UWV ziet de toekomst somber in, werkloosheid stijgt met 14% in 2013

Mark Rutte zwaait nog maar eens een keer

In juni 2012 ging het UWV nog uit van een afname van 7000 banen dit jaar.

Het aantal banen kromp in 2012 al met 51.000 banen, terwijl het UWV eerder nog dacht dat er 37.000 minder banen zouden zijn. (NU)

En de Firma List & Bedrog (VVD) maar blijven roepen dat voor wie wil werken er werk zat is. Ja misschien voor politici die lekker aan de weg getimmerd hebben, maar voor de doorsnee werkloze is er zo goed als geen werk. Mede te danken aan het beleid van de afgelopen kabinetten. Bezuinigen in crisistijd is het slechtste wat je kunt doen! Overheid moet investeren om die economie weer aan de gang te krijgen. Niet angstig met de vingers op de knip blijven zitten.

Er wordt bezuinigd – FOUT! – leeftijd AOW is opgeschoven – FOUT! – er wordt niet genoeg geïnvesteerd door de overheid – FOUT!. En dat zit daar voor een riant salaris interessant te doen en maakt het alleen maar erger. Om over een paar jaar, gewoon verder te gaan met hun leven, riant beloond, al dan niet met een wachtgeldregeling. Ik vind het godgeklaagd dat er in Nederland nog steeds een sfeer heerst dat als je geen werk meer hebt, je dat aan jezelf te danken hebt. Dat is het soort vieze spelletjes dat dit kabinet en deze partijen spelen. Burgers verdelen om zo te voorkomen dat er een eenheid ontstaat die ziet hoe het werkelijk is en in opstand komt tegen de grote werkgevers en hun vazallen in Den Haag. Te veel mensen geloven die poppen in Den Haag, die zeggen dat het nu eenmaal niet anders kan. Natuurlijk kan het anders, maar dat gaat pijn doen aan de ‘verkeerde’ kant. Aan de kant waar veel geld zit en dus invloed in Den Haag. De pijn wordt nu steeds neergelegd bij de mensen die zich niet (kunnen) verdedigen. Ik heb expres (kunnen) tussen haakjes gezet. Want mensen weigeren zich te verdedigen. Hoeveel mensen zijn er nog lid van een vakbond? Hoeveel vakbonden komen nog echt op voor hun leden? Alles is in een makkelijke houding gezakt en laat het maar gebeuren.

Het zal eerst nog slechter moeten worden, voor men eindelijk gaat zien wat er gedaan moet worden. Maar ondertussen zitten de dames en heren in Den Haag met hun kont in die blauwe leren stoelen van de Tweede Kamer de boel goed te verstieren. Met dank aan de stemmers van vorig jaar. Goed gedaan jongens!

6 gedachten over “UWV ziet de toekomst somber in, werkloosheid stijgt met 14% in 2013”

 1. Deze neoliberaale coalitie die een rampzalig beleid voert ,alleen gebaseerd op het uitmelken en tweespalt en tweedeling ,ter voordela van de elite .Het uit de wind houden van de grootgraaiers de banken en alle verdere zakken vullers .Maar het o zo goed voor zichzelf zorgende gespuis in het binnenhof dat met constante leugens probeert het volk in toom tehouden .Een elite die aantoont totale schijd aan de bevolking te hebben en dat ook nog met een lach naar buiten brengt En dan ook met alle schijnheiligheid vandien beweert dat de schijdende trix zo goed voor nederland heeft gezorgd .Ja voor zichzelf zal je bedoelen .

 2. Het begint op te vallen dat het UWV bij de eigen tegenvallende reorganisatie steeds groter wordend leger werklozen wordt geprognotiseerd. Het is een één groot complot van het UWV en deze coalitie zal onder leiding van de Minister President van alle Nederlanders (ook VVd) dat aantonen dat de UWV cijfers significant niet waar zijn

 3. @2: Huh, wat voor complot bedoel je dan? Ze schatten het juist te láág in, dus hoezo zouden ze daar belang bij kunnen hebben?

  Ik zou trouwens niet eens weten of het wel tot de primaire taken van het UWV behoort om de verwachte toestroom in te schatten, ze zijn toch in de eerste plaats een uitkerende instantie? De verantwoordelijkheid voor de foute rekensom ligt volgens mij eerder elders, bij CPB/SCP of zo.

 4. Met Joke eens.
  Men schat stelselmatig, mag je zelf bedenken waarom, de oplopende werkloosheid te laag, de crisis wordt gebagatelliseerd, terwijl men geen oplossing voor heeft.
  Men is bezig vooral banken en zichzelf te redden.

 5. Hehehe @ Amstel.

  Of mensen liegen of ze maken een goede grap als ze dit Rechtse rot kabinet verdedigen.

  Rechts = Religie = Stilstand = Achteruitgang = Oorlog.

 6. @3
  Helemaal eens.
  Het CPB heeft nu eenmaal verkeerde aannames.
  Het CPB vraagt ondertussen aan mij om medewerking aan een onderzoek.
  Ik was 1 van de gelukkige 11.000.
  Ik reageer er niet op, en heb al 3 herinneringen gekregen.
  Ik weiger om iets in te vullen voor het neo liberale politbureau.
  De uitkomsten worden toch verkeerd geinterpreteerd.

Reacties zijn gesloten.