Parijs: linkse activist hersendood na aanval extreemrechtse skinheads

Een 19 jarige jongeman is gisteren in Parijs zwaargewond geraakt toen hij in elkaar werd geslagen door drie skinheads. De man stond bekend vanwege zijn activistische verzet tegen extreem-rechts en was lid van Parti de Gauche, de Linkse Partij. De skinheads zijn naar verluidt ongeveer 20 jaar en zouden lid zijn van de JNR, de Nationalistische Revolutionaire Jeugd. Het is onduidelijk wat er is voorgevallen, maar er is blijkbaar ook niet al te veel belangstelling voor in de media (nos).

5 gedachten over “Parijs: linkse activist hersendood na aanval extreemrechtse skinheads”

 1. Dit is de normale gevolg van de officiële politiek in West Europa – links is altijd vijand nummer 1 verklaard geweest, terwijl de nationalistische/fascistische bewegingen hebben altijd het steun van de schaduwstaat gehad en werden overal getolereerd.

  Niet vergeten dat Keizer die straks voor VVD in Arnhem gaat zitten, heeft als een der eerste met grote steun van zijn Politiechef in Doetinchem de NWU door de straten van deze stad laten marcheren.

 2. @2, allicht en het wachten is op een stukje van nazi Niemöller of die idioot van een Bart Schut of in Trouw of ‘den Volkschen bruinen Bode’ met daarin de opmerking dat die ‘lone wolves’ wel ‘een punt hebben’….

 3. Correctie: Nationale Volksunie is natuurlijk NVU en niet NWU dus. En Keiser die zo lief de NVU door de straten wil zien lopen is geen verantwoordelijke burgemeester. Tenminste voor de beslissing over de NVU probeert hij steeds achter de rug van de Politiechef schuil te staan.
  De Achterhoek als het Eeuwige Rijk der Extreem-Rechtsen.

  Het verhaal op dit moment is dat dat deze jongen van naam Clement Meric ( die samen met zijn kleren maar 60 kg woog en geen ruziezoeker was) heeft in een winket in Parijs ruzie met twee andere jongeren van extreem-rechts formatie gekregen die hem als linkse activist hebben herkend.

  De extreem-rechtsen zijn vervolgens weg gegaan en hebben eigen knokploeg skinheads opgeroepen. Samen hebben ze op straat de slachtoffer afgewacht en met een wapen (soort boksbeugel) de slachtoffer bewusteloos en dood geslagen.
  Daarna klinisch dood, bloedend achtergelaten.

  De Minister van Binnenlandse zaken van Frankrijk heeft rond 14:00 vandaag officieel aangekondigd dat alle verdachten van de moordpartij zijn reeds door eenheden van de politie aangehouden en worden inmiddels ondervraagd.

  De President van Frankrijk heeft uit Tokio deze moord op de linkse activist als politiek bestempeld en beloofd dat alle nodige maatregelen mbt extreem-rechts zullen genomen worden.

Reacties zijn gesloten.