Veiligheidsman schiet Israeli dood omdat hij Allahu akbar riep

Een Israelische veiligheidsagent in burger heeft vrijdagmorgen een 45-jarige man doodgeschoten in de wc bij de Westelijke Muur (ook wel Klaagmuur genoemd) in Jeruzalem. Dat gebeurde omdat de man Alluhu akbar riep (God is groot in het Arabisch). Volgens de veiligheidsman leek het ook of hij iets uit zijn zak haalde. De veiligheidsagent schoot hem daarop dood met meerdere schoten uit zijn pistool. Het bleek daarna dat de man Joods was, zodat onmiddellijk gesproken werd van een tragisch incident.

Het lijkt mij dat het werkelijk tragische aan deze gebeurtenis is dat het aangeeft wat de state of mind is van veiligheidsmensen, en misschien wel van Israeli’s in het algemeen, ten aanzien van hun Palestijnse medeburgers. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

2 gedachten over “Veiligheidsman schiet Israeli dood omdat hij Allahu akbar riep”

  1. Dit is echt niet normaal.

    Toen jaren geleden de zanger George Michael in de wc iets langwerpig uit zijn zaakopening aan de voorkant tevoorschijn haalde met “Halleluja” geroep, werd hij door de veiligheidsagent toen gewoon gearresteerd en naar de politiebureau gebracht waarop hij later een straf kreeg.

    Nou, iedereen heeft zijn eigen manier van roepen op het moment dat het voorwerp tevoorschijn wordt gehaald. Hier lees ik dat sommige “Alluhu akbar” op dit moment zouden roepen. Hun zaak. Anderen wist ik allang roepen “Banzai!” zodra de voorwerp tevoorschijn komt. Tja, verschillend volk.

    Inmiddels is het duidelijk ook mede aan de hand van dit geval dat de angst voor de andere naar volledige paranoia in de westerse maatschappij overgeslagen is.

  2. Dit is net zo dom als bij het inchekken in het vliegtuig zeggen dat je een bom bij je heb

Reacties zijn gesloten.