Oorlogsmisdadiger Ariel Sharon (85) overleden

Vandaag is voormalig Israëlisch premier Ariel Sharon na 8 jaar coma overleden. Hij stond bekend als iemand die veel voor elkaar kreeg, vandaar de bijnaam “de Bulldozer”. Hij stond ook wel bekend als “De Slachter van Beiroet”. Dit omdat hij in 1983 een oogje toekneep toen een Libanese christenmilitie een paar duizend Palestijnen op brute wijze afslachtten. Veel rabiaatrechts schuim is dan ook fan van dit zwijn. Een onderzoek naar dit incidentje leidde destijds overigens tot zijn aftreden.

12 gedachten over “Oorlogsmisdadiger Ariel Sharon (85) overleden”

 1. Even puntjes op de i: De moordpartij in Sabra en Chatilla was in september 1982 (niet ”83). En Sharon kneep niet een oogje toe bij deze slachtpartij, maar hij was de organisator ervan door de (christelijke) Falangistische militie uit te nodigen een schoonmaakactie in de kampen uit te voeren terwijl het Israelische leger een cordon om de kampen had gelegd en toekeek. (Bij de slachting werden overigens alleen vrouwen, kinderen en ouden van dagen gedood, want de weerbare mannen waren kort daarvoor met de leiding van de PLO geëvacueerd).

 2. Nou, kom op dan met die zogenaamde Messias die na de dood van Sharon zou verschijnen aan de wereld. Ik heb niet de hele dag de tijd voor dit soort onzin.

 3. @1 je hebt uiteraard gelijk maar ik moest even snel iets plaatsen en ben niet zo van de hoed en de rand op de hoogte als jij + ik zag jouw stuk erover pas later.

 4. @1, Heb jouw stuk gelezen: uitstekend! Trouwens: het is belangrijk wat je doet, alle respect daarvoor.

 5. Hij zou echt een heel goede kampbeul geweest zijn. Die wisten ook van regels en handhaven. Leve de anarchie!

 6. Smerig rechts tuig was het dus. Vandaar ook dat de SGPers onder hun grafzerken vandaan komen gekropen om een oorlogsmisdadiger een hart onder de riem te steken. Grappig ook hoe huichelachtig gristenen zijn. Nog geen 70 jaar geleden waren het voornamelijk gristenen die 6.000.000 Joden hebben vermoord. En daarvoor al in de Middeleeuwen ook al.

  Wat een huichelaar die van der Staaij en natuurlijk Geert Wilders. Zijn achterban bestaat uit hitlergroeters het is echt een rare planeet dit.

 7. @ meself een hart onder de riem ? bedoel daar ophemelen natuurlijk. Ben gewoon zo boos om dit soort hypocrieten dat je neerplempt wat je te binnen schiet.

 8. Wilders is antisemiet. Door rechts Israel te steunen ondermijnt hij de weg naar vrede en gooit hij olie op het vuur met als gevolg doden over en weer. Rechts zal nooit de cirkel van geweld doorbreken. Der halve klopt mijn stelling. Verwacht van rechts nooit de oplossing omdat zijzelf het probleem zijn.

  Dat geld ook voor het millieu
  Dat geld ook voor economie
  En dat geld dus ook voor vrede tussen volken.

 9. @Leon

  Als je ‘gristenen’ hierboven zou vervangen door ‘joden’ kan je uitspraak niet ineens meer door de beugel. Gek eigenlijk.

Reacties zijn gesloten.