Nederland prostitutieland

Onderstaande is een gastbijdrage van Maria Genova, journalist en schrijver. Maria heeft een eigen website.

Nederland staat bekend als een heel tolerant land en dat juichen de meeste mensen toe. Maar kun je ook tolerant zijn als de mensenrechten geschonden worden? Blijkbaar wel. In ons land worden elke dag duizenden vrouwen stelselmatig verkracht, maar weinig mensen die zich daar druk om maken. De meeste misstanden vinden in de rosse buurten plaats. Volgens politieonderzoeken werkt zestig tot tachtig procent van de prostituees gedwongen door een loverboy, pooier of vrouwenhandelaar. Zelfs als dit cijfer aan de hoge kant is, dan nog betekent het dat elke tweede vrouw een seksslavin is, die door tientallen mannen verkracht wordt.

De politie kan daar meestal niets aan doen, want de slachtoffers zijn te bang om te getuigen. Als een loverboy veroordeeld wordt, is hij vaak binnen twee jaar op vrije voeten en pakt zijn lucratieve handeltje weer op. Persoonlijk vind ik het best schokkend dat vrouwen in een democratisch land als Nederland op klaarlichte dag worden verkocht voor bedragen tussen de zeven- en tienduizend euro.

Uit allerlei onderzoeken blijkt ons landje een spil in de internationale vrouwenhandel. Mijn ogen werden geopend door Anna, hoofdpersonage uit het boek “Man is stoer, vrouw is hoer”. Anna was slechts één van de duizenden vrouwen die naar Nederland kwam om in de bloemen te werken, niet wetende dat ze als prostituee bedoeld was. En dit was pas het begin van haar ellende. Toen de politie haar bevrijdde, werd Anna verliefd op een heel lieve man, die later loverboy bleek te zijn. Hij mishandelde, verkrachtte en kleineerde haar twaalf jaar lang.

Op een dag werd hij door de politie in de handboeien geslagen en toen kreeg Anna te horen dat ze met een loverboy was getrouwd. Sertan kreeg een forse straf – vijf jaar gevangenis – maar hij komt vroegtijdig en dus zeer binnenkort met een enkelband vrij. Anna houdt haar hart vast of hij haar met rust laat. Maar ze vindt dat sommige verhalen niet onverteld mogen blijven.

11 gedachten over “Nederland prostitutieland”

 1. Dat hele bericht, volgens de politie werkt 60 tot 80% van de vrouwen gedwongen voor een pooier…is echt totale quatsch! Hier in Groningen is dat absoluut zeker niet het geval!

  Ik denk dat deze mevrouw last heeft van een cultuurshock? Op haar website staat: “Maria Genova werd geboren op 12 januari 1973 in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land.”

  Wat ik wel durf te onderschrijven: 80% van de Bulgaarse prostituees die werkzaam zijn in Nederland, werken gedwongen voor een pooier.

  Mevrouw Genova is een intelligente vrouw, maar niet intelligent genoeg om door mij serieus genomen te worden.

 2. @ Maria Genova

  Dank dat u dit onderwerp aansnijdt.
  Ik heb wel een vraag naar aanleiding van het boek Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd. http://www.peterrdevries.nl/archief/onthullende-uitzending-over-loverboy-slachtoffer-maria-mosterd/.
  U linkt op uw site o.a naar Maria Mosterd. Ik heb een uitzending van de heer de Vries kunnen zien waar de vermeende loverboy van Maria Mosterd zijn deel van het verhaal kon vertellen. En ik zou graag willen weten wat u daar van vindt aangezien u daar naar linkt. Op mij kwamen delen van het boek van Maria Mosterd namelijk ongeloofwaardig over.

 3. Positief Feedback:
  In ons land worden elke dag duizenden vrouwen stelselmatig verkracht, maar weinig mensen die zich daar druk om maken.

  Volgens politieonderzoeken werkt zestig tot tachtig procent van de prostituees gedwongen door een loverboy, pooier of vrouwenhandelaar.

  Persoonlijk vind ik het best schokkend dat vrouwen in een democratisch land als Nederland op klaarlichte dag worden verkocht voor bedragen tussen de zeven- en tienduizend euro.

  Uit allerlei onderzoeken blijkt ons landje een spil in de internationale vrouwenhandel

  U zou uw beweringen kunnen onderschrijven met links en de bijbehorende cijfers als onderbouwing.

