Mein Sumpf

Gisterenavond kwam het droeve nieuws dat de uitgave van een Duitse vertaling van Geert Wilders in de VS geflopte boek is geannuleerd, enkele dagen voor de feestelijke presentatie ergens in het Roergebied. Uit veiligheidsoverwegingen mocht niemand weten waar die presentatie zou worden gehouden en nu het niet doorgaat zal Geert zich in het komende weekend in Den Haag of zijn schone Limburg moeten verbijten. Of desondanks toch maar naar de bijeenkomst met Stefan Herre voor het ontvangst nemen van een ereprijs. Zijn boek Zum Abschuss Freigegeben is al voordat het uitkomt geflopt. Het voor de Amerikaanse markt bedoelde Marked for Death was ook al geen succes. Tot nu zijn 3000 exemplaren verkocht. 2000 exemplaren werden door de bekende Britse homofoob Lord Pearson (UKIP) gekocht, die ze gratis uitdeelt aan iedereen die ze wil hebben.

Waarom de Duitse uitgever, HJB Verlag, zich op het laatste moment terugtrok is niet helemaal duidelijk. De door hedge fund manager Sassen van Elsloo gisteren op GeenStijl nog gelauwerde rassenanalyst Joost Niemöller analyseerde er vandaag vrolijk op los. Hij kwam tot de conclusie dat het op een lijn stellen van nazisme en islam in Duitsland niet geaccepteerd wordt, omdat daarmee het nazisme verharmlost zou kunnen worden. Want op alles wat nazisme is rust een taboe en je mag het geen godsdienst noemen. Verder werd nog gespeculeerd over bedreigingen en dat Duitsers allemaal bang zijn voor de waarheid, maar ook Joost moet na twee A4tjes toegeven dat we in het duister tasten over het ware motief van de uitgever. Wel was hij vol lof over Hansjoachim Bernt (HJB) omdat die gewaagde titels op de markt brengt, zoals het nog niet uitgebrachte Als Linker gegen Islamismus. Ein schwuler Lehrer zeigt Courage, (‘Als linkse tegen het islamisme. Een homoleraar die moed toont’), dat in maart moet verschijnen. “De Duitse uitgever HJB Verlag heeft geen fonds dat van veel angst getuigt.,” aldus Niemöller. Dat HJB Verlag nog nooit een boek heeft uitgebracht is natuurlijk minder relevant.

Uitgever Bernt heeft ondertussen het plan opgevat om zelf maar een boek te schrijven. In mei moet verschijnen Von einem der auszog, Geert Wilders zu verlegen (‘Van iemand die erop uittrok om Geert Wilders uit te geven’). Bernt is in Duitsland bekend als (voormalige) baas van Unitall Verlag, met boeken in de categorieën science fiction, samenzweringen en het occulte. Het opinieweekblad Der Spiegel berichtte hierover in 2009 in het artikel Nazi-Science-Fiction: Wacker an die “Stahlfront”, over de eerste uitgave van een toen geplande reeks bruine science-fiction romans vol extreem en veel geweld. Naar het blijkt een gat in de markt, want de oplage was 30.000. Bernt ziet na vragen van Der Spiegel zijn uitgaven zelf niet als extreemrechts, omdat volgens hem de elite bepaalt wat links en rechts is. De eerste uitgave van Stahlfront opent volgens Der Spiegel met de castratie van vijf Turken in Berlijn door de held van het boek. Uit zelfverdediging natuurlijk.

In Nederland mag je volgens velen Wilders niet extreemrechts noemen of met een nazi’s vergelijken, want hij heeft niemand vermoord of willen vermoorden en is voor Israël. Je mag hem ook geen gek noemen, die leeft in een wereld vol waanvoorstellingen en zich regelmatig in de VS liet presenteren als de grootste partij en de komende premier van Nederland. In Nederland wordt hij door velen, met de media voorop, gezien als serieuze staatsman met eigenlijk alleen maar goede bedoelingen. Men erkent weliswaar (soms) dat er van alles mis is met Wilders, zijn partij en zijn politieke agenda, maar iedereen krijgt hier een kans, dus hij ook. De meest gebruikte drogreden is dat Wilders bestaat omdat andere partijen gefaald hebben. En Geert moest natuurlijk in de Telegraaf vertellen dat het ernstig gesteld is met de vrijheid van meningsuiting in Duitsland. Het is niet de eerste keer dat hij koketteert met een uitgever van extreemrechtse, obscure lectuur. Twee jaar geleden werd gerefereerd aan Kopp Verlag in kamervragen van de PVV over de bouw van moskeeën voor illegalen in Athene. Net als Bernt geeft ook Kopp boeken uit in een bonte mix van science fiction, samenzweringen en het occulte, populair onder oude en nieuwe nazi’s. Dat Wilders meer dan foute vrienden heeft is in Nederland blijkbaar nog steeds geen reden om je ongerust te maken.

