Maxime Verhagen’s Jezuietenstreek

HuibneusIk zit me op te winden in een ver Balkanland over de berichten uit Den Haag.

De interim-partijleider van het CDA, Maxime Verhagen, verklaarde tot twee keer toe in de Tweede Kamer, dat hij niet wenste te onderhandelen met de PVV over een uitruil van standpunten in de zin van: De bruine regering organiseert een beetje meer discriminatie van moslims in ruil voor meer PVV-steun voor a-sociale bezuinigingen.

Een onverwacht duidelijk standpunt, dat door Krapuul werd gevierd met een hat-tip to the Jesuitic apprentice.

Te vroeg gejuicht. Zoals ik al vreesde. Cohen, die net als ik, een dergelijke verklaring serieus neemt, stuurde Rutte het donkere bos van een rechtse coalitie VVD-PVV+CDA in, in de verwachting, dat zou blijken dat de VVD mogelijke CDA-steun voor een Wilders-bruin concept kon vergeten. Vooralsnog, misgegokt. Verhagen doet precies, wat hij zo plechtig beloofde niet te zullen doen.

En wel, héél precies het tegendeel!

Kijk maar naar de laatste paragraaf in het persbericht van de achterkamertjes-onderhandelaars van zaterdag (bron: NRC):

,,In zo’n gedoogakkoord zullen in ieder geval de afspraken moeten staan over de invulling van de maatregelen van de bezuinigingen en harde afspraken over immigratie, integratie en asiel, veiligheid en betere ouderenzorg waarbij duidelijk is dat voor de PVV de bereidheid tot het steunen van bezuinigingen gekoppeld is aan de inhoud van de te maken afspraken op het gebied van immigratie, integratie en asiel, veiligheid en ouderenzorg.”

Je hoeft toch echt geen tekstanalyticus te zijn, om te zien, dat wat hierboven staat, precies, exact, zonder omwegen HET ABSOLUTE TEGENDEEL is van wat de interim-CDA leider zopas nog verklaarde!! VVD en CDA moeten zoveel PVV-punten in hun regeringsprogram zetten, opdat Wilders goedgenadig mee wil doen aan een waanzinnige en volstrekt onnodige 18-miljard bezuiniging, “zonder lastenverzwaring” voor de grootverdieners die de laatste financiële crisis hebben veroorzaakt!

Vanwege Wilders’ te grove belediging van de AOW-ers, toen hij 4 uren na de verkiezingsuitslag al zijn ononderhandelbare punt van AOW met 65 jaar liet vallen, moet er nu meer aan “ouderenzorg” worden gedaan. Dat is het enige “nieuws”.

De roeptoeterij over

 • “immigratie” (vrijwel 0, de laatste jaren),
 • integratie (“prima gelukt” volgens alle serieuze rapportages),
 • asiel (Nederland is al jarenlang het minst gastvrije land in de EU voor -onder andere- slachtoffers van islamitisch fundementalisme) en
 • veiligheid (nog geen zinnig voorstel voor betere politie gezien),

laat aan de PVV alle ruimte om “ontevreden” te zijn, te worden of te schijnen en dan lekker een bezuinigingetje te torpederen.

Nee, het echte nieuws is de verbetering van de ouderenzorg. Nou, daar hebben we wel een paar goede voorstellen voor!

Maar intussen: CDA-ers, stuur Verhagen het bos in!

5 gedachten over “Maxime Verhagen’s Jezuietenstreek”

 1. Ik weet niet wat verwerpelijker is: in een kabinet gaan zitten met pvv-ministers die hun pvv-beleid uitvoeren, of zelf als minderheidskabinet datzelfde beleid uitvoeren in dienst van de pvv. 😥

 2. Een vriendin van mij meent nog steeds dat Verhagen een dubbel spel speelt, dat Wilders zijn hand zal overspelen en dan door het Congres van de CDA zal worden afgeserveerd. Ik ben er niet zo zeker van, want dan organiseert Verhagen ook zijn eigen ondergang lijkt me.

  Ook het interview gisterenavond met CDA-voorzitter Bleeker bij KvdB maakt niet hoopvol. VdB stelde de vraag of je wel ten principale met zo’n partij als de PVV in zee kunt gaan, maar daar lulde hij wat omheen, zo iets als we zijn nu zo ver dat we even niet terug kunnen. Slechte journalisten als K & vdB zijn, laten dat natuurlijk gewoon gebeuren. Bah.

 3. Dubbelspel van Lubbers wil ik eventueel nog wel geloven maar van Verhagen nee.

  Knievil en Brink idd 😥

 4. MrOoijer Schreef:

  VdB stelde de vraag of je wel ten principale met zo’n partij als de PVV in zee kunt gaan, maar daar lulde hij wat omheen, zo iets als we zijn nu zo ver dat we even niet terug kunnen.

  Wilders als “loverboy ” die de “maagden” :mrgreen: Rutte en Verhagen paaid met de bontjassen van de macht en paarlen voor de rijke zwijnen .. Als hij ze eenmaal voor het raam heeft zitten op de Geleenstraat-dependance “binnenhof ” kan hij ze door dreigen en dwingen zijn zin laten doen ..
  ( voor Verhagen heb ik trouwens een idee dat er wel eens een politieke snuff-movie in het verschiet zou kunnen liggen … )

 5. Ja jongens het land moet geregeert worden, wil links het niet, dan neemt toch rechts de verantwoording op zich..ZUCHT!!!!!!!!!DOM!!!! PPPFFFFF!!!

Reacties zijn gesloten.