 4. Maria Mosterd schijnt ook fantasie te hebben. want ik las dat er van schoolverzuim geen sprake was. dus haar activiteiten die ze beschrijft kunnen niet plaatsgevonden hebben tijdens de schooluren. en dat was haar “werktijd” ❓

  schrijven kan ze ook niet. beetje waarheid en iets onaangenaams is mogelijk. maar een “grote duim” met “hulp” dus, die dit boek tot stand brachten?

  het boek van de moeder wordt ook als “onwaarschijnlijk” gezien.

  ik meen gelezen te hebben dat de “lover” boy een rechtszaak begint tegen deze dames.

  verder begrijp ik niet wat er mis is met het ouderwetse, platte woord, “pooier”. zelfs mannen van tegen de 40 worden in de krant “lover boy” genoemd.

  tja, en in Amsterdam ook veel “blond met blauwe ogen” die pooier waren. niet alleen Turken, Antillianen of andere “niet echte” Nederlanders.

  jaren geleden gezien, uitzending BBC, hoe die meisjes en vrouwen geronseld worden.

  afschuwelijk, 2010, en nog steeds mogelijk.

 5. Nederlandse Dubbelspraak
  Allochtoon zet meisjes voor het raam = Loverboy
  Autochtoon zet meisjes voor het raam = Ondernemer in de Seksindustrie …
  Een van mijn oudtantes zat , nog voor de tweede wereldoorlog ,in Amsterdam in “het leven ” op verjaardagen waarschuwde zij altijd de meisjes voor “die gozers die komen met dure kleren en een gouwe tong ” en beschreef ze wat toen pooiers en nu loverboys genoemd werd …

 6. Van die percentages geloof ik helemaal niks. Maar als is het maar 1%, dan nog is dat genoeg om je druk over te maken natuurlijk.

  Opvallend is het verschil in hoe we hier en in oost Europa tegen prostitutie aankijken. Waar het hier altijd nog een beetje een taboe is is het daar de normaalste zaak van de wereld.
  Pak in een hotel in boekarest een boekje met alles wat er in de stad te doen is (die stadsgisdsen die ze in alle hotels wel hebben) dan zie je dat het voorwoord van de burgemeester na wat algemeenheden voor letterlijk driekwart (en dat is GEEN overtrokken cijfer!) gaat over de hoge kwaliteit van de prostitutie en de sexclubs, en over hoe mooi die vrouwen zijn. Gevolgt door een uitnodiging aan alle buitenlandse bezoekers om daar eens gebruik van te maken.
  Dat zie ik een nederlandse burgemeester nog niet doen.

 7. Daar moet ik nog wel aan toevoegen dat er vooral veel Roma prostitutie is, gedwongen door armoede. Want hier is op het moment wel wat discriminatie aan de hand, maar de discriminatie van Roma’s in Roemenie is werkelijk met geen pen te beschrijven. Mensen uit alle lagen van de bevolking zullen je graag uitleggen wat een verachtelijk soort mensen dat is, dat ze nergens goed voor zijn, profiteurs, lui, gevaarlijk, dieven enz…
  Er is daar zoveel discriminatie dat je er af en toe echt een beetje naar van word.

 8. @1: weer ad hominem in plaats van feiten. Ik vind je reakties steeds zeer onder de maat. Zoals “…dat deze mevrouw last heeft van een cultuurshock?” Bah. Viespeuk. Ga Wilders stemmen.

  @4: Maria Mosterd en haar moeder voerden een proces tegen haar school vanwege nalatigheid. De school zou te weinig hebben gedaan aan haar schoolverzuim. De school kon echter aantonen aan de hand van de verzuimadministratie dat Maria helemaal niet meer dan een gewoon kind had verzuimd. Daarop kreeg de school uiteraard gelijk van de rechter. Wat geen onderdeel van het geding was, maar tegelijk wel werd aangetoond, is dat het verhaal in het boek niet kon kloppen. Je kunt immers niet tegelijk in Zwolle op school zitten en in Rotterdam in een bordeel.

  Dan kun je nog aanvoeren dat het boek deels fictie is, wat de uitgever stelt, maar het optreden van moeder en dochter Mosterd in de media was anders. Dit was echt waar, en de meeste interviewers tuinden er in.

  @5 klopt grotendeels, raar woord voor een grote Turkse kleerkast als die Saban B. laatst. Bovendien suggereert “loverboy” iets liefs wat het iets anders doet lijken dan wat het is (souteneur, pooier).

 9. “Mevrouw Genova is een intelligente vrouw, maar niet intelligent genoeg om door mij serieus genomen te worden.”

  Is dat een criterium tegenwoordig? :mrgreen:

 10. anna liegt en dat weet ik als de beste die pooier sertan is mijn oom broertje van mijn moeder anna kent mij moeder ook ik weet ook wie anna is ze kent de familie ik weet dat zij heel veel heb gelogen dat weet ze zelf ook juli kunnen haar niet persoonlijk nou geloof mij hoe ze er nu bij loopt en toen ze bij me oom kwam is een heel verschil. en ik weet gewoon zij is in de bovenkamer niet in orde

 11. #10 Misschien zou het goed zijn, om de commentaarfunctie van oudere posten uit te schakelen. (Deze is van zomer 2010!)

Reacties zijn gesloten.