De contouren van een anti-Henk en Ingrid kabinet

smile101leftBij Trouw worden even de contouren van KKK kabinet Bruin I op een rijtje gezet, u weet wel het rechtse minderheidskabinet wat zo keihard nodig is omdat Het Volk dit zo graag wil (zegt de Telegraaf dus is het waar).

Wat blijkt? Mijn voorspelling komt uit; de hypotheekrente wordt gehandhaafd. Niet dat de hypotheekrenteaftrek van Henk en Ingrid ook maar een seconde in gevaar is geweest bij andere partijen, alleen de superhypotheekrenteaftrek (de villasubsidie) kwam een klein beetje in de knel bij o.a. PvdA en D66, maar de angstpropaganda met die VVD-jankert over “en ik moet er niet aan denken wat er straks met mijn gezin gaat gebeuren als ze ook nog eens de hypotheekrente aftrek gaan afschaffen” was een groot succes zo is gebleken.

Dat is een rechtse hobby: hypotheekrenteaftrek. Geld uitdelen aan huizenbezitters (hoe duurder de huizen hoe meer geld) zodat de huizenprijzen kunstmatig hoog zijn zodat het voor iedereen duurder is om een huis aan te schaffen. Maar goed, dankzij het “vernieuwende” van dit rare kabinet blijft deze praktijk dus gewoon volledig in stand. Maar nu ik erover nadenk; Calimero-kabinet zou inderdaad ook wel een leuke naam zijn voor dit kabinet gezien die jankerige VVD campagne.

Verder gaan we nog wat harder op asielzoekers jagen waar Het Volk zo een hekel aan heeft maar wat verder niets met (de al jaren niet meer bestaande) massa-immigratie te maken heeft.

Voor wat betreft het “Bruine” aspect van KKK kabinet Bruin I wist Diederik Samsom nog een leuke vraag op Twitter; of de PVV ook moties van wantrouwen gaat indienen tegen CDA en of VVD bewindslieden met een dubbel paspoort, of zouden CDA en VVD al stiekem in het achterkamertje aan Wilders beloofd hebben dat er zo’n bewindspersoon niet gaat komen?

8 gedachten over “De contouren van een anti-Henk en Ingrid kabinet”

 1. Natuurlijk moet de hypotheekrenteaftrek voor Henk en Ingrid gehandhaafd blijven.De enige reden dat links deze af wil schaffen is omdat ze HUN hobby in stand willen houden namelijk geld uitdelen aan Mohammed en Fatima.

 2. Lees jij wel eens wat?
  De partijen die jij ‘links’ noemt wilden slechts de Villasubsidie afschaffen terwijl de VVD leugenachtig in spotjes riep dat ze het helemaal wilden afschaffen.

  Jouw hersens kunnen wel wat minder VVD gebruiken dunkt me !

 3. Nu gaat het niet naar Mohammed en Fatima , noch naar Henk en Ingrid , maar naar Etiene en Godelieve in de villawijken

 4. Niet genoemd in Trouw, omdat het nergens in een verkiezingsprogramma stond, is het langzaam uitgehold raken van de privacy van de burger, en daar aan parallel de rechten van de burger. We houden waarschijnlijk een Hirsch Ballin op Justitie, of, nog erger, Fred Teeven. Beide voorstander van grote bevoegdheden voor het OM en helemaal niet zo ver af van het door de PVV voorgestelde opsluiten zonder proces van diegenen van wie we toch wel weten dat er wat mis mee is.

  Zie ook het nu al voorliggende voorstel dat het Openbaar Ministerie de bevoegdheid geeft om zonder tussenkomst van de rechter websites uit de lucht te halen (dat is dus censuur), het blijven drammen van HB op het bewaren van gegevens waartoe de EU niet verplicht (paspoort vingerafdrukken) of voor termijnen die de EU niet verplicht (telecom- en internetgegevens); het gedogen van ’t overduidelijk niet legaal door de politie bewaren van kenteken-gegevens en ga zo maar door. En Wilders vindt het ook best.

  PS kom niet aan met het feit dat andere partijen er ook een potje van maakten, dat weet ik ook wel. Maar bij deze drie ontbreekt helemaal de wil zich er eens goed op te bezinnen. goed

 5. De “administratieve detentie” staat wel in het verkiezingprogramma van de PVV. In gewoon Nederlands: “zonder vorm van proces voor onbepaalde tijd mensen opsluiten”.

 6. De hypotheekrenteaftrek is niets meer of minder als een sigaar uit eigen doos.Al wat je terug krijgt is dat wat je teveel hebt betaald,of je nu Henk,Ingrid,Etiene of Godelieve heet.En als het dan toch moet heb ik liever dat rechts het afschaft dan links.Want als rechts het doet komt het geld tenminste ten goede aan iets wat goed is voor dit land terwijl het bij links weer verdwijnt in die bodemloze subsidie-en/of ontwikkelingssamen-
  werkingsput.

 7. Hoi Polloi , links heeft het alleen over afschaffen voor huizen over de €500.000 gehad , want de hypotheekrente aftrek was bedoeld om er voor te zorgen dat ook de minder rijken zich een huis konden permiteren …

Reacties zijn gesloten.