Brazilië: “De vrede is over, Turkije is hier!”

Vorige week kwam in Brazilië een reeks felle protesten tegen prijsverhogingen in het openbaar vervoer op gang. Deze week hebben die zich uitgebreid en zijn ze uitgegroeid tot een veel algemener protest tegen een overheidsbeleid dat wel geld weet te vinden voor stadions voor de Wereldcup van volgend jaar, maar tegelijk onderwijs, gezondheidszorg en openbaar vervoer verwaarloost. De omvang en felheid is nu al zodanig dat autoriteiten voor verwachte protesten van vandaag een landelijke veiligheidsmacht in vijf steden al van stal hebben gehaald. Samenvatting van een demonstrant: “De vrede is over, Turkije is hier!”

Vorige week begonnen de protesten al goed op te vallen. Op 14 juni vond een felle demonstratie van vijfduizend mensen plaats in Sao Paolo. In Rio de Janeiro demonstreerden tweeduizend mensen. De politie had weinig aanleiding nodig om grof op te treden: waar wat betogers wat ruiten deden sneuvelen en wat afval in brand staken, daar schoot de politie al meteen met traangas en rubber kogels. Lang niet altijd ging zelfs maar kleinschalige vernieling vooraf aan het politiegeweld. “Kranten hadden foto’s van bebloede betogers en journalisten, met geslagen, gezwollen gezichten, een jong stel dat geslagen werd door politie, en video’s van traangasgranaten en rubber ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

1 gedachte over “Brazilië: “De vrede is over, Turkije is hier!””

  1. Brazilie. American Holocaust still going on….. het breekt werkelijk mijn hart dat “niemand” daar iets aan doet. Geen US vliegdekschip voor de kust om die rechtsen herenboer van het land van de Indianen te verjagen en die mooie natuurmensen te beschermen. Voor 1 klontje goud vinden indianen de dood. En hier………… hier in Nederland jankt Wilders / SGP enkel over wat orthodoxe joden en gristenen….

Reacties zijn gesloten.