Matthijs Jansen heeft mijn stukje over koers Wilders gelezen

Groninger Statenlid Matthijs Jansen stelt zich niet meer verkiesbaar voor de PVV. De PVV is te links en te anti-islam.

Hij vindt het bijvoorbeeld een fout dat de PVV zo sterk vasthoudt aan de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar.
De tweede reden om uit de PVV te stappen is de verharding van het PVV-standpunt over de islam, zegt Jansen. Eerst pleitte de partij voor een rem op het aantal nieuwe moskeeën maar nu is het standpunt dat ze “en masse” moeten worden afgebroken. Daarmee veroordeelt de partij zich tot de oppositie, schrijft hij.
(NOS)

Opmerkelijk is dat hij de stap neemt nadat ik twijfels bij koers Wilders had geschreven. Ik merkte daarin op: ‘Nee, Wilders wil geen hard rechts beleid op sommige punten, dan verliest hij een groot deel van zijn kiesvolk’ en ‘Hij zweept met zijn uitspraken de asocialen op, zo steken brandstichtingen van gebedshuizen weer de kop op.’

Een aantal PVV-vertegenwoordigers vergist zich door ‘echte’ politiek met consistente, nog rechtsere standpunten dan de VVD te willen bedrijven. Daar zitten PVV-stemmers dus in meerderheid niet op te wachten. Die verlangen terug naar de geïdealiseerde tijd van ‘toen geluk heel gewoon was’, voor de moskeetijd om het banaal uit te drukken. De eerste moskee in Nederland, de Mobarakmoskee in Den Haag, opende zijn deuren in 1955. Als moskeeën niet goedschiks verdwijnen, mag het van PVV-kiezers domweg ook door verbieden.

Matthijs Jansen toont overigens dat de PVV ook goede punten heeft: de PVV houdt sterk vast aan de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar. Ze pakt op waar de vakbonden het laten liggen. Bij 600.000 werklozen is het complete waanzin om nog een zooi ouderen aan de arbeidsreserve toe te voegen.