11 gedachten over “Amerikaans martelnieuws”

 1. Het schijnt dat er steeds meer druk vanuit rechtsgeleerden en Mensenrechten organisaties komt om de aan Bush-bewind gerelateerde martelpolitiek en martelmisdadigers te doen veroordelen.

  De verklaring is dat men beseft dat deze mensen/misdadigers en gerelateerde praktijken, hebben enorme smet op het blazoen van de Westerse beschaving gegooid.

 2. Daar is toch niemand meer verbaasd over, dat dat zo geregeld is/was? Komt alleen nu ‘officieel’ naar buiten. Werd altijd ontkend, net als de doping in de sport, zolang iedereen zegt dat het niet waar is, blijven er altijd twijfelaars.

  Maar nexus m. dat blazoen van de ‘Westerse beschaving’ is toch al eeuwenlang niet gewassen, dus stinkt een uur in de wind. Ik ben er niet echt trots op.

 3. KIJKEN!

  Onlangs heb ik deze link geplaats naar een reportage naar aanleiding van de Iran-Contra affaire, door Bill Moyers, erop wijzende dat Moyers een insider is:

  The Secret Government: http://www.youtube.com/watch?v=jiRBxDEGDqw

  Gedurende deze tijd was Bush sr. achtereenvolgens hoofd van de CIA, vice president onder Reagan en President. Velen die in de video genoemd worden kregen opnieuw emplooi onder Bush jr., schreef ik toen reeds.

  Deze video en de bovenstaande video van The Guardian zijn essentieel om een begin van begrip te ontwikkelen van wat zich werkelijk afspeelt in de Amerikaanse politiek.

  Het gaat om een vorm van misdadigheid die elke vorm van voorstellingsvermogen te boven gaat. Daarom

  KIJKEN!

 4. Overigens is Steele niet de enige “hitman” die bekend geworden is. Hij heeft een hele beroemde voorganger, die ongewild internationale bekendheid heeft gekregen door een inbraak in een hoofdburo van de democratische partij: Watergate.

  De naam van deze man is Howard Hunt en hij zat ondermeer achter de staatsgreep tegen Arbenz in Guatemala in 1953. Resultaat 200.000+ doden.

  Enfin je kunt het tenslotte allemaal zelf googelen. Het is niet altijd gemakkelijk het kaf van het koren te scheiden, maar als je bereid bent om er wat tijd en moeite in te steken, beloof ik je verbijsterende resultaten.

 5. @jvdheuvel je had een andere kop moeten verzinnen:. “Amerikaans KOMPLOT ontrafelt”, of zoiets. Amerikaans martelnieuws is geen nieuws, dat weten we allemaal al lang, dat leest geen mens.

  Dit gaat wel even wat verder dan een paar kleine sadisten in Abu Ghraib. Dat wordt opeens slechts een symptoom en niet eens iets van schokkende afmetingen. Tenminste niet in relatie tot dit verhaal.

 6. In de tijd van de Sjah circuleerde er al een instructiefilm “hoe het meest efficient te martelen”Deze was van Amerikaanse makelij. ( bron. Rober Fisk, de grote beschavingsoorlog) Men liet hier allerlei martelingen zien op een Iraanse studente.

 7. Geen dank. Ik besteed daar vrij weinig tijd aan, in de zin dat gaat om kennis die al voorhanden is: een link heb je zo geplaatst.

Reacties zijn gesloten.