Oorlog in Oekraïne

De Oekraïense junta zet nu het leger in om de Russisch-gezinde opstandelingen, door het Westen “Russische troepen” genoemd, in het oosten van Oekraïne aan te vallen. De Russische regering heeft verklaard dit “onacceptabel” te vinden. Vooralsnog leidt dit niet tot een oorlog tussen de NAVO en Rusland, althans Obama heeft aangegeven Oekraïne niet militair te hulp te komen. Hans van Baalen heeft inmiddels zijn schuttersputje betrokken.

7 gedachten over “Oorlog in Oekraïne”

 1. Dit moet wel een ander leger zijn dan het leger dat Janoekowitsj moest helpen… En dat klopt ook, er is een nazimilitie naar toe gezonden. Kijken of die tegen de mijnwerkers van het Donbekken opkunnen. Om in laatste instantie te zwijgen van het Russische leger.

 2. De eerste Stormtroepen van de Fascisten trekken weer naar het Oosten.

  De geschiedenis herhaalt zich opnieuw.

 3. In wezen kunnen ze ook niet anders doen want volgens Carl Bildt – de Minister Buitenlandse Zaken van Zweden – is Oekraine compleet en totaal failliet op dit moment, als resultaat van de junta oefening.

  Hun eigen volk gaat weer tegen de junta op Maidan protesteren, daarom trekken ze naar het Oosten weer. Afleidingsmanoeuvre.

 4. @Keira,

  Toch past hij erin, want wie een kuil graaft voor een ander…

  @Paul,

  Goed artikel in je link.

Reacties zijn gesloten.