot ons Groningers een minderwaardigheidscomplex hebben.

Zo lezen we hier :

,,Veel mensen voelen zich in de steek gelaten en zoeken een stok om mee te slaan.’’, ,,Limburg is altijd als een achtergebleven provincie beschouwd, mensen hebben er een diepgeworteld minderwaardigheidscomplex. Mijn vader was in staat de tv het raam uit te gooien als Fred Oster of een andere gedresseerde aap van boven de rivieren dacht leuk te zijn door een Limburger te imiteren. Dan ontstak hij in woede over alles wat uit het westen kwam. Dat zit er heel diep in bij ons. Wilders appelleert aan dat gevoel.’’

Dus de vrijheden die we in dit land zo zwaar bevochten hebben zoals de vrijheid die de Limburgers en de Brabanders om het katholieke geloof inclusief hoofdoekjesdragende nonnen moeten worden verkwanseld omdat de Limburgers huilie huilie doen omdat ze de pest hebben aan de randstedelijke politiek. Wij Groningers worden al decennia beroofd van onze natuurlijke rijkdommen (aardgas) maar het rijk geeft ons net zo hard de middelvinger als de Limburgers ; alles moet draaien om die idioten uit de randstad en op TV zelfs exclusief uit Amsterdam.

Zal ons een worst wezen wij weten wat we hebben en zij lekker niet! En ik heb er ook de pest aan als een grapjas een Groninger nadoet want dat kunnen ze gewoon niet ; ik wordt daar niet boos om ik vind het ergens een beetje zielig gestuntel; maakt me weer extra trots dat ik het wel kan .
Het ontbeert de Limburgers kennelijk aan zelfrespect dat hen er toe zou hebben aangezet tot zich massaal voorstander te tonen van een Wilderskalifaat.
En gezien ze die Wilders zo zien zitten en zo de pest hebben aan de rest van het land; wat let ze om samen met haatmoefti Wilders een eigen staat te beginnen?

Ik zou Groningen samen met de andere noordelijke provincies ook wel onafhankelijk willen zien. Hebben wij geen last meer van Limburgse xenofoben of Hollandse profiteurs .

Dat zou een gouden toekomst zijn voor ons. Het resje gas dat we nog hebben en de vruchtbare grond zou ons het koeweit aan de Noordzee kunnen maken. Extra inkomsten zijn er verder nog uit talloze zaken te genereren. Zo zijn we veel prettiger waar het betutteling betreft dus het toerisme zal bloeien (wat ik persoonlijk wel kan missen).

Limburgers zochten een stok om de randstad mee te slaan? Nou jullie hebben een gloeiend hete pook bij het verkeerde eind gepakt . Die extra zetels voor de gek uit frustratie is wel een hele domme manier om van jullie minderwaardigheidscomplex af te komen. Want in mijn optiek staan jullie behoorlijk voor lul.

Maar OK. mensen uit Limburg ik weet heus wel dat er velen van jullie zich kapotschamen.

24 gedachten over “Limburgeren of Oprotten!”

 1. ach tibaert toch.

  het grootste gedeelte van groningen ligt boven de zeespiegel

  en in oude tijden leefden we op grote bulten midden in de zee wij gaan echt niet met jouw grootmoefti wilders in zee

  dacht het niet

  maar je gaat weer eens volledig voorbij aan de kern van de zaak; waarom met de stok slaan die wilders heet uit frustratie?

  als ik last van roos heb ga ik toch ook niet mijn kop in de fik steken ?

  Wij Groningers snappen het maar al te goed alleen stemmen wij niet op wilders zoals jullie dat doen
  het enige verschil is duidelijk; wij hebben dat minderwaardigheidscomplex niet

  Laat die blaaskaken uit Holland maar in hun eigen sop gaarkoken.

  Dat het jullie zo hoog zit zou ik eerder wijten aan jullie neiging om jaren lang een CDA bestuur te wensen .

