De vuile zaakjes van laffe machtsgeilaards @MaximeVerhagen en Mark Rutte

Duidelijke taal van twiterend historicus @JDSnel bij de Joop, hij noemt een paar goede bezwaren tegen de PVV en komt met een goed voorstel:

Door middel van hun verklaring hebben Mark Rutte en Maxime Verhagen aangegeven dat ze dergelijke pleidooien tegen onze rechtsorde accepteren als een legitieme uiting van een gedoogpartner. Hiermee hebben ze aan abjecte opvattingen een zekere rechtvaardiging gegeven. Vanuit hun verantwoordelijkheid hadden ze zover nooit mogen gegaan. Het is duidelijk dat politieke leiders die zozeer de grenzen overschreden hebben, in hun functies niet langer gehandhaafd kunnen worden. Rutte en Verhagen horen als fractieleider – en mogelijk als Tweede Kamerlid – terug te treden. De fracties van VVD en CDA die met deze verklaring hebben ingestemd, dienen onverwijld op hun schreden terug te keren en alsnog luid en duidelijk uit te spreken dat ze elke aanslag op de grondslagen van onze liberale rechtstaat afkeuren – en hun welgemeende excuses voor hun dwaling aan te bieden. (Joop)

Verhagen en Rutte verkopen hun kinderen nog wel voor een ministerspostje
Verhagen en Rutte verkopen hun kinderen nog wel voor een ministerspostje
Machtsgeile lafbekken Rutte en Verhagen bevuilen met louter hun aanwezigheid het huis van onze rechtsstaat. Weliswaar zijn we niet anders gewend van Rutte, hij vindt immers de PVV “een volstrekt normale partij”, maar Verhagen was onlangs juist zo heldhaftig in zijn afwijzing van de antirechtsstatelijkheid van de PVV, weliswaar een paar jaar te laat, maar toch!

En nu dit!

Denkt die Verhagen echt dat hij nu 4 jaar lang zoete broodjes kan bakken en vuige zaakjes kan doen met deze antirechtsstatelijke horde proleten?

Ja dat denkt ie echt.

Wat dat betreft ben ik het wel eens met de die prematuur machtsdronken fantasietjes van PVV-aanhang over afschaffen publieke omroep.

Nooit meer Verhagen 😥 op tv! 😎

Inmiddels horen we gepruttel uit de rijen van het CDA. KKK kabinet Bruin I zou nog geen gelopen race zijn. Goh wat raar. De CDA top had toch juist afgesproken om de PVV ranzigheden komende 4 jaar te negeren? Wat is dan het verschil met de afgelopen paar jaar?

29 gedachten over “De vuile zaakjes van laffe machtsgeilaards @MaximeVerhagen en Mark Rutte”

 1. Rutte en Verhagen horen als fractieleider – en mogelijk als Tweede Kamerlid – terug te treden. De fracties van VVD en CDA die met deze verklaring hebben ingestemd, dienen onverwijld op hun schreden terug te keren en alsnog luid en duidelijk uit te spreken dat ze elke aanslag op de grondslagen van onze liberale rechtstaat afkeuren – en hun welgemeende excuses voor hun dwaling aan te bieden.

  Misschien kunnen de VVD- en CDA-leden Wilders duidelijk maken wat de betekenis is van partij-democratie?

 2. ER was nog een mooi punt van Snel. Dat de eerste kamer elk voorstel van de nieuwe regering zal beantwoorden met een motie van wantrouwen.

 3. terugtreden van Verhagen lijkt me inderdaad een vereiste. Eenieder die het gewauwel van de blonde schreeuwtoeter accepteerd en niet bestrijdt heeft de christelijke en vaderlandse grondgedachte niet begrepen. Rutte en verhagen lijden beide aan het ” if you can’t beat them join them” syndroom. Puur gedreven door pluche-zucht.

 4. Tibaert Schreef:

  En waar blijven al die oud-politici die het zo goed weten als ze geen verantwoordelijkheid meer hebben. Wanneer denken ze hun stem te verheffen? Zo’n Dries van A. bijvoorbeeld. Wat zijn die lieden toch oorverdovend stil als dicht bij huis de zaak fout loopt. Inderdaad, aan die Palestijnen kun je je geen buil vallen, sust het geweten en de antisemitische gevoelens. Je kunt slechts concluderen: Wat een lafaards!

  Ik vraag mij af Tilbaert , zeggen ze niets , of krijgen ze geen pers ?? Vandaag wel wat stukjes over Weisglas .. http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3148063.ece/Weisglas__te_weinig_bezwaren_VVD_tegen_PVV.html
  Wie mij het meest ergert is Witteveen van de VVD en de Soefie Beweging , wel lekker spiritueel in het leiderschap van een beweging zitten die de eenheid van alle religies uitdraagt , maar geen woord wanneer een van die religies ( notabene de religie van de stichter van je beweging ) gediscrimineerd en zwartgemaakt word … En de partij waarvoor je zoveel jaar heb gewerkt hebt met de zwartmakers gaat samenwerken ..

 5. Ik schreef het eergisteravond ook al, gelijk aan JDSnel, dat het een belediging aan het Nederlandse volk is dat het CDA en de VVD hebben verklaard te willen samenwerken met de PVV…op basis van het vrijheid van meningsuiting beginsel. Dàt is zoooooon smerige linguïstische truc van vast niemand anders dan Maxime Verhagen geweest dat het voor een de bevestiging geeft dat we A. niet bang hoeven te zijn voor islamisering, maar B., er thans klaarblijkelijk sprake is van Judaïsering in de Haagsche politiek.

  Mark Rutte, met z’n nog niet volgroeide puberale sufkop, is klaarblijkelijk zo geil op het ambt van minister-president, dat hij zijn ziel graag uitverkoopt aan de meest gevaarlijke figuren van Nederland: Verhagen en Wilders.

  Dit hele scenario van een VVD die maar al te graag aanschurkt bij de extremistische pro-Israël lobbyisten geeft mij de bevestiging van wat ik al langer propageer: we moeten de democratie een tijdje afschaffen om het land weer op de juiste rails te zetten. Ons land moet opgekuist worden en daarbij zouden we alle personen die duidelijk veel teveel loyaliteiten hebben in de richting van Amerika en Israël, mijns inziens eens aan een zeer stevige ondervraging moeten blootstellen. Kortom: wie zoals Wilders heult met de criminele Israëlische entiteit die zal het dan zwaar gaan bezuren.

  Kortom het gaat tijd worden voor een nieuw politiek bestel en bestuursvorm. Daarbij voel ik veel voor een juiste mengeling van het Russische Putinisme – harde vorm van Nationalisme – en het weldenkende Singaporese model. In een uitzending van VPRO’s Tegenlicht, welke de Singaporese bestuursvorm belichtte, kwam naar voren dat een democratische bestuursvorm tot minder welvaart van een land leidt.

  Dus mijn conclusie is: wij moeten het land redden door de democratie een tijdje af te schaffen. Dat mag wat mij betreft wel snel gaan gebeuren omdat een kabinet met CDA, VVD plus gedoogsteun van Wilders zal leiden tot een Nationale Catastrofe.

 6. MrOoijer en anderen:
  Inderdaad, het is te hopen dat de 2e kamer zich eensgezind opstelt en een meerderheid van de 1e kamer een motie van wantrouwen aan neemt. Tenminste, dat is wat ik er van maak als redelijk politiek onbenul?
  Ik herinner me dat de 1e kamer haar fiat aan het Lissabon Verdrag verleende terwijl het een cosmetische aanpassing van zo’n 4% van de verworpen grondwet betrof.
  Als terzijde zal dit m.i. mede als voedings bodem hebben gediend voor burgerlijke PVV onvrede over Haagse Politiek.
  JDSnel komt ook met opties zoals een a politiek burgerlijk verzetsplatform waar hij de tijd niet voor heeft.
  Het zou mooi zijn als dit door iemand opgepakt werd.
  Ik had bv. zelf niet echt veel met Doekle’s Nederland Bekent Kleur, toch ben ik er voor gevallen.
  Het voelde niet helemaal goed juist omdat het geen A politieke oproep was.
  Media komen momenteel met het Deense minderheids model zonder enige info hoe Deens partij politiek in elkaar steekt, beleid en inbreng Rasmussen, rol koningshuis ,er zou geen 1e kamer zijn etc..
  Het wordt voorgeschoteld als kloppend vergelijkings materiaal en dit ook nog zonder de consequenties voor de Denen.
  Naar ik begrijp verhuizen Denen naar Zweden of elders als ze met burger van niet Deense nationaliteit willen trouwen en dat ze met een dergelijk gehuwde status Denemarken niet meer in komen.
  Wat nog meer?
  Gave cartoon 😀 ! Trouw heeft er eentje minder honds maar aardig to the point.

 7. Overigens mijn dank aan jvdheuvel voor de link naar JDSnel ❗
  Het lukt me niet om op Joop.nl registreren om daar een reactie te geven.
  Never mind…

 8. Yaïr Weisstein Schreef:

  In een uitzending van VPRO’s Tegenlicht, welke de Singaporese bestuursvorm belichtte, kwam naar voren dat een democratische bestuursvorm tot minder welvaart van een land leidt.

  Nou, nou, nou. Is meer welvaart het enige dat we wensen? Dan kun je net zo goed een narco-staat worden, want met de handel in drugs valt echt heel veel meer te verdienen. Als je het maar goed organiseert.

  Hoewel nog al off topic, wil ik wel even aandacht voor het volgende: rechts roeptoetert voortdurend dat het slecht gaat met Nederland. Misschien als je het vergelijkt met vóór de crisis, toen de staatsschuld het laagst was sinds 1814, ja. Maar die crisis is wel wereldwijd en wij doen het in Nederland ten opzichte van al die andere landen heel goed. Wij staan nog steeds in de top tien van de meest welvarende landen en moeten ook nog typische micro-landen als Qatar, Liechtenstein, Luxemburg, Brunei en Singapore voor laten gaan (bron:IMF). In Europa nemen we de vierde plaats in qua tevredenheid (na een paar Scandinavische landen – bron: Gallup), en de werkeloosheid is ten gevolge van de crisis in Nederland veel minder gestegen dan in veel andere landen. Voor de crisis was de werkeloosheid 4%. De vrees was dat hij zou uitkomen op 8% (zie laatste miljoenennota) maar dat was heel pessimistisch. Volgens mij is hij nog steeds onder de 5%.

  Dus wat zeuren we nou toch? Aan de slag! Handen uit de mouwen, VOC-mentaliteit 🙂

 9. @11, MrOijer,

  Sorry, maar u wil toch niet beweren dat u

  In Europa nemen we de vierde plaats in qua tevredenheid

  het subjectieve tevredenheidsgevoel van de Henkies en Ingridjes als graadmeter voor onze nationale staat van zijn nemen? En data van het IMF? Het IMF is een criminele organisatie; je moet het alleen maar even weten.

  Een goede vriend van mij is deurwaarder en die heeft het drukker dan ooit tevoren. Dàt is de werkelijke graadmeter.

  (@jvdheuvel: sorry voor het offtopic gedeelte. Ik ga in dit draadje ook niet verder offtopic’en.)

 10. @12; U bent een PVV-er in schaapskleren. Afserveren met one-liners, niet met feiten. Dat is wat je doet. Haal dat “professo” maar heel snel weg, wnat met feiten heb je niks.

  Als je mijn lijstjes niet goed vindt, zoek dan je eigen lijstje erbij om het tegendeel te bewijzen. Er staan er nog een paar op wiki, en Nedeland staat altijd hoog.

  Eén deurwaarder die het druk heeft. N=1 bewijs. Of eigenlijk N=0, want ik beweer ook niet dat het niet slechter gaat.

  En IMF crimineel? Waar is het rechterlijke vonnis?

 11. @katja weet je zeker dat het je niet lukt daar een reactie te geven ; reacties moeten daar namelijk eerst goedgekeurd worden .

 12. “Dus mijn conclusie is: wij moeten het land redden door de democratie een tijdje af te schaffen.”

  bent u wel helemaal fris ?

 13. Excellentie Zwembad,
  Dank maar ik kon om een of andere reden niet registeren om even een reactie te geven, is niet errug. Ik kom er verder nauwelijks op of andere opinie bloggers sites for that matter, er zoveel zinvolle en onzinnige informatie voor handen.
  Krapuul is voor mij wel een zinvolle ontdekking, to the point over de avonturen van Wilders en consorten.

 14. Rutte en Verhagen horen als fractieleider – en mogelijk als Tweede Kamerlid – terug te treden. De fracties van VVD en CDA die met deze verklaring hebben ingestemd, dienen onverwijld op hun schreden terug te keren en alsnog luid en duidelijk uit te spreken dat ze elke aanslag op de grondslagen van onze liberale rechtstaat afkeuren – en hun welgemeende excuses voor hun dwaling aan te bieden.

  Dat soort taal en ‘oplossingen’ doet me verdorie denken aan een politiek systeem dat begin vorige eeuw z’n opgang maakte en tot diep in de jaren ’80 van diezelfde eeuw een groot aantal ‘aanhangers’, volgens de aldaar gehouden verkiezingen tenminste, kende. Er zijn nog een paar gebiedjes over in de wereld die er nog zo over denken. Trouwens die excuses hadden over het algemeen niet zoveel zin, het vuurpeloton wacht(te) toch wel.

 15. @18

  Je weet vast wel met welk politiek systeem uit de vorige eeuw jouw soort geassociëerd wordt.

 16. @18
  Heu – ik zou denken dat iemand die de naam Kropotkin kiest wel anarchist zal zijn. Maar misschien ben ik naief, je weet het tegenwoordig maar nooit. 🙁

 17. @21Goedgoed.

  Ik trof het stuk van Jan-Dirk Snel zojuist ook in mijn mailbox aan en hij verwoordt wat ik nauwelijks zou durven denken laat staan zeggen: nu is het staatshoofd aan zet. Lubbers heeft zich niet aan zijn opdracht gehouden, als hij hiermee naar Noordeinde komt kan hij te horen krijgen dat dit zo niet kan. En staatsrechtelijk is Lubbers zelf verantwoordelijk, of eigenlijk Balkenende als premier (weten we nog wie dat is, mensen?).
  Maar in feite zal het ’t staatshoofd zijn dat moet zeggen: dit gaat niet door. En zij heeft een goede reden: dit kabinet heeft geen vooruitzicht op vruchtbare samenwerking met de Eerste Kamer, als de Tweede Kamer wel rond zou zijn. Een Oranjetelg als handhaafster van de Grondwet – dat zou toch ook uniek zijn.

 18. Ik ben nog uit de tijd dat ik me de CDA verkiezingsslogan “Laat Lubbers zijn karwei afmaken” kan herinneren. Volgens mij is hij dat karwei nu aan het afmaken.

 19. @Nolly

  Heu – ik zou denken dat iemand die de naam Kropotkin kiest wel anarchist zal zijn.

  Ja, en wat doet je denken aan mijn reacties dat ik geen anarchist zou zijn? Anarchisten hebben over het algemeen een rothekel aan communisme – hoewel Kropotkin aan het einde van zijn leven weer goed omging met Lenin, maar als je seniel wordt, zie van Agt, dan ga je rare dingen doen – , net als aan religie (Bakunin) en ik dan nog eens in het bijzonder aan de Islam. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bijzeggen dat ik in de loop de jaren een wat pragmatischere, meer libertarische, anarchist ben geworden. Als het je interesseert goegel Anton Constandse bijvoorbeeld.

 20. @Nolly

  Heu – ik zou denken dat iemand die de naam Kropotkin kiest wel anarchist zal zijn.

  Ja, en wat doet je denken aan mijn reacties dat ik geen anarchist zou zijn?

 21. Kropotkin Schreef:

  @Nolly
  Heu – ik zou denken dat iemand die de naam Kropotkin kiest wel anarchist zal zijn.
  Ja, en wat doet je denken aan mijn reacties dat ik geen anarchist zou zijn? Anarchisten hebben over het algemeen een rothekel aan communisme – hoewel Kropotkin aan het einde van zijn leven weer goed omging met Lenin, maar als je seniel wordt, zie van Agt, dan ga je rare dingen doen – , net als aan religie (Bakunin) en ik dan nog eens in het bijzonder aan de Islam. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bijzeggen dat ik in de loop de jaren een wat pragmatischere, meer libertarische, anarchist ben geworden. Als het je interesseert goegel Anton Constandse bijvoorbeeld.

  Yep een “Libertijn ” de kapitalistische Egocentriese AMERIKAANSE versie van het Anarchisme
  Net zoveel met Anarchisme te maken als Nationaal Socialisme met socialisme ..

Reacties zijn gesloten.