Wilders: Het boek waar geen vraag naar is, wordt niet aangeboden in Duitsland

Wilders vertelde zijn verhaal en liet iemand zijn boek schrijven. Het resultaat: een persoonlijk relaas, afgewisseld met niet aflatende waarschuwingen tegen de gevaren van de Islam.
Wie bijvoorbeeld Fallaci (The force of reason) of Steyn (America Alone) heeft gelezen, ziet eigenlijk weinig nieuws in het boek van Wilders. Wanneer je geïnteresseerd bent in zijn persoonlijke belevenissen na november 2004, waarover hij overigens vrij oppervlakkig over vertelt, zou je kunnen overwegen het alsnog aan te schaffen. Voor het Islambetoog, raad ik aan om eerder genoemde schrijvers te raadplegen. Er gaat niets boven het origineel, zullen we maar zeggen.

Het lijkt erop dat de Amerikanen ook deze mening zijn toegedaan. In de VS is het boek inmiddels geflopt. Met ca. 3000 verkochte exemplaren vestigt Wilders een diepterecord in de geschiedenis van de uitgegeven boeken aldaar.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen, moet laatstgenoemde echter gedacht hebben. Gewoon een nieuwe markt zoeken, te beginnen met Duitsland. Inmiddels is het boek dus vertaald: ‘Zum Abschuss freigegeben’ is de titel geworden. De uitgever is ook gevonden: HJB, gespecialiseerd in het science fiction genre. Dan ineens verschijnen er berichten in de media dat het boek niet te verenigen zou zijn met de Duitse grondwet en de uitgever zich dus terugtrekt. Dit lijkt me de grootste smoes aller tijden. Fallaci is gewoon verkrijgbaar in Duitsland dus waar gaat dit over?

De waarheid lijkt dan ook anders. Van een bevriend iemand in Duitsland weet ik dat uitgevers aldaar eerst een gedegen marktonderzoek doen alvorens te gaan publiceren. De markt was er dus waarschijnlijk niet of nauwelijks, zodat men heeft afgezien van uitgave. Niet de grondwet maar bedrijfseconomische motieven zorgen ervoor dat het boek er niet komt.
Het boek waar geen vraag naar is, wordt niet uitgegeven.

16 gedachten over “Wilders: Het boek waar geen vraag naar is, wordt niet aangeboden in Duitsland”

 1. Jhimbo,
  “HJB, gespecialiseerd in het science fiction genre.”
  Hansjoachim Brent is niet zomaar een uitgever van zomaar science-fiction romans. Veel van deze laatsen staan in Duitsland op de rechts-extremen index en mogen dus niet verkocht worden. Verder grossiert hij in politiek incorrect, met enge trekken. Zie ook: http://www.hjb-fakten.de/
  Onverenigbaar met de duitse wet lijkt mij ook onzin, maar ik vermoed andere redenen, al weet ik niet wat. Ik blijf zoeken.

 2. Toch vreemd. Wilders heeft (te) veel zetels in de TK. Maar voor een boek waarin hij zijn ideeën verklaart, is geen belangstelling.

  Is dat een vorm van de kop in het zand steken? Bij het luisteren naar Wilders, lijkt deze voor sommigen accurraat te fulmineren tegen andere politici. Maar lees je Wilders boek, dan zou wellicht al te gauw blijken wat voor een nonsens hij debiteert.

 3. @10 Inderdaad raar dat het boek niet in Nederland uitkomt. Is het misschien te schokkend voor het Nederlandse (en Duitse) publiek. De Engelse versie (origineel?) lijkt me wat hoog gegrepen voor de gemiddelde PVVer.

 4. @10 en @11, de onderbouwing van de beslissing van de uitgever om het boek niet uit te geven is glashelder: het rijmt niet met de Duitse Grondwet. Oftewel hij is anticonstitutioneel.

  Zeer interessant.

  Want in Nederland blijken er een hoop politici aanwezig te zijn die wat Wilders regelmatig uitkraamt volstrekt normaal is. Inclusief zijn Polenmeldpunt.

  Zou het aan onze grondwet liggen?

  Ik denk van niet. Eerder is het totaal gebrek aan aanwijzing en bestrijding van de alom heersende Xenofobie, Racisme en Discriminatie.

 5. Want in Nederland blijken er een hoop politici aanwezig te zijn die wat Wilders regelmatig uitkraamt, volstrekt normaal vinden. Inclusief zijn Polenmeldpunt.

  Terwijl een VVDmeldpunt bijvoorbeeld wordt vermeden.

 6. @12 nexus,

  Flauwekul argument dat anticonstitutioneel. Dan zouden er geen boeken over een revolutie in Duitsland mogen verschijnen.

 7. @14, helaas deze discussie kan ik op dit moment niet aan wegens tijddruk.
  Hiermee gaf ik alleen door wat ik uit Duitse mediabronnen vernomen had.

  Het zou het Racisme en Discriminatie en/of aanzetten tot Racisme en Discriminatie in Duitsland betreffen.

  We doen altijd schijnheilig hierover.

 8. @15 de duitse bronnen citeren alleen Hansjoachim Bernt, de uitgever. Wat zijn werkelijke motiven zijn is vooralsnog onbekend. Daar ik van publicaties in Duitsland weet die ook niet met de duitse grondwet stroken, geloof ik Bernts reden niet.

Reacties zijn gesloten.