  En nu zijn jullie er eens achter dat het CDA toch niet zo deugt en accuut springen jullie in de armen van de grootste fascist die nederland ooit gezien heeft sinds mussert (al is dat discutabel)

  Dan ben je wel een erg domme Limbo

  Niks tegen frust die je hebt wel met de stok waarmee je wenst te slaan
  met deze stok slaan jullie vooral jezelf

  Limburg staat in haar blote kont en heel nederland kan dat zien

  een zeer vreemde manier om om te gaan met een minderwaardigheidscomplex dunkt me


 2. Kees van der Vaart2010-06-20 22:19:46
  Maastricht
  Gelijk hebben jullie, het is geen pretje om hier door de stad te lopen, en je te bedenken dat 1 op de 4 zo wereldvreemd is dat ze op de Grote Blonde Leider stemmen. En dan nog verbaasd zijn dat de Hollanders ons als achterlijke provincie zien…”

 3. Je kunt niet haten onder zo’n lucht en zo’n horizon.

  Niet voor niks stonden de volkeren van de steppen van Azië bekend om hun tolerantie .
  en is adolf een bergbewoner

  landschappelijke obstakels zouden best wel eens obstakels in de geest kunnen opleveren

 4. Excellentie Zwembad Schreef:

  Je kunt niet haten onder zo’n lucht en zo’n horizon.
  Niet voor niks stonden de volkeren van de steppen van Azië bekend om hun tolerantie .
  en is adolf een bergbewoner
  landschappelijke obstakels zouden best wel eens obstakels in de geest kunnen opleveren

  Texas is plat met heel grote luchten , zelfde geld voor de plains staten ter noorden daarvan , maar de geest is daar geheel limburgs ( in de negatieve betekenis van dat woord als gebezigt in de geschriften van zijne exelentie )

 5. check bakra

  daar heb je een punt dat mijn theorie er even volledig onderuit veegt.

  gek genoeg is er een voorliefde in Groningen voor amerikaanse country veel liedjes in dialect zijn country . Boer is hier zeker geen scheldwoord
  Wilders wordt hier gezien als een Hollandse blaaskaak en Groningers houden daar niet van.
  Hier moet je eelt op je handen hebben en geen raar kapsel wil je een grote bek hebben .

 6. @tibaert
  nee we hebben nimmer een linkse regering gehad den uyl kwam het dichtst in de buurt

  en er is een verschil tussen een mooi dameskontje en een dikke pukkelreet

  En eindelijk heb je me door
  ik heb geen hekel aan limburgers
  ik projecteer wilders op limburg
  en dat mag best wel want laat die buren van je eens weten op wie ze stemmen

  of het ook zo grappig is als ik hun zo behandel als wilders mijn andersgekleurde en andersdenkende landgenoten behandeld.

  Limburg moet zich schamen

  Ik schaam me alvast voor limburg

 7. Jaaaa! Groningen en Limburg onafhankelijk maken ~ de Noordelijke republiek van gasmiljonairs! Ik ambieer de positie van de eerste president van dat nieuwe land. De eerste maatregelen: 1. Groningse PVV’ers worden gedwongen opgenomen in psychiatrische werkkampen waar ze iedere dag de lekkerste gerechten uit het Midden-Oosten te eten krijgen en wie te weinig doet gaat op dieet van Joodse matzes. Dat zal ze wel leren! 2. De gaskraan naar den Haag en Amsterdam gaat dicht en Bert Visscher mag op de Groningse TV, zeer irritante Amsterdamse typetjes nadoen die zeuren over het feit dat het gas in Amsterdam op is. 3. Na nieuwe contracten te hebben gesloten met de gemeentebesturen van Amsterdam, het Gooi en den Haag krijgt men weer gas geleverd…alleen 3x maal zo duur in vergelijking met de prijs die we de Duitsers in rekening brengen! 4. Met Limburg maken we een deal: jullie kunnen gas krijgen, maar eerst Maxime Verhagen aan ons uitleveren zodat hij voor de rechtbank van Winschoten terecht kan staan wegens landverraad en spionage voor Israël.

  Ik zou het wel weten!

 8. Venlo is van huis uit een Gelders stadje dat in de negentiende eeuw bij de nieuwe Nedelrandse provincie Limburg is gevoegd. Limburg heeft nog lang niet echt bij Nederland gehoord. Tot 1870 hoorde het ook bij de Duitse Bond, en de kern van wat nu de provincie is had bij de afscheiding van België natuurlijk net zo goed mee kunnen gaan.

  Hetzelfde geldt voor Zeeuwsch-Vlaanderen trouwens, in het oostelijk gedeelte waarvan Wilders ook de grootste is geworden. Interessant om te onderzoeken, hetgeen natuurlijk niet gebeurt. Of moet ik het soms zelf doen?

  Uit naam van de xenofobiebestrijding een collectief oordeel vellen over alle bewoners v/m van de huidige provincie Nederlands Limburg riekt naar collectieve bestraffing.
  En naar xenofobie.

 9. Nolly van der Kluft Schreef:

  Uit naam van de xenofobiebestrijding een collectief oordeel vellen over alle bewoners v/m van de huidige provincie Nederlands Limburg riekt naar collectieve bestraffing.
  En naar xenofobie.

  ’t Is een parodie, maar, inderdaad, vind het zelf ook niet zo leuk.

  Om over na te denken: hoe veel Limburgers nu bij de formatie betrokken zijn.

 10. Uit naam van de xenofobiebestrijding een collectief oordeel vellen over alle bewoners v/m van de huidige provincie Nederlands Limburg riekt naar collectieve bestraffing.
  En naar xenofobie.

  Uit naam van de anti-PVV-bond zeg ik: doen, dat collectief straffen van de Limburgers! Dan weten ze namelijk ook hoe het voelt schuldig te worden verklaard zonder schuldig te zijn. >> gelijk aan de Nederlandse moslims. Het staat de Limburgers overigens vrij om dan een solidariteitsverband met Gaza aan te gaan. Daar is immers ook sprake van collectief straffen en vindt ons Limburgs Geertje dat maar al te mooi.

  Ik zeg: Limburg hermetisch afgrendelen totdat ze massaal afstand hebben gedaan van het gedachtegoed van de PVV èn het CDA. Oh ja! En mochten ze in Maastricht en omstreken honger hebben, dan graven ze maar smokkeltunnels richting België.

 11. Uit naam van de xenofobiebestrijding een collectief oordeel vellen over alle bewoners v/m van de huidige provincie Nederlands Limburg riekt naar collectieve bestraffing.
  En naar xenofobie.

  Dat is toch wat de Limburgers anderen ook toewensen?

 12. Als je een stok pakt om mee te slaan moet je wel een beetje uitkijken wat voor stok je pakt

 13. “Mijn broer komt net binnen, en ik heb het over de discussie die wij voeren, hij was een pvv stemmer en schaamt zich nu voorzichzelf, zeker weten hij is niet alleen!!”
  bron: nujij spamlinkje

 14. Het stukje Maastricht ten westen van de Maas is op die kaart alvast retour à la Belgique. En het gele stuk van huidig Nederlands-Limburg is ook “het echte Limburg”, dat noordelijke stuk van de provincie hoort ofwel bij Noord-Brabant of bij Gelderland van huis uit.

  Maar aansluiting bij België zit er niet in omdat de Franstaligen geen vergroting van het Germaanstalige element van België zullen accepteren. Het had in 1839 moeten gebeuren.

  En – ik redeneer nu even sociologisch: merkwaardigerwijze is het wildersisme een integratieproces in het Koninkrijk der Nederlanden – een verlaat proces, dat wel. En Wilders is nog antimonarchistisch ook (Beatrix hoort bij de vervloekte linkse elite).

 15. @25,

  Beatrix hoort bij de vervloekte linkse elite.

  Volgens mij zien PVV’ers teveel spoken.
  Bea is lid van de extreem-rechtse Bilderbergkliek en niet lid van een vermeende linkse elite.

  Maar goed, Bea fröbelt wat met beeldhouwen en zo, wat dan weer linksig overkomt. Dus ik snap best dat de doorgaans wat minder begaafde PVV-adepten de trucages van Bea niet helemaal door hebben.

 16. Die extra zetels van Limburg gaan nu naar alle waarschijnlijkheid het CDA aan de macht brengen ; U weet wel , de partij waar de Limburgers zo teleurgesteld in waren en daarom Wilders als ‘stok om mee te slaan’ beloond hebben .

  Petje af jongens!
  😎

 17. “De kiezer” Wilde in ieder geval liever de PVV dan het CDA dankzij de Limburgse ruk naar extreem rechts.

  Nu ziet het er naar uit dat de kiezer nu hetgeen krijgt ze NIET wilden . Namelijk een voortzetting van de CDA in de regering.

  En dat dan ook nog eens met gedoogsteun van hun ‘stok om mee te slaan’

  Waarom mensen überhaupt nog stemmen is me een raadsel.
  Maar goed ik zie een dergelijke regering niet lang standhouden.

Reacties zijn gesloten.