Algehele capitulatie voor de PVV

Rutte en Verhagen in hun achterkamertje
Rutte en Verhagen in hun achterkamertje
Joop van Rijswijk, oud-fractiemedewerker van ARP en later CDA schetst het voorland van CDA en VVD;

VVD en CDA zetten zich bij deze formatie in een tang waar ze nooit meer uit komen. Hun besluit betekent een algehele capitulatie voor Wilders. Hij moge zich thans ’gematigd’ opstellen en zich voordoen als ’betrouwbare partner’. Als eenmaal het kabinet is gevormd zal Wilders van VVD en CDA eisen dat zij PVV-beleid uitvoeren. Doen ze dat niet, dan zegt hij zijn steun op. Dan komen er immers vervroegde verkiezingen, waarvan de PVV weer profijt zal trekken. En uit angst voor die verkiezingen zullen VVD en CDA alles slikken wat de PVV hun voorzet. Ondertussen gaat Wilders voort met zijn minderwaardige propaganda. Met goedvinden van VVD en CDA. Zij zullen ondervinden wat het omgaan met de politieke F-side betekent. (Trouw)

4 gedachten over “Algehele capitulatie voor de PVV”

 1. Laten we wel wezen, Wilders heeft eea erg slim gedaan. Hij heeft precies bereikt wat hij wil, macht zonder verantwoordelijkheid.
  gelukkig heeft deze “coalitie” maar een heel kleine meerderheid.Laten we dus hopen dat al snel een enkele CDA/VVD’er last van zijn geweten gaat krijgen. Wat dat laatste betreft zet ik mijn geld op een CDA’er, voor een geweten moet je niet zo zeer bij de VVD zijn.Ik kom uit een VVD nest, ben zelf een VVD’er geweest, dus ik weet waar ik over praat.

 2. #2. Xavio

  Geweten?

  Bij het CDA?????(in het algemeen dan, er zitten vast wel “goede” tussen 🙂 Die moeten nu trouwens diep ongelukkig zijn.

  VVD heeft niets met het gedrag van Rutte te maken.
  wat een sjoemelaar. Exit VVD?

  Wat gaat het worden? Afgang CDA en VVD? En de PVV krijgt het voor het zeggen? Sorry, kan nog niet geloven dat heel Nederland geschift is.

  Ik zie het wel somber in nu, Nederland en de ontwikkelingen daar. Ik overweeg weer een tijdje een info stop, want het leven is wel leuk, dat zou je bijna vergeten zo.

  Maar blij dat ik vertrok toen ik Wilders ging “ruiken”. Wat een eng land nu, Nederland.

  Ehm? Gek aan de macht? Zonder verantwoordelijkheid?

  Wel, wat daarvan denken? Hup Holland hup? of is dat voetvallen?

  😥

 3. Het wachten is op het eerste CDA-Kamerlid dat last van z’n geweten krijgt en overstapt naar de Christen Unie.

Reacties zijn gesloten.