Voor liefhebbers van satire over samenzweringen van nazi’s, hun science fiction en liefde voor het occulte kan @wltrrr Iron Sky aanbevelen, waarin een Sarah Palin-achtige presidente onderontwikkelde nazi’s, die zich sinds WO2 hebben schuilgehouden aan de donkere kant van de maan, geëngageerd heeft om haar te helpen de verkiezingen te winnen.

13 gedachten over “Mein Sumpf”

 1. Goed zo, Wlktrrr! De feiten op een rijtje. Nu eens zien, of de NL media eindelijk de publiciteitsstunt doorzien. Ik vrees het ergste…

 2. @wltrrr Wilders blijft niet in Nederland:
  http://www.pi-news.net/2013/01/eilt-wilders-buch-erscheint-nicht-auf-deutsch/
  Daaruit:
  “Die Veranstaltung am Samstag wird trotz der neuen Entwicklung stattfinden. Der Gründer von PI, Stefan Herre, wird Geert Wilders den Hiltrud Schröter-Freiheitspreis überreichen und der PVV-Vorsitzende wird in seiner Rede ausführlich Stellung beziehen zum Nichterscheinen des Buches in deutscher Sprache und zum Thema Meinungsfreiheit in Deutschland.”

  We zijn benieuwd.

 3. Dank. Correcties worden doorgevoerd.

  @2 Cornelis. Daar had ik nog niet naar gekeken. Dank voor de hint. Ik zal kijken hoe ik dat gegeven erin zal breien.

 4. Zeer goed stuk wtrr. Bedankt. Kijk, je hoeft niemand vermoord te hebben om een Nazi te zijn, dat kun je ook laten doen door een door Streichertjes als Niemöller opgejutte ‘Henk & Ingrid’.Dat Wilders geen nazi zou zijn omdat ie ‘voor Israel’ is, raakt natuurlijk eveneens kant noch wal.
  Ik denk eerder eerlijk gezegd dat de geblondeerde schreeuwlelijkerd voor zijn portomonaie is en dat “Israel’ voor hem het meest oplevert maar afgezien daarvan kun je ook nog wel hard maken dat veel van de methoden waarmee de Palestijnen en Arabieren in Israel onderdrukt, vernedert en geknecht worden om niet te zeggen vermoord worden zo uit de koker van de Nazi’s zouden kunnen komen. Hetzelfde geldt voor de waanideeën van het zionisme dat dat alles al tientallen jaren moet rechtvaardigen.
  Korttom, Niemöller en Wil;ders zijn Nazi’s net als die Nazi die vandaag precies tachtig jaar geleden dankzij intriges van zogenaamd fatsoenlijk rechts zijn kans schoon zag en aan de macht kwam.
  Simple as that.

 5. @wltrrr, voor de zoveelste keer bedankt voor een goed geschreven stuk.

  Inderdaad leuk om op te sommen: in Duitsland wordt de profetische boek van de Nederlandse Profeet Wilders dus niet uitgegeven.

  In de VS zijn er tot nu toe rond de duizend kopers.
  En dit voor een vooraanstaande Profeet van dit kaliber!

  Dan moeten we de vraag beantwoorden – wat bezielt in Nederland 1,5mln. van zijn fervente kiezers die hem steeds volgen en de pakweg 2-3 mln. van zijn algemeen sympathisanten binnen VVD en CDA?

  Eigenlijk wat is er aan de hand met huidig Nederland?
  Hard rechts geworden?

 6. Pingback: GeenStijl adviseert dikke bleek | Krapuul

Reacties zijn gesloten.