Uitverkoop @MaximeVerhagen betekent einde van de christendemocratie

lubbers“Laat Lubbers zijn karwei afmaken” was ooit de campagneslogan van het CDA toen het CDA nog groot en heel erg machtig was. Ik kan me dat nog goed herinneren, ten eerste omdat ik in die dagen op het Brabantse platteland woonde wat toen in mijn herinnering maandenlang verzoop in de borden met deze leus, ten tweede omdat het nog niet zo vreselijk lang geleden is; 1986.

Nou en nu is het dus zover; Lubbers is zijn karwei aan het afmaken.

Wat ik me destijds niet realiseerde is dat het op grondige wijze slopen van het CDA blijkbaar onderdeel uitmaakt van dit karwei. Had ik dat toen in 1986 maar geweten dat zou mij destijds een stuk vrolijker gestemd hebben.

Bijgaand belrondje van de Volkskrant toont aan dat het CDA op dit moment is verdeeld in twee kampen; 1 het kamp dat geen tijd heeft om te reageren, 2 het kamp dat walgt van alles wat het CDA en Maxime Verhagen te maken heeft.

Petje af voor Lubbers. Mission (bijna) accomplished. 😆

9 gedachten over “Uitverkoop @MaximeVerhagen betekent einde van de christendemocratie”

 1. Op de site van diezelfde prachtkrant waargenomen:

  Rutte stelt dat Cohen ‘in feite de vroedvrouw is van het minderheidskabinet’. ‘Hij vroeg ons te onderhandelen over rechts en nu dat lukt, is hij boos.’

  Zoals voorspeld is…

 2. Het CDA heeft eigenlijk twee kampen: de empathische christenen zoals Dries van Agt / Ruud Lubbers en de achterbakse zwijnen zoals Balkenende en Maxime Verhagen. Mijn advies aan het CDA: ga jullie stal uitvegen en zet lieden als Maxime Verhagen maar op de boot naar Amerika of Israël. Het CDA is al langer geen fatsoenlijke partij meer.

 3. @1, Nolly,

  Omtrent Mark Rutte kan worden vastgesteld: hij loopt met een ongehoorde mega-smile op zijn bakkus naast Wilders en Verhagen te paraderen. Een verdachte smile alsof hij zojuist 100.000 euro contant heeft gekregen plus de toezegging dat hij premier mag worden indien hij de zionistische tandem Wilders-Verhagen steunt. Dus de vraag is: wie heeft Mark Rutte omgekocht en de ton op tafel gelegd?

 4. Rutte wil eerst bruin I wil uitdiepen. Ik ben benieuwd hoeveel bagger dit nog extra gaat opleveren. Verhagen zal vrolijk meebaggeren en Henk en Ingrid mogen meekijken. Alles doen voor een beetje pluche. Als Lubbers slim is zet hij zijn partij voor een schisma en verplicht hij ze om eerst de midden-, regenboogcoalitie of de Roemervariant te onderzoeken. Indien Verhagen dan nog steeds de deze baggerroute kiest, dan dient hij heel snel weg te wezen.

 5. Rutte heeft geen geld gekregen , maar het mapje zeeeer belastende fotos dat Wilders weer van de Mossad kreeg …

Reacties zijn gesloten.