Drones, nu niet nooit niet

Vandaag, zondag 13 april startte in Las Vegas de jaarlijkse Sacred Peace Walk.
Een protestmars van 65 mijl naar het nucleaire testgebied in de Nevada Woestijn. In den beginne was deze protestmars gericht tegen het ontwikkelen en gebruik van kernwapens en het verwoesten van de Western Shoshone Nation’s homelands
Inmiddels is daar ook het protest tegen drones, die zich op een luchtmachtbasis in het zelfde gebied bevinden, aan toegevoegd.
Creech AFB is de thuisbasis van de 432 Air Expeditionary Wing die verantwoordelijk is voor het vliegen van de MQ-1 Predator en MQ-9 Reaper “onbemande luchtvaartuigen” (UAS), ook wel vliegtuigen (UAV) en vaak aangeduid als drones. De Predator en de Reaper zijn bewapend, en de controle voor het afvuren van onbemande Hellfire raketten en het afwerpen van bommen (die de Reaper ook kan dragen) is in handen van bemanning die gestationeerd is op de luchtmachtbasis Creech.

Afgelopen week hebben de vrouwen van Code Pink daar actie gevoerd. Zeven van hen zijn afgelopen vrijdag gearresteerd en later op de dag weer vrijgelaten.

Woensdag zal ik met de groep waar ik deel van uit maak aan de poorten van de basis staan om te protesteren tegen deze afschuwelijke moordwapens. Het protest zal, nu bekend is geworden dat ook Nederland vier van die ondingen wil aanschaffen, een extra dimensie krijgen.

9 gedachten over “Drones, nu niet nooit niet”

 1. Mag je binnenkort ook in Nederland gaan demonstreren aangezien de Koninklijke Luchtmacht een aantal Reaper drones heeft besteld.

 2. Er zijn al drones in NL: ik weet niet hoeveel, maar er waren er 3 aan Curaçao uitgeleend (voor politie-taken). Die zijn, God zij dank, inmiddels weer terug naar het “moederland” (kindertjes mochten er 3 maanden mee spelen).

 3. Er is altijd geld voor moordwapens. Voor de kanker stichting moet men langs de deuren.

  En als er dan geld is voor de kanker stichting verdwijnt het meeste in de zakken van RECHTSE marketing maatpakken zonder diploma geneeskunde maar met een lulkoek *Nyenrode papiertje op zak.

  Zie hier andermaal het bewijs voor mijn stelling omtrent de dode tak.

  *ze kunnen het beter Naaienrode noemen.

 4. Weet je wat nu ook hot is op TV. Programma’s over noeste arbeid… arbeid ten kosten van milieu en de bewoners van het land.

  Dan heb ik het over die juwelen, olie en goudzoek programma’s. Hele grote stukken bos en natuur verwoesten en dan met je stoere Amerikaans schijt aan het land en de gewoontes bakkes op TV. En dan maar doen alsof je hard werkt.

  Ondertussen zijn het dan de lokale mensen die tot hun middel in de shit staan met een paar van die Yankees eromheen. Je kan aan hun koppen zien dat ze neerkijken op die “zwartjes”.

  Dus naast wapens zijn cool topics nu ook vervuil het milieu en buit de plaatselijk bevolking uit programma’s.
  Discovery en National Geographic. En dat PVV volk maar lekker kijken op de bank en hun WWB uitkering.

  Hoezo wetenschap ? Hoezo eens nadenken over de gevolgen van grootschalige houtkap om rechts herenboeren en westerlingen de zakken te vullen.

  Andermaal het bewijs voor mijn stelling.

 5. @Leon: ja, dat heb ik ook altijd zo raar gevonden. Aan de meest absurde dingen worden bakken met geld uitgegeven c.q. over de balk gesmeten en als het dan gaat om onderzoek naar ziekten of als er ergens een ramp gebeurt of hongersnood heerst gaan ze met lullige busjes langs de deur of wordt er via een bedelprogramma op tv getracht een paar centen bij de burger vandaan te halen. Het wordt hoog tijd dat de belastingbetaler zelf kan bepalen waaraan zijn belastinggeld wordt besteed.

 6. Ina, ik vond die “speelgoeddingetjes” al eng. Bij het tumba-festival kwam er 1 naar beneden. Volgens de politie zou die van een particulier zijn geweest, maar ik zet er zo mijn vraagtekens bij: waarom zou een privé-persoon een drone laten vliegen boven een festival-terrein. Iig goed dat ze hier weg zijn.

  Ik hoop dat de demonstratie succes heeft opgeleverd!

Reacties zijn gesloten.