Je suis Krapuul

Aangenaam kennis te maken, Jeroen S. van den Heuvel. Al 5 jaar beman ik deze website. Tegen de adviezen van vrienden en collega’s in. Gedeeltelijk zijn dat dezelfde vrienden en collega’s die op het moment dat ik dit schrijf de bijeenkomsten van Je suis Charlie bezoeken. Opmerkelijk, want ik sta dan stil bij al die keren dat die lui van dat blad te horen gekregen moeten hebben dat ze moesten stoppen, omdat dat beter voor ze was.

Vrijheid van meningsuiting is het allergrootste goed wat er is. Het is ook om deze reden dat er in VERZETSBLAD Trouw een artikel kon verschijnen waarin stond dat wij antisemieten zijn. Dat er in dat andere oorlogsblad Telegraaf een column kon verschijnen waarin stond dat wij aanhangers van ISIS zijn. Wanneer een belangrijke columnist een artikeltje bij ons goed vindt, duikt er onmiddellijk wel ergens een of andere neanderthaler op om hem te vertellen dat wij “Jodenhaters” zijn. Omdat vrijheid van meningsuiting ook echt het allerbelangrijkste is wat er is hebben wij vorig jaar ook 8 weken onder DDoS vuur gelegen en zijn we bij twee hostingproviders weggejaagd. En omdat vrijheid van meningsuiting echt het allerbelangrijkste is wat er is krijste de website van Veronica over dat politici ons moesten aanklagen. Omdat vrijheid van meningsuiting echt heel belangrijk is stond op de van mijn eigen belastinggeld bekostigde VARA-site dat wij “viespeuken”, “antisemieten” en “nationaal-socialisten” zijn. En omdat vrijheid van meningsuiting echt het aller- aller- allerbelangrijkste is wat er is wil google ads niet bij ons adverteren, want wij bieden geen positieve internetervaring. Dat schreef google ons ook: wij willen graag dat mensen op het internet een plezierige internetervaring beleven.

Waar is mijn positieve internetervaring, google? Niet op dit internet in ieder geval.

Terugkomend op het grootste goed, de vrijheid van meningsuiting, dit grootste goed is zelfs de enige reden dat ik deze site ben begonnen in 2009. Want in 2009 bestond er niet één site waar ik mocht zeggen wat ik wilde. NUjij niet, Telegraaf niet, Elsevier niet, Geenstijl niet, Sargasso niet, HP/DeTijd niet enzovoorts niet. Werkelijk overal werd mij het zwijgen opgelegd.

Om de vrijheid van meningsuiting een beetje vanuit ons perspectief te kunnen bekijken is het nodig om Krapuul te hosten bij zo’n beetje de duurste hostingprovider denkbaar. We betalen KLAUWEN vol met geld om die lousy paar duizend bezoekertjes per dag bezig te houden.

Tot zover het grootste goed wat er is. Dit is mijn ervaring met vrijheid van meningsuiting.

Dus al die liefde voor de vrijheid, en hoe vre-se-lijk belangrijk die vrijheid van meningsuiting voor jullie zogenaamd allemaal wel is: ik heb er in ieder geval nog nooit geen reet van gemerkt. Ga maar lekker je Je suis Charlie pennetje in de lucht houden.

1 gedachte over “Je suis Krapuul”

  1. Pingback: Hallo ‘Je suis Charlie’ Nederland! Jullie zijn nu allemaal Raif Badawi